Дискусия за бъдещата многофункционална спортна зала

* Въпросът по-малка и постижима (500 места) или по-голяма и перспективна (800-1000 места) остава открит * Предстои обявяването на конкурс за идеен проект
А дано!
Момент от дискусията, на микрофона е арх. Боян Кръстев, 6 февруари 2019 г.
В НАЧАЛОТО на месеца (6 февруари) на среща с представители на спортни клубове в Троян кметът Донка Михайлова, главният архитект на Общината Боян Кръстев и отговорникът за спорта в общинската администрация Тодор Комитов са обсъдили голямото троянско мечтание – изграждането на нова многофункционална спортна зала.

ГОЛЕМИЯТ въпрос – дали бъдещата зала да е с около 500 места, което се смята от някои (включително управленските фактори) за постижимото и разумното като разходи за изграждането и поддръжката или да гони по-голям капацитет от 800-1000 места, каквото е желанието на други, предвид и многофункционалността на залата (спорт, концерти, масови събития и др.) – не получил категоричен отговор. И отново се чули двете становища – за по-малката и постижимата и за по-голямата и перспективната; което се чу и при скорошното публично обсъждане на общинския проектобюджет за 2019 г. (тогава отчетливи застъпници на двете тези бяха съответно председателят на Общинския съвет инж. Петко Пенков и общинският съветник и най-голям троянски бизнесмен инж. Марин Радевски).

В този район трябва се изгради новата мултифункционална спортна зала на Троян
НА СРЕЩАТА било посочено мястото на бъдещата зала, по което имало консенсус – общинския терен под стадион „Чавдар“ (около закрития строеж на т. нар. блок „Елица“), осигуряващ смислова и комуникационна връзка със стадиона, достатъчно пространство за прилежащата инфраструктура, централно разположение (буквално на метри от центъра на града). Посочена била и първата стъпка – обявяване на конкурс за идеен проект, което ще се случи през настоящата 2019 г. И оттам през следващата година и нататък да се върви към същинската работа – работно проектиране и строеж.

ЕТО И КОМЕНТАРЪТ на г-жа Михайлова в страницата й във фейсбук след срещата: „Обсъдихме със спортните клубове заданието за проект на Многофункционална спортна зала в Троян. След сериозна дискусия постигнахме съгласие, че това ще бъде зала, която ще работи за развитие на масовия детско-юношески спорт. Че ще има 500 места. Че ще бъде изградена така, че да предполага разумни режийни разходи. Че ще обявим конкурс за идейна концепция. Че… вече ни е тясна“.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |