Нова спортна зала на Троян?

* Председателят на БФБ Георги Глушков се срещна с кмета Донка Михайлова; темата – необходимостта от изграждане на нова троянска спортна зала 
А дано
Георги Глушков
РЪКОВОДСТВОТО на Община Троян обмисля вариант за строеж на нова спортна зала в града, съобщи авторитетният спортен сайт www.bgbasket.com. Това станало ясно след срещата (18 декември) на председателя на Българската федерация по баскетбол (БФБ) и един от най-големите в българския баскетбол в близкото минало Георги Глушков с кмета на Троян Донка Михайлова и представители на БК „Чавдар” – президента на клуба Петър Лалев, члена на Управителния съвет и един от основните спонсори инж. Милко Вачев и треньора на мъжкия ни тим Лъчезар Диков. В разговора участвали също спортният мениджър Христо Христов, икономическият зам.-кмет на Троян Ангел Ангелов и отговорникът за спорта в общинската администрация Тодор Комитов.

ЯСНО БИЛО заявено, че сегашната троянска спортна зала (зала „Чавдар”), където се провеждат домакинските мачове на мъжкия отбор на БК „Чавдар”, втори във временното класиране в националната „А” група, както и редица други спортни събития, не отговаря на изискванията. И построяването на нова зала – с по-големи функционални възможности и капацитет, е важна задача както за развитието баскетбола, така и изобщо за развитието на спорта в Троян. На срещата били обсъдени възможностите за финансиране на подобен проект, като от БФБ обещали съдействие. Г-жа Михайлова от своя страна обявила намерението си за следващия програмен период (2014/2020 г.) изграждането на нова троянска спортна зала да е един от приоритетите на общинското ръководство.    

Т21

31 коментара:

Бай Иван каза...

А дано, ама надали.

Анонимен каза...

Липсва само ръководната роля на Партията. Иначе ние си знаем – „не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря”.
Все пак - какво прави Партията и верните и управляващи синове и дъщери последните години. Да погледнем дори в момента какво прави. Партията ни създава прекрасни условия да акаме в нови канали за 30 000 000 лева за част от Троян и част от Орешак.
Какво можеше да се изгради в община Троян за тези пари:
1. Многофункционална спортна зала
2. 20 /двадесет/ многофункционални открити спортни площадки с осветление за всяко от големите села и квартали на Троян.
3. Ски писта на Беклемето с модерен лифт, инсталация за изкуствен сняг и скиорски дом за децата.
4. Пълна реиновация на стадион "Чавдар" - терен, писта, зрителски места, съблекални, осветление
5. Реиновация на стадиона в Орешак
6. 10 /десет/ училищни плувни басейна с покритие /тип балон/ за зимата.
7. Транспортен лифт до хижа Амбарица
8. Писта за екстремно колоездене
9. Ролбан и стрелбищен полигон
10. Комплекс - кинозала плюс художествена галерия плюс актова зала.
Да, ама не! Всичко гореизброено днес може да видите как го закопават под земята под формата на "воден цикъл". Както намеква един идеолог на БКП - изисква се голяма „смелост” да закопаеш толкова много пари. Разбира се – трябва да си голям „страхливец” за да се опълчиш на Партията за това поредно безумие. Очевидно Партията е решила, че младото поколение на Троян вижда бъдещето си тук и ще остане да живее тук само заради златните канали на Партията и свидните и управленски чеда.
По-важното е, че днес Партията отново обещава. Отново обещава - вече до 2020-та година. Е, забравя да отчете какво свърши предния период от 2007-ма до 2013-та. Имаше някакъв отчет, ама никой не разбра. А и как да се пише и информира населението за поредния провал на Партията за този период? А така като обещаваш - никой не се е провалил като е обещавал. Освен това хорицата много се радват като им обещават какво ли не. Не само се радват, а не ти и търсят сметка какво си обещавал на изборите или между изборите. Живуркат си между две обещания и не им дреме.
П.п. Горните обещания и реализации са за сметка на европейския данъкоплатец. Партията днес се хвали и обещава за чужда сметка как и за какво ще похарчи нечии чужди пари. Свои /местни троянски/ пари Партията няма, защото един път е некадърна и не знае как да увеличи местния бюджет /освен чрез вдигане на данъците и таксите/ и втори път – Партията има и трябва да изплаща 5 000 000 лева глоби и санкции /поне за сега/ заради управлението на своите свидни чеда, които по презумпция са невинни.
Населението ли? То по правило „духа супата”, защото за това не се изисква нито смелост, нито достойнство!
ИП

Анонимен каза...

Няма ли да построим завод?

Анонимен каза...

Пеевски, предполага се, че ти като общински съветник трябва да си запознат с условията при които се кандидатства за финансиране на проект. Да, ама явно не си!
Е, предполага се и че като емблематичен Атакист трябва да подкрепяш БСП и ДПС, които тук в Троян, са огледален образ на държавното управление. Обаче, май най-накрая установи, че само те цакат. Нищо, че са ти обещали хляб, срещу гласовете ти на втори тур. Е, какво да се прави. Така става понякога. Волен поне се продаде скъпо и прескъпо. А ти си остана само с неприятния вкус в устата, от ти знаеш какво...

Анонимен каза...

Кметицата планира. Кметицата се срещна с консултативния съвет по нам си кво. Кметицата обсъди с обществеността еди си кво. Кметицата обеща. Хубаво. Разбрахме. Това го може. Приказки, приказки. Накрая след множество обещания за прозрачност, за диалог, какво направи? Назначи Станислав Съев на общинската копаня да лочи.
Ама хайде най-накрая да вземе да направи нещо полезно, а? Че мандата се презполови, а при нея нищо на лице! Освен уреждане на партийните другари. В това няма конкуренция.

Анонимен каза...

А, дано, ама надали.

Анонимен каза...

ИП, ако беше строителен инженер, нямаше да правиш подобни предложения. Щеше да знаеш, че първо се правят комуникациите, после другото:)))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Вярно ли че Пеевски ще минава към Бареков?

Анонимен каза...

Само от там не са го изгонили:))))))))))

Анонимен каза...

Напълно "нормални" контра-коментари като за Троян
4-ти, запознат съм с условията за кандидатстване и то много добре. Не само по отношение на оперативните програми, а и относно още много други програми, за които не сте и чували и по които може да се кандидатства в София, в Брюксел и на други места по света. Запознат съм много преди да стана общински съветник, защото ОбС не е училище, рабфаг или ПУЦ за неграмотници, от чиито решения зависи съдбата на хората. А колко възможни проекта изпусна община Троян последните 20-на години - това е съвсем друга тема.
Все пак грамотноста по „условията за кандидатстване”, самото кандидатстване и реализацията на проекти е в компетенциите на нискоразредните чиновници и администратори. Планирането и правенето на политика за просперитет на една община, чрез проекти с външно финансиране, които да допълват собствените бюджетни програми – тук е „майсторлъка” и се изискват доста качества, образованост, интелект и въображение.
*
Само не ми е ясно, 4-ти, вашите жалки и безпочвени обвинения какво общо имат с горния ми коментар??!!
Естествено, за такива анонимници като вас, скрити в някоя миша дупка, по-важното е не да представят контра аргументи или своя позиция, а да преследват и оплюват чуждите коментари. Но, толкова можете - това правите. Защо ли изобщо ви обръщам внимание, 4-ти?
Това, че от 29 май, когато поисках оставката на Сидеров и вече от месеци нямам нищо общо с Атака - на подобни /не се чете/ като вас не им пречи да съскат, да кълнат по мой адрес и да си фантазират всякакви идиотщини. Но, тъпотията и простотията нямат нито граници, нито цвят, още по-малкото почивен ден.
Въпрос - къде са останалите общински съветници и как те общуват с избирателите си, за което изрично ги ЗАДЪЛЖАВА ЗАКОНЪТ!!!?
п.п. Този сайт акламира тържество на "свободното слово" на анонимните си участници. Това е твърде измамна илюзия, защото Свободният човек не е анонимен и няма нужда да се крие зад някаква анонимност, за да изрази свободно словото си.
П.п.2 7-ми /9-ти/, един път вече ви предупредих за запознанство с един член от НК, втори път няма да има.
ИП

Анонимен каза...

Сега да видим какви други програми са предвидени в приетия План 2020, за който надлежно НЕ бяхте информирани. Ето някои от тях.
1.Подобрено качество и създадени условия за достъп до образование – 2 400 000 лева
2.Създаване на център за подкрепа на личностното развитие – 400 000 лева
3.Институционална подкрепа за привличане на инвестиции – 100 000 лева
4.Канали в Троян – 30 000 000 лева
5.Канали в Орешак – 15 000 000 лева
6.Канали в Шипково – 1 500 000 лева
7.Канали във Врабево – 6 000 000 лева
8.Изработване на Стратегия за води, канали и пречистване – 500 000 лева
9.Инвестиционни мерки по реализация на Стратегията за води канали и пречистване – 5 000 000 лева
10.Нови източници на вода – 8 000 000 лева
11.Повишаване качеството на водите – 4 000 000 лева
12.Подобряване водоснабдяване в проблемен район 1 – 500 000 лева
13.Подобряване водоснабдяване в проблемен район 2 – 300 000 лева
14.Изготвяне на ИПГВР на град Троян времеви хоризонт до 2020 г. – 50 000 лева
15.Тротоари, градинки и паркоместа – 8 000 000 лева
16. и т.н.
*
Кое е общото и каква е приемствеността с програмния период 2007-2013.
1.Нито един от заложените проекти не решава основния проблем на Троян свързан с убийствения демографски срив, икономическата катастрофа и ужасяващата безработица.
2.Нито един от тези проекти няма да донесе нито пряк, нито косвен дивидент за бюджета на общината, за да се осигури възпроизводство и устойчиво развитие на общината. Да се спре пропадането и да се обърне посоката на спиралата на развитие, която последните години върви само надолу, макар и с различна скорост.
3.Нито един от тези проекти няма да спре или да обърне посоката относно изтичане парите на този град и община. От близо 10-на години, в Троян влизат по-малко пари, отколкото излизат и общината като цяло обеднява с всяка изминала година.
4.Най-важното – и при двата програмни периода, малкият бизнес и обикновеният троянец отсъстват. За тях не се предвиждат европейски средства, освен едно „подпомагане” на хартия.
ИП

Анонимен каза...

До 7-ми: инж. Илиян Пеевски е строителен инженер поне от 30 години!А ти,със своята анонимност си нищо!По-точно подозирам, че ако излезеш от анонимноста си и се окаже че имаш някакво образование, най-вероятно е партийна школа или в най-добрия случай свищовската академия и то политическа специалност.Ако имаш смелост, покажи се и докажи че не съм прав!
До ИП:Ако си Илиян Пеевски,искам да ти кажа че правиш всичко възможно да отвориш очите на троянци,в една неравностойна битка!Имаш шанс само ако достатъчно много хора те разберат и подкрепят!Аз за себе си мисля как да го направя.
Минко Магунски
UK

Анонимен каза...

12-ти, ти к'во правиш в UK, ягоди ли береш?

Анонимен каза...

Ох оня къде го изгониха от Атака сега тук усмърдява

Анонимен каза...

Абстрахирайки се от всички драскачи тук, само едно мога да кажа: през тези две години Михайлова показа, че с каквото се захване, довежда го до край! Затова искам да й пожелая успешна 2014 година!

Анонимен каза...

Някой може ли да прогнозира цената на водата в родния град след края на всичките тези упражнения ???

Анонимен каза...

абе тоя гном и.п. пак изпълзя от някъде.....

Анонимен каза...

16-ти, ще е непосилна за плащане, заедно със всички останали данъци. Просто няма да плащаме. В нормалните държави с непосилни данъци, просто хората не плащат, защитават правата си за нормален живот, защитават правото си да имат социални придобивки, каквито са ток и вода.

Анонимен каза...

Ще плащаш не ами и песен ще пееш,и за още ще питаш. Всички ще плащате ,измъкване няма.А ние пак ще крадем !

Анонимен каза...

Исках да напиша,"да се задавят" с откраднатото, а и с това, което предстои да откраднат, но се сетих, че в тези празнични дни не е много за такива думи, не ми е в характера, и възпитанието, но издържа ли се вече?

Анонимен каза...

Нищо не си видял още. Нова година-нови данъци за вас, нови далаверки за нас !И ще бъде така сега и занапред, докато шубето ви държи!

Анонимен каза...

Я ни осветлете къде му намериха местенце на Станислав Съев, че той от много места все го гониха.

Анонимен каза...

Питай Пеевски, той трябва да е в течение. Нали харесва БСП и в частност - Съев. Сигурно следи професионалното му израстване:)))))))))

Анонимен каза...

Стига сте баламосвали хората. Всичко било цъфнало та вързало при Михайлова. Само нова спортна зала е от първа необходимост, защото всичко останало е в мед и масло. Михайлова показа, че с каквото се захване, довежда го до край, купи часовник и направи комисия дето изплаши дори мечките. И фест на сливомицина направи, дори успя на някаква фасада да удари по една боя за опресняване, опресни и обс като назначи комунистическите дечурлига и внучетата.
Другари, движите общината в посока на икономически и демографски фалит !

Анонимен каза...

24-ти, поименно моля, много е лесно да хвърляш кал пред перката и тя да се разпръсква навсякъде.Обс-го избираме ние, а не Михайлова. Не съм говорител на общината, но като гражданин виждам какво се случва.А на теб нищо като не ти харесва, кандидатирай се за пост в общината, но трябва да извадиш ценз и квалификация и да работиш за 300 лева. А пък аз ще започна да плюя родителите ти, тогава, защото са комунисти. Че то по тяхно време други нямаше, бе човек.

Анонимен каза...

И какво се случва,бе тъпанар нещастен?

Анонимен каза...

25-ти, браво, много добре казано!
Ще добавя, че освен да извадиш квалификация и да работиш за 300 лв., трябва да извадиш и много здрави нерви за комуникация с хора, които си мислят, че ОбС се назначава от кмета, обаче много обичат да дават акъл.

Анонимен каза...

Да, голямо крякане за ценз, квалификация и ниски заплати от настанената "родова аристокрация". Нали точно такива с ценз, квалификации и дипломи за какво ли не, дето мама и тати ги осигуриха я докараха до тук. Гледайки малките заплати се чудя на огромните кражби и злоупотреби, които обясняват имущественото състояние на много другари. Всяка минимална тяхна крачка се величае и покрива с лаврови венци, а разрухата която остават след тях, причинена от лакумия и некадърност, за нея се мълчи като пън. Няма да им търсим отговорност я, нали за това има данъци, като компенсаторен механизъм за простотия!

Анонимен каза...

Вече разбирам, няма ненаказано добро. Всички, които работят в общината са с купени от мама и тати дипломи и крадат на поразия. Всички пишещи тук анонимци не са "лакуми" и некадърни, те са велики ...по троянски- в плюенето. Да, има и другари, които заслужават да бъдат убити с камъни, но докато сте анонимни уважаеми черногледи съграждани, няма да промените това. Извадете си главите от калта и ми кажете в очите, че не ставам за нищо, тогава сигурно ще ви уважавам повече. Само не ми развивайте теорията-какво ще стане с вас, след като излезете от анонимност. Разкажете за "родовата аристокрация", защитете идеите си. Уважавайте себе си, ако искате и другите да ви уважават.

Анонимен каза...

От 29-ти Честита Нова Година на всички! Бъдете здрави, бъдете силни, бъдете себе си! Нека новата година Ви донесе всичко, онова от което имате нужда и не забравяйте да бъдете по-добри.

Анонимен каза...

Какво добро си направил,че се хвалиш така бе,неанонимний ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |