Само в 9 от 21 троянски села се очертават кметски избори наесен

* Предложението на социалистите за сваляне на изборния праг от
 350 на 150 жители не бе прието

Предизборно

ПРИ РЕМОНТА на Изборния кодекс миналия петък (ремонт, който скоростно също бе ремонтиран, но това е отделна тема – бел. ред.) не бе прието предложението на социалистите кметове да се избират в селища с над 150 жители. Действащата норма, гласувана през 2016 г. и оставаща валидна, е кметски избор да има само в селища с над 350 жители (при предишните местни избори през 2015 г. прагът бе от 100 жители). Няма да коментираме кое е по-доброто, тъй като аргументи в подкрепа има и за едното, и за другото.

ЗА НАС по-важното в случая е каква е ситуацията в селата на община Троян – 21 на брой, за предстоящите през есента на 2019 г. местни/кметски избори (на миналите местни избори през 2015 г. кметове си избираха 19 троянски села и само в две, Патрешко и Балабанско, бяха назначени кметски наместници). Справката сочи, че в момента 9 от селата в община Троян са с над 350 жители и наесен ще си избират кмет – Бели Осъм, Борима, Врабево, Голяма Желязна, Дебнево, Калейца, Орешак, Черни Осъм и Шипково. Останалите 12 троянски села са с под 350 жители и в тях кметски избори няма да има – Балабанско, Балканец, Белиш, Горно Трапе, Гумощник, Дълбок дол, Ломец, Патрешко, Старо село, Добродан, Терзийско и Чифлик (последните две са много близо до изборния праг и там евентуално би могло да настъпи промяна).

2 коментара:

Дедо Спас каза...

В 12-те без избори сте пропуснали Добродан.

troyan21 каза...

Да, благодарим, поправихме!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |