Пак вална и пак затвориха прохода

 * От 17 януари Троянският проход е затворен за движение на всички видове МПС, съобщиха от АПИ * Затворен е и
 проходът Шипково – Рибарица?
Традиции
ПОРЕДНОТО зимно намигане (снежец) за пореден път през тази общо взето безснежна зима затвори Троянския проход (Беклемето) – най-пряката, бърза и изгодна връзка на Централна Северна България, в т. ч. Троян, с Пловдив и Южна България; предишните затваряния, със съответните отваряния след няколко дни, бяха на 8 октомври и 30 ноември 2017 г. От вчера, сряда, 17 януари, Троянският проход е затворен за движение на всички видове МПС, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), която се грижи за републиканската пътна мрежа.

А ОТ ДНЕС, четвъртък, 18 януари, има частично затваряне и за прохода Шипково - Рибарица (шосе III-358) – ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона поради „обилен снеговалеж и силен вятър“, гласи информацията в официалния сайт на АПИ. От Областната администрация в Ловеч обаче получихме информация, според която ситуацията в участъка Шипково - Рибарица е като в Троянския проход – затворен за движение на всички видове МПС. 

СЕГА АКТУАЛНИЯТ
въпрос е кога Беклемето ще отвори, надяваме се да е по-скоро. Но както сме казвали неведнъж, докато не се намери управленска воля и не се направят няколкото задължителни навеса срещу снегонавяванията, отговорът ще е в ръцете на метеорологията; и валне ли малко повечко, може и до напролет, не е да не е било... 

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Троян или 19-ти Век(все тая) каза...

Как да живееш в най-бедния регион в Европейския съюз и да взимаш заплата, повече от три пъти над средната. В момента средната работна заплата в Северозападния регион е под 900 лв. по данните на Националния статистически институт, а средно за страната тя е над 1060 лв., за София - над 1400 лв.

Раздвижването във Враца е налице по отношение на сектора, в който има най-голям глад за специалисти - IT индустрията - в момента там дейност развиват три IT компании, навлезли след проекта "Враца Софтуер общество". Зад него са Емилиян Кадийски, Теодор Константинов и Илиян Димов. Те организират курсове за програмиране за ученици и възрастни, за които вече сме ви разказвали.

През академията им са минали близо 300 души за три години, някои от които са останали във Враца като Борислав, други са записали такива специалности в София, а около 20 човека са започнали работа в тези IT компании, навлезли на пазара след инициативата им. В същото време Враца е и най-бързо изчезващият град у нас - населението намалява с големи темпове.

Най-добрите излизат директно на ниво джуниър програмисти, което им осигурява начални заплати от около 1000 лв., а средно за страната в тези компании специалистите взимат по 2000-3000 лева, разказват двама от основателите - Теодор Костадинов и Илиян Димов.

За тях основният проблем в сектора е, че макар да се търсят хора, има пропаст между току що завършилите и обучените специалисти и тяхната цел е да направят така, че хората без опит да си намерят работа.

Тримата основатели на тази академия, която дава основата в програмирането с курс, и то безплатен, са първите победители в ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с фондация Reach for Change, която подкрепя и инвестира в социалното предприемачество, насочено към създаване на по-добро бъдеще за българските деца.

За трите години, в които сбъдват мечтата си да направят нещо за родната Враца,

те са получили запитване от ЦЕРН за техни кадри, работят и с гиганта Google.

В началото ги гледали с почуда в родния град, но сега хората им се радват. В събота те стартират и нова кампания - дигитален маркетинг. Поканили са лектори, които да обяснят как се навлиза в бранша.

Анонимен каза...

Споделете линк към безплатната академия, моля.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |