Владо Илиев 6-ти в спринта на Европейското първенство

* Европейският шампион от 2017 г. записа пореден успех в коронната си дисциплина, победител в спринта от приключващото днес ЕП в Беларус е норвежецът Тарей Бьо
Биатлон
Нашият Владо Илиев по трасето в Раубичи, Беларус, сн. Андрей Иванов
ЕВРОПЕЙСКИЯТ шампион в спринта от Европейското първенство (ЕП) по биатлон в Душники Здруй, Полша през 2017 г. – съгражданинът ни Владимир Илиев, постигна поредно челно класиране на провеждащото се в момента ЕП в Раубичи, Беларус, 20-24 февруари. Троянецът бе безпогрешен на огневия рубеж и със силно бягане финишира 6-ти в спринта на 10 км в събота (23 февруари), на 45,6 сек след победителя Тарей Бьо от Норвегия. Следващият от българите Антон Синапов е 15-ти, а европейският шампион от бягането на 20 км в четвъртък (21 февруари) Красимир Анев завърши 24-ти. ЕП приключва в неделя (24 февруари) със спринтовото бягане при жените на 7,5 км.

На финала, сн. Юлия Садикова
НАРЕД с европейската титла от 2017 г. Владимир Илиев има и два бронзови медала от първенствата на Стария континент – през 2016 г. в масовия старт на 15 км на ЕП в Тюмен, Русия и през 2015 г. отново на 20 км от ЕП в Отепя, Естония; има и две 5-ти места от ЕП в Тюмен – индивидуално в спринта на 7,5 км и в смесената щафета. Звездата на родния ни биатлон има и световна титла в спринта от Световното първенство по летен биатлон в Румъния, 2015 г., както и няколко класирания в десетката в кръгове от Световната купа по биатлон. Владо е избиран три пъти за Спортист №1 на Троян – 2015 г., 2017 г., 2018 г. Възпитаник е и до днес защитава клубните цветове на троянския КБС „Аякс“.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |