„Троян - градът на маймуните”

(един не толкова фантастичен сюжет за филм)
 
Платена публикация Граждани за Троян

Предоставяме този e-mail - grajdanizatroyan@abv.bg -
на всеки, който има информация, факти или документи за корупция, разхищения или престъпления от кмет, кметски или общински служители (сегашни или бивши). Ако го желаете, вашата анонимност е гарантирана.

Граждани за Троян

*****

„ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ” е фантастичен филм, в който, благодарение на хората развитието на маймуните е изпреварило човешкото, и те са станали доминираща раса. Хората на тази планета са управлявани и държани в подчинение от представителите на този животински вид. Доскоро се чудех, как може до такава степен да е развито човешкото въображение, за да измисли такава история. И както си се чудех, някой написа подобен сценарий, и то реален, за моя град. Така преди четири години стартира реалити сериалът „Троян - градът на маймуните”, с главен герой МинАк (в „Планетата на маймуните” беше Урко). Eто го и сюжетът.

РОДИ СЕ МИНАК някъде в средата на 20. век. Нищо не го отличаваше от хората. Завърши училище и започна работа, като всички хора в Троян. Записа се и член на единствената и управляваща тогава партия на хората и маймуните БКП. Реши да учи висше. БКП го изпрати. Завърши и стана милиционер в човешката милиция. И кариерата му бързо напредна. Стана началник в човешката милиция, по-късно преименувана в полиция.

НИЩО НЕ ГО ОТЛИЧАВАШЕ ОТ ХОРАТА. Беше им предан и верен. Но всичко си има начало и край. Когато му дойде времето, хората го пенсионираха. Дадоха му максималната пенсия, нали им беше верен. Но МинАк вместо да си пие спокойно и по пенсионерски ракийката в Трапето, като ПенГурл в Балабанското, реши, че има още какво да даде на човешкия род и стана замeстник шеф на Затвора в Ловеч. Добрата заплата плюс пенсията си заслужаваха.

НЯКЪДЕ В НАЧАЛОТО НА НОВИЯ 21. ВЕК дойде и звездният му час. МинАк чу, че част от хората и маймуните правят партия ГЕРБ. В неговите маймунски уши обаче тя някак странно и приятно звучеше като ГРЕБПШЕ (Гребем с Пълни Шепи). Присламчи се към тях. Издигнаха го за кмет, та го и избраха хората. Те не знаеха, че е представител на кастата на маймуните, защото той още изглеждаше като тях, хората.

ЗАПОЧНА МИНАК ДА КМЕТУВА и гордо да притичва през центъра на човешкия град Троян. Странно, но в главата му постоянно звънеше „ГРЕБПШЕ, ГРЕБПШЕ…”. Чу МинАк, че имало някакви Европейски проекти. За него те (европроектите) бяха като извънземните за хората: бяха чували за тях, знаеха че ги има, но никой не ги беше виждал. А в главата му кънтеше ли кънтеше „ГРЕБПШЕ, ГРЕБПШЕ…”.

ЗАПОЧНА И КМЕТЪТ МинАк в крак с времето да осъществява проекти за човешкия град. Не го интересуваха строгите правила, които Човешка Европа беше наложила при изпълнението им. Кандидатстваш, печелиш, но си осигуряваш финансирането сам. После, след като осъществиш проекта по ПРАВИЛАТА, Човешка Европа ти възстановява парите или част от тях. Защото в главата му кънтеше ли, кънтеше „ГРЕБПШЕ, ГРЕБПШЕ…”.

ФИНАНСИРАНЕТО НЕ БЕШЕ ПРОБЛЕМ, МинАк беше кмет на Общината на хората, а тя имаше доста имоти и приходи от данъци и такси, които хората чинно си плащаха. А и хората бяха доста наивни и доверчиви. Звукът в главата не спираше, а ставаше все по натрапчив: „ГРЕБПШЕ, ГРЕБПШЕ…”. И се започна - проект след проект. Хората се радваха, че Градът на хората се прави с Европейски пари. Но МинАк не мислеше така. Ах, този приятен шум в главата: „ГРЕБПШЕ, ГРЕБПШЕ…”.

ЗАЩОТО БЕШЕ РЕШИЛ, че парите на Общината, които се влагат в проектите, са негови. А и нали после ония тъпите от Човешка Европа ще ги възстановят. И започна едно даване, ама даване да видиш. Служители в Общинската администрация участваха в по 2 и 3 проекта едновременно, като си докарваха хилядарки месечно, нищо че получаваха и заплати в тази Община, за да се трудят в интерес на хората. Не беше важно да са знаещи, важно беше да се закълнат във вярност на Него. МинАк знаеше, че предаността се купува. Повика от гр. Габрово фирмите „Димас” и „Хас”. Решаваше сам, без решение на общинските съветници, че ще им се плаща авансово (преди да са почнали работа) суми от порядъка на 500 000 лв. Нищо, че с тези авансови пари всеки без проблем можеше да си регистрира фирма, да си купи необходимата техника, и да започне да печели.

ЗА НАДЗОР ПО ПРОЕКТ за Воден цикъл 1-ви етап човеците от Европа разрешаваха да се похарчат 120 000 лв. Това за МинАк не беше проблем и той похарчи 240 900 лв. Къде са отишли 120 900 лв. сигурно ще се сетите, мои съграждани. И така четири години. Но се оказа се, че „тъпите” Европейци не са толкова тъпи и глобиха Общината за ИЗВЪРШЕНИ, НО НЕПРИЗНАТИ ОТ КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ РАЗХОДИ ПО ПРОЕКТИТЕ НА МИНАК.

КОЕТО ОЗНАЧАВА, че парите не са усвоени прозрачно и по правилата! И го глобиха за:
1. Воден цикъл 1-ви етап: За нарушения върху договорите за строителство и публичност плюс ДДС върху първо искане за средства.
2. Техническа помощ за воден цикъл Троян: За нарушения върху основния договор за изготвяне на проектите и за организация и управление.
3. Техническа помощ за воден цикъл Орешак: За нарушения върху основния договор за изготвяне на проектите и за организация и управление.
4. Проект за инфраструктура на детски градини и училища: За нарушения върху 6 бр. договори за проектиране.
5. Проект за подобряване градска среда: За нарушения върху договори за проектиране.
6. Воден цикъл Шипково: За нарушения върху стойността на договора за строителен надзор.
7. Социална програма (асистент и помощник): За нарушения в разходите за възнаграждения и осигуровки.

ОБЩО НАД 3 000 000 ЛВ. ГЛОБИ! Конкретни цифри, подробности и кой е отговорен ще предоставим в края на април, след като приключи проверката на Сметната палата. Ако се вгледате добре, мили съграждани, глобите са главно за нарушаване на правилата по проектиране, управление и строителен надзор, там от където най-лесно могат да се откраднат пари и да се раздадат комисионни. От МинAк на хората в Общината, им остана да погасяват над 3 000 000 лв. И вместо новият Кмет да направи с тези пари нещо в Общината, ние всички ще ги връщаме от собствените си джобове.

ДОЙДОХА ИЗБОРИ. И МинАк се запъна за втори мандат. Да си довършил започнатото. Този път хората не се излъгаха и не го избраха. Но пък стана общински съветник. И тъй като толкова работел през тези четири години на мандата си, че нямал и ден почивка - от сутрин до мрак, лете и зиме се грижил да „оправи” всички троянци - МинАк поиска, и му изплатиха, отпуските за четирите години. Цели 15 000 лв.! Явно лакомията му няма граници и срамът е чувство непознато за него.

ОТ „БЛАГОДАРНОСТ” за четиригодишното му „свято” дело МинАк поиска да го изберат за председател на Общинския съвет. Длъжност, която има само права и никакви отговорности. И страдалците за общественото благо - 15 на брой съветници (10 от ГЕРБ, 3 от „Избор за Троян”, 1 от РЗС, 1 от ДСБ) от общо 29, го избраха. Не само го избраха, ами на 26 януари 2012 г. му ГЛАСУВАХА заплата равна на тази на Кмета (около 1800 лв.), която с класовете и прослужените години ще стане и ПО-ГОЛЯМА от тази на Кмета, който е избран мажоритарно и носи цялата отговорност за управлението на Общината. Пък сме живеели в криза!!! (Справка: в съседно Севлиево, съветниците и Председателят на Общинския Съвет от 1990 г. насам не получават възнаграждения за обществения си труд).

И ОЩЕ ИМА. Мерак има за лична кола, личен шофьор и секретарка, за да може някой да му пуска компютъра, за да може МинАк да се чувства комфортно. Нали толкова много е „свършил” за нашия град. Да се чудиш, кого изпратихме в Общинският съвет: хора или маймуни? Но по-делата ще ги познаете. Иначе те външно са си като нас, хората. 10-те от ГЕРБ ги разбирам. Той МинАк си е техен, а и те са бъркали в кацата с мед. Но другите?

ЗА БЛАГОДАРНОСТ единият от РЗС го назначиха с добра заплата в „Калинел”, фирма на МаРади, говори се, че и пари му броили на ръка. Този от ДСБ гласувал за МинАк, щото комунистите били погубили баща му; ама се говори, че и на него са му броили пари на ръка. Защото МинАк бил десен!? Бил „десен”!? „Десен” е, ама по сексуална ориентация, защото той 20 години беше член на бюрото на БКП, и ръководител на местното МВР, което проведе „Възродителния процес”. Такива милиционери като него бяха наричани „ВЕРНИТЕ СИНОВЕ НА ПАРТИЯТА”.

ТЕЗИ ОТ „Избор за Троян” срещу гласовете си получиха тенискортовете до стадиона. На 26 януари 2012 г. Общинският съвет гласува ВМРО-НИЕ да ползва БЕЗВЪЗМЕЗДНО единият от тенис кортовете. Да се продадат за един тенискорт - не вярвам. Лакоми са. Друг е залогът. Най-известният от всички тенисисти в Общината е АнБал, провален кандидат кмет на Общината от „Избор за Троян”, с „кръшна фигура и видим от всякъде”. Може би той се готви за тенис турнира „Ролан Гарос” или „Уимбълдън”, да ни каже, ако е за славата на Троян, нека. Ако ли не - нека си плаща. Като са почнали така, общинските съветници ще си гласуват средства един или няколко пъти в месеца да се черпят „безвъзмездно” в някоя кръчма за наша сметка, гражданите на Троян. Ама нека, нали страдат за човешкото благо, а както е известно, човеците са доверчиви и кротки.

НА 26 ЯНУАРИ 2012 Г. съветниците Петя Ковачева, инж. Илиян Пеевски, Даниел Сираков, инж. Владимир Хаджийски и инж. Станислав Съев доказаха, че са от човешкия род. Те гласуваха против увеличението на заплатата на МинАк. Общинският съветник от ДПС Айнур Кехайова гласува „въздържал се”.

ЗА ДА СПРЕМ ТОВА РЕАЛИТИ, ви предлагам да помолим МинАк да ни ЛИШИ ОТ ”ЯРКОТО” СИ ПРИСЪСТВИЕ и да си почине на Трапето, или където си иска. Имаме НОВ кмет. На кого е представител той - на хората или маймуните, предстои да разберем.

(Край на първи сезон на сериала „Троян - градът на маймуните”)

Автор: Тим Бъртън*

* Бел. ред. Името на автора, подписал се с псевдонима Тим Бъртън, бе обявено пред Т21. Тим Бъртън е режисьор на американското фентъзи "Планетата на маймуните", и още на култовите ленти "Батман", "Батман се завръща",
"Едуард Ножиците" и др.

Начало

Още по темата:

130 коментара:

Анонимен каза...

Този от снимката е много "хубав". Поднасям Ви го за десерт. Той и за друго не става.

Анонимен каза...

Бе той май за нищо не става ;)

Марто каза...

Евала,отдавна не бях чел нещо толкова добре и оригинално написано.Лошото е че темата е кофти.За мен ако наистина има недоволни,а то по всичко личи че е така,да излязат май месец пред общината и да си заявят мнението,ако има доказани нарушения.Иначе Минак ще продължава да си го мести от единия крачол,в другия и да си се наслаждава на добра заплата платена от хората.

Анонимен каза...

Да живее ТРОЯН кой то е казал че сме маймуни не е истински троянец

Анонимен каза...

В Трявна пристигали 300 японски деца от Фукушима с родителите си за постоянно!Е това е работа!Що не вземем и ние 300,па и 500?В замяна да им дадем 300 или 500 индобългари с пенджабски гени и МинАк да ги води без да се връща?С глобата от 3 млн. да им стегнем едно училище/Орешак/ да си учат и да пеят!

Анонимен каза...

А,сега ако сме хора,а не маймуни трябва нещо да направим!Не вярвам Главната маймуна да сезасрами и сама да слезе от клона!!!

МинАк каза...

МинАК: Ах, този приятен шум в главата: „ГРЕБПШЕ, ГРЕБПШЕ…”.

Анонимен каза...

Така е и на всичкото отгоре на главната маймуна МинАк му вдигнаха заплатата?!? Маймунска работа, за награда, че е донесъл 3 милиона лева глоби за общината. А колко милиона са пренасочени в нечии джобове?
Троян - маймунски град, с отровен въздух от пушещи комини, със заледени тротоари, с падащи ледени висулки и т.н. и т.н.
Трябва да си голям късметлия, за да оцелееш в Троян!

Анонимен каза...

В същото време, други две маймуни, МаРад и ИвРад, изхвърлят на улицата около 200 човеци...
Питам се,като бяха толкова успели индустриалци, как изведнъж тия човеци им станаха ненужни...Маймунска работа

Анонимен каза...

На коя фирма/лице са дадени въпросните непризнати 120 900 лв. и за каква работа. Въпроса ми е, както към стария кмет, така и към новия.
ПО ОТГОВОРА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!!!

Анонимен каза...

Добре де, как може партия като ГЕРБ, която в момента е СИЛА от всякъде, да издигне подобно лице за кмет?! Тоя Миньо е за затвора!

Анонимен каза...

М/SIкоментира:Намирисва ми на много як скандал. Поздравявам авторите за оригиналността и афишираната информация. Цитираното лице като главен герой /и особено публикуваната снимка/ изобщо няма да остави нещата така, според мен. Аз знам кой е крив и кой прав /поради едни други факти и обстоятелства, които не са предмет на коментара ми/, въпроса е дали ще успее някоя от страните да го докаже в съда. Че ще има заведено дело поради наличието на тази статия за обида и клевета изобщо не се съмнявам. Може би и това е начин за достигане до истината.Много важен е момента, действащият Кмет на общината каква позиция ще заеме. С любопитство и внимание ще следя процесите.Генадий, този път нещата са изключително сериозни.

Анонимен каза...

Михайлова, повече от ясно е от страната на властта.Нищо няма да се промени в Троян,мисля че вече е видно.Михайлова спазва договорката с акимов,радевски,дочков и данков,да не ги закача за отминалия мандат.А и ако почне да рови в миналото,то нешата са навързани,и енкин трябва да изгърми заедно с другите.Смешно е някой да вярва,че тази жена ще тръгне да прави революция и да корени злото до основи!Помнете ми думата, Троян ще продължава да бъде феодално село, а горе описаните лица,ще продължават да разширяват имотите си.Всеки да се спасява, кораба е с голяма пробойна!

Анонимен каза...

: в съседно Севлиево, съветниците и Председателят на Общинския Съвет от 1990 г. насам не получават възнаграждения за обществения си труд).
Егати глупаците,те за ГРЕБПШЕ, ГРЕБПШЕ не са ли чували:):)

Анонимен каза...

Иване(Иван Хаджийски),избрал си неправилен филм за фон.На скоро излезе нискобюджетна продукция,озаглавена "Rise Of The Planet Of The Apes",и с последните събития в Мордор Сити, наблюдавам точно това явление.Сегашният кмет посла да се върне на бял кон ,цялата маймунска сган,начело с минак!

Анонимен каза...

Не е лесно да си капитан на " Трояник ". Нека видим, "замазването" на пробойната няма да спаси положението.

Анонимен каза...

Няма да стане без бой работата хора,КОЛКОТО И ДА СЕ ДЪРВИТЕ ПО ФОРУМИТЕ !Дьржавата бедна,а олигарсите вьшливи с пари. Да не би мафията в България доброволно да отстъпи позиции!? Доброволно да се откаже от откраднатото.Да влезе в затвора!? Тоя грабеж с кръв са го взели и с кръв ще го дадат!Всички, които са управлявали България през последните 65 години са замесени от едно и също тесто. В основата на политическата им мотивация е алчността и ненаситността. Няма значение под каква абвиатура се крият,БКП, БСП,ДПС, СДС, БЗНС,ГЕРБ и т.н. Всички са еднакви. Никой от тях не вярва на идеи и политически платформи, дори и лидерите им. Целта на политическата пропаганда е заблуждение на овчедушния народ, когото използват като средство за узаконяване на бъдещите си беззакония.

Анонимен каза...

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-02-03&article=398339

Анонимен каза...

браво за снимката ,този боклук е нещо повече от маимуна.

Анонимен каза...

Много добър филм,поздравления Тим Бъртън ,но чувствам ,че скоро ще гледаме един друг филм „Империята отвръща на удара" с режисьор МинАк и в главните роли МаРад,ИвРад, АнБал,СвеДо,Са и ЙоДан,Жан Клод Ван Дан и други дан,та тежко им тогава на тези дето им развалят рахатлъка:):).

Анонимен каза...

http://frognews.bg/news_29251/Krav/

Анонимен каза...

Действие Първо: Мотивация / Де-мотивация

В една клетка затворили няколко маймуни (екип). В клетката имало кашони (ресурс) и банан, закачен на тавана (награда). Една от маймуните (лидер) наредила три кашона един върху друг, покачила се по тях и взела банана. От тавана започнала да пръска студена вода (намеса на Топ мениджмънта). Маймуните се разбягали.

Закачили нов банан. Друга маймуна наредила кашоните, покачила се по тях и взела банана. Пак запръскала студена вода. Останалите маймуни я набили и изяли банана (работа в екип). Закачили нов банан. Сработил "рефлекса на Павлов" - щом една маймуна решила да вземе банана, другите я набили, защото знаели, че всички ще бъдат намокрени, но не всички ще ядат банан (групова отговорност).

Действие Второ: Силата на екипа

Намесил се HR отдела. Подменили една от маймуните (развитие на екипа). Новата маймуна решила да вземе банана, но останалите веднага я набили (фирмена култура). Постепенно подменили всички маймуни. Последната нова маймуна решила да вземе банана. Другите усърдно я набили, без да знаят защо - те никога не били мокрени (Team Spirit).

Анонимен каза...

Най-после някой назовава нещата с истинските им имена. Аз бих добавил и "еснафите", макар че то се подразбира от "маймуните". За мен има и друга страна, Минак не е избран от хора, а също от примати, защото лъвовете не си избират за цар маймуна.

Анонимен каза...

Абе явно и ти не си по-различен от приматите, щом си мислиш,че дъртият пърдялник бе избран щото е много убъв,а не щото хората искаха да разкарата октопода енкин от властта!

Анонимен каза...

Много се изкефих:) на филма,но за жалост няма да се промени нищо,г-жа Михайлова няма да смее да направи нищо,преди изборите Енкин беше плътно до нея .........а след изборите Минак,даже се говори че,в предишен епизод били "опасно близки" с Минак.........така че,аз лично се надявам да му е остал малко срам(друго със сигурност няма)и да се одтегли сам........

Анонимен каза...

Браво, това е за жалост истината в града :(

Анонимен каза...

До 25, аз нищо не си мисля, фактите са категорични. Не са го избрали марсианците, а до каква степен Троян се е отървал от октопода го оставям на теб да разсъждаваш по темата.

Анонимен каза...

Видно е,че не мислиш.Явно не ти се отдава този спорт...

Анонимен каза...

http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:Janus_coin.png&filetimestamp=20070205101608

Анонимен каза...

Как не се намери един да изрази несъгласие с отразеното в статията? И правилно - всичко написано е вярно! Чакаме ответния удар, ако му стиска на маймуняка.
Лошото е, че са много маймуните и в Троян и в цялата ни държава!

Анонимен каза...

Снимката на МинАк е много подходяща за фоайето на Община Троян, където закачват снимките на всички кметове.

Анонимен каза...

29, е вие нали мислите, то за това Троян стана маймунарник с баш гибон за кмет!

Анонимен каза...

30. А, да, на монетата е изобразен " Троянус ".

Анонимен каза...

До номерата 13 и 26.
Нямам намерение да защитавам Донка Михаилова, но
не сте прави да очаквате тя да започне разследване на кражбите в общината. Има МВР - в
случая М.Ичев също така прокуратура - Ж. Аргиров
Те са институцийте, които би трябвало да се самосезират след тази статия или след казаното от Илиян Пеевски за тези кражби и нарушения.
Да видим какво ще последва? Как да заставим тези
нещастници общинските съветници да работят безлатно както е редно? И наистина моля Генади
да продължи темата за глобите на общината. Нека
по някакъв начин всички служители, които не са си свършили работата да бъдат освободени или
уволнени поради некадърност. Това вече може да го направи Донка Михаилова, за което ще гласувам отново за нея ако разбута това гнездо на оси наречено общинска администрация.

Анонимен каза...

стига приказки,трябва дейсвия.

Анонимен каза...

Ще разбута Донка осиляка, ама на куково лято. Енкин така е стегнал хватката около врата й. Да не си мислите, че на него му отърва да се изнася информация, че той сигурно спи с протегнати за грабене ръце, не се е отказал и сега. Акимов е направо ученик в ставнение с Енкиновите кражби.А може и това да е целта на тази атака срещу Акимов, да разкара конкуренцията:))

Анонимен каза...

Че тази МаРади не си ли премести фабриката в ЧеБря?

Анонимен каза...

Това просто е капката, която преля чашата...Г-н предсесателя е опериран от срам. Той добре осъзнава, че това е последният му мандат в общината и ще си отмъщава, ще си краде и без срам ще ми гледа в очите.....! Това, което става е спецоален поздвав за всички, който гласуваха за него! Да Ви е жив и здрав! Трябва нещо да се направи, докато мълчим и допускаме някой да ни тъпче няма да се оправят нещата. Крайно време е да покажем, че ни е грижа за града и да не допускаме хората, които ние сме пратили да ни управляват!

Анонимен каза...

Ей маймуно такава: Я слизай от клона и върви да ядеш банани. Остави работата на хората! Ти си една лъжлива, гадна, некъпана маймуна ;)

Анонимен каза...

А добро утро че Донка играе с ГЕРБ!!!

Анонимен каза...

Не ми харесва тази снимка...Изглеждам като маймуна!
- Трябваше да помислите за това преди да се снимате...

Анонимен каза...

Стоейки пред компютъра и четейки коментарите във форума на Т21, ма рад подава на мин ак хапчета:
- Вземи за успокоение на нервите. След малко ще почнат да пишат още хора. А нали знаеш каква големи животни са те.

Анонимен каза...

http://www.monitor.bg/article?id=135070

Анонимен каза...

http://www.lovechpress.info/index.php?option=com_content&task=view&id=5883&Itemid=47

Анонимен каза...

Който забравя поуките на историята ще му се наложи да я повтори.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, кой е Тим Бъртън?

Анонимен каза...

Някой писа вече за ремаймунизирането / 44,45,46 / ама не, вие питате кой е Бъртън ?

Анонимен каза...

Уникална статия! Не съм чела по-интересен и по-истински съжет!...Вместо да се чудят как да "отвърнат н удара", както предполагат някои от пишещите тук, по-добре хората, припознали се в статията, да сведат глави и пред себе си да признаят истината ... защото от другите можеш да избягаш, но от себе си - не! Как ли спят такива хора?!?!?!

Анонимен каза...

Който и да е ТИм Бъртън е голяма работа. А ние троянци от Фичев, на Енкин, та от там на Миня и на ДОЦА ОТ ЛОВЕЧ(която не познава Троян). А баща й какъв е бил не ме интересува.

Анонимен каза...

Иван

Анонимен каза...

Как ли спят такива хора?!?!?!
Не спят! Защото в главите им кънти ли, кънти „ГРЕБПШЕ, ГРЕБПШЕ…”.

Анонимен каза...

Май някой от ГЕРБ сам си е написал статията. Някой, излъган, че ще вземе нещо. Иначе от къде "простосмъртен" ще има такава информация. Хич да не се чудят кой е Тип Бъртън. Да си го търсят сред тях.

Анонимен каза...

Всички чакаме Генади да напише нещо и после да се правим на оригинални с постовете си,но ако трябва да се действа, заприличваме на маймуни!Заслужаваме си съдбата!!!!

Анонимен каза...

Защо ги няма сега инж атанасов,ангел,йоан,д-р дудевска,иван дето се гримира,колю стоименов заедно със синковеца му.На евтим евтимов унука, светлю дочков, сашо данков и брат му,марин радевски и брат му, и още и още войни от ордена на герб...Къде са сега, защо ги няма тук да сипят по всеки дръзнал да възроптае срещу бащицата, да го защитят, къде е анита с прегръдка да го утеши...

минко, сам оставаш, сещаш ли се как те хвърлят на кучетата,скоро иде и твоя ред!

Анонимен каза...

"съветниците Петя Ковачева, инж. Илиян Пеевски, Даниел Сираков, инж. Владимир Хаджийски и инж. Станислав Съев доказаха, че са от човешкия род"
Егати човешкия род! Моля, автора да конкретизира, че някои от тези са от НЕГОВИЯ род.
Пък и косата ми настръхва, само като си помисля, че Пеевски може да е от моя род. Това предполага известна генетична близост:)))

Анонимен каза...

Не разбрах, искаше да кажеш нещо, или какво?
Да,Владимир Хаджийски е брат на Иван, и какво?
А ти си просто една анонимна мишка...

Анонимен каза...

Да се намери някой умен, и разтропан, да напише сценарий за мега продукция "ТрояПрилското заседание– 2013", с водач–председател, един гражданин на Троя. Тъй като тя ще е "мега", ще трябва да се разиграе на по–голяма територия! С тази "мега" продукция, ще докажем, че и ние сме дали нещо на световното кино, което в тоя момент е в криза. Позволих си и аз да изфантазирам нещо, макар и глупаво. Да има да четат "потърпевшите" преяли от народните пари, да се обърнат на другата страна, и да се наспят, щастливи, че са толкова известни! Ние ще пишем, пишем, па ще спрем. Ще се прехвърлим на някоя друга тема, и отново ще пишем, пишем, па отново ще спрем. И така "до края на света"!? Те, това, много добре го знаят /от вековен опит/, и за това нямат нито срам, нито спиране! Да не пропусна, ако не стигнат участници за мега продукцията, дайте сигнал. И аз като пра–пра дядо ми, ще се върна от Америка, за да участвам и помогна, ама да внимавате, как ще ми се отблагодарите, защото на него му взеха всичко след 44 година, от благодарност! Толкова му бил акъла. При потъването на "Титаник", се е спасил, ала от властта след 44, не е могъл. Сега имаме от него един портофел, и един долар от тогавашното време. Лека му пръст на пра–пра дядо ми, а на нас, не знам какво да кажа вече! Страх ме е да пожелавам каквото и да е, защото резултат няма. Само да сме здрави, и с още по–яко търпение! Не ме плюйте, един обикновен простосмъртен съм! Лека нощ!

Анонимен каза...

56., съди за хората по делата, а не по това кой чий брат или син е; на братята Хаджийски бащата е най-върлия комунист в Северна България, а Иван е най-върлия антикомунист,Владо е по средата...к'во да прайм сега ?!
Ако знаеше колко са се карали двамата ( тримата) за политика, нямаше да пишеш тези глупости....проблема не е в това, а в нещата за които се пише - дали са верни, и ако да, какво ще се случи, или няма да се случи.. пак! Това е същественото....

Анонимен каза...

58, като намериш продуцент се обади ;))

Анонимен каза...

58/60. Има продуцент,има! Продуцентът е самата лакумия. А филмът ще се разиграе на по–голяма територия! Името му се пази в тайна, но чух че ЕвроПрилското заседание– 20хх или СветоПрилското заседание– 20хх , незная. "Потърпевшите" преяли от народните пари ще ги очатка и тях, защото пари = дълг.
Затова не спят спокойно, и новото им хоби е купуване на време. Но продуцентът е по-лакум от тях, а "батя си" не може да надсвириш !

Анонимен каза...

35. Анонимен каза... Има МВР - в
случая М.Ичев също така прокуратура - Ж. Аргиров
Те са институцийте, които би трябвало да се самосезират след тази статия или след казаното от Илиян Пеевски за тези кражби и нарушения."

Ей приятел събуди се и виж в коя държава се намираш и тогава пиши тези работи.Те полицията и прокуратурата ,ако са си на мястото при полoжение,че тези неща се пишат и чуват поне от година и половина да са се намесили отдавна.Но как да стане тази работа ,като тези въпросните маймуни командват парада на всички нива в Троян.Та за съд забрави ,виж ако на ББ нещо му писне ,и нареди да се самосезират тогава друго.Но това няма да стане след като се разбра от посещението му в Троян ,че одобрява всичко направено от неговите избраници .

Анонимен каза...

Към "Гражданите на Троян", ще бъде по честно и реално да се прекръстите на "Граждани за БСП". Много избирателно плюете, но ще е напразно. Не за друго, но защото хората много пъти показаха, че не искат другаря Енкин и компания отново. Жалко е, че искате да му разчистите пътя към досъсипването на Троян, като му осигурите властта над ОбС. Надявам се да не успеете.

Анонимен каза...

63-ти, ти си пълна мозъчна отрепка и интелектуален изрод. Който не е с нас е против нас ,така ли?Ми умри в ужасни мъки ти и целия ти противен род до 19 коляно.
Който смее да възроптае срещу крадците акимов,дочков,данков и компания е комунист,така ли бе?
Дано един ден когато всичко в Троян е собственост на тия изроди, ти се наложи да ги молиш за хляб и работа!

Анонимен каза...

64-ти, и да се пениш и да не се, това е истината, октопода около Енкин с беше възрадвал на победата на Михайлова, защото предчувстваше връщането си на софрата. Наскоро тук беше дадена не малко информация за един от проектите за крадене на Енкин, "По пътя на еделвайса" за над 400 000 лв . Ти представяш ли си колко пари са това и какво може да се направи с тях, а резултат няма. И това сигурно е от най дребните му кражби. Така, че драги ми смехурко, не кълни, ще ти се върне:). Та ако има някой тук наивен, който да вярва, че тази атака срещу Акимов не е с цел да се превземе ОбС, за да си прокарват Енкин и компания пак големите хапки, ами.. да отиде да си вземе леден душ в прословутото водно огледало, та дано му се избистри ума. Но едва ли, те от БСП на това разчитат, на плиткоумието на избирателите си:)

Анонимен каза...

Другарко Михайлова, нали бяхте голям ербап, знаехте как да оправите Троян, ма сега обс то ви пречел, после ще е космоса.. :)) Ейй, туй комунистите лакоми, или всичко или рев до бога:)

Анонимен каза...

Драги № 59
Да проблема е че са истина нещата,които се пишат.
Проблема е че е истина за глобите от над 3 мил.
Но въпреки това драги не съм видял (както казва
един мои приятел) от двама негри да се роди бяло дете. Иван Х. бил десен??? Владо бил
по-средата??? Какви десни или среднисти могат да произведат двама отявлени комунисти като на тези братя родителите???
Да ти го кажа по Троянски: Под слива круша не пада....

Анонимен каза...

Наскоро един общински съветник /от техните си/ каза, че сега Енкин е много силен, много неща минават през неговата фирма.. дали сега и тези инициатива на тези измислени "Граждани за Троян" не я плаща той. А друг, пак от техните, си призна, че Михайлова не може да направи нищо срещу енкиновите хора и интереси. Времето ще покаже, но е повече от ясно, че някой иска да разбие групата на 15-те в ОбС. Ще се разбере дали Енкин води хорото, много е вероятно.

Анонимен каза...

Колко от вас, които сега се опитвате да кляфате по Владо, го познавате?
Колко от вас,сте чували неща,които се говорят за радевски,дочков,данковите,йовчевски?
Ама ей така, да кляфате само,без изобщо да го познавате.

Анонимен каза...

17. Анонимен каза...
"Всички, които са управлявали България през последните 65 години са замесени от едно и също тесто. В основата на политическата им мотивация е алчността и ненаситността."

Да,това е неуспорим факт.

Анонимен каза...

65-ти, 66-ти, 67-ми и други подобни,много са немощни опитите ви да защитите маймуноподобното същество. Затова почвате познатата песен - Енкин, Енкин....Веднъж завинаги разберете - Донка Михайлова не е маша в ничии ръце и няма да бъде.Но проблемът е, че всеки божи ден изникват все нови и нови бакии, грешки, недомислия,некомпетентност и алчност на Акимовото ръководство на общината. За съжаление доста, доста добре прекрити. И тряба време всичко това да се разплете.

Анонимен каза...

Стига глупости,вижте какво направи г-н Акимов за
града,всички общински фирми са в добро финансово състояние,общината не е фалирала като много други......ако го сравним с другаря еНким е като буря с ураган,,,,,,,,,колко се напай у градо,Урешакъ и Г.тапето?????
до 71---половината служители на общината са некомпетенти и колкото и г-жа Михайлова да има желание да промени нещо ще намира хиляди пречки,
няма мнозинство в местния ПАРЛАМЕНТ(лудница),много хиени около нея,предполагам спънки от областен,министри и т.н ,т.н....Пожелавам и успех в битките и да не забравя :страх ни е от удар в гърба,аз от враговете знам ,че трябва да се вардя
УМЕН ДАСКАЛ,чЕСТЕН ПОЛИТИК И ЗЕЛЕН КОН

Анонимен каза...

71." Познатата песен - Енкин " ще се разплете ли и тя ?

Анонимен каза...

Тя ако можеше да се разплете "познатата песен- Енкин", троянци ще искат да го линчуват публично на площада, ако може и да е в четвъртък, да стане двоен празника:) Едва ли в историята на Троян ще се намери по вреден за града и хората му човек. Но нещата все някога ще излязат наяве. А най-циничното е, че това закопаване на града, той го прави с усмивка.

Анонимен каза...

71- ви, я поразпитай из общината колко решения е взела Донка, които да са против интересите на другаря Енкин, че и Кацаров не може да й помогне.. като поразпиташ, като ги чуеш нещата, тогава влизай тук и се из..казвай по темата:)

Анонимен каза...

хахахах, ее, не винаги е бил вреден, я питайте ученичките по дискотеките, много е чаровен даже :)))

Анонимен каза...

Всички в този град сте утрепани до един.

Анонимен каза...

http://www.novini.bg/news/47493-превишена-скорост-взе-главата-на-британски-министър.html

Британският министър на енергетиката и климатичните промени Крис Хюн подаде оставка, след като му бяха повдигнати обвинения за ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ, предаде Ройтерс.


До всички наивници останали да живеят в БГ!!!Когато почнете да четете такива новини за българските политици,чак тогава да знаете ,че има някъква малка надежда да започнат нещата да се оправят.При положение,че за сега тук си ги газят и блъскат най-спокоино и никой не го ебе за нищо,усещайте се кога ще четем такива новини.

Анонимен каза...

гадина гадна е енкин-морално нищожество.

Анонимен каза...

дилняката е пичага бе малоумни роби.сега ще покаже как с минимални ресурси,ще усвои максимално.тоз път сме всички на хорото,и червени,и жълти и пимпяни и сенчесто лилави.уредихме и наще и своите и всички .разбира се,че за вас не ни ебе,щом ние сме добре.
пък като дойдат пак избори, да не забравите да ни изберете.

Анонимен каза...

Аз предлагам да направите следващия път избори за невлизане в ОбС.:))

Анонимен каза...

Watch List ( No Fly List) :)

Анонимен каза...

ТРОЯН градът с толкова много маймуни,а колко малко патрони има:):)

Анонимен каза...

Едно не може да се отрече на другарката михайлова. Въведе новите методи във властта (окупиране на вестника на генади-и в статиите и в коментарите).Безспорно жената е грамотна.Жалко само,че тези методи ще отидат в услуга на верни другари.Е,и на тези дето й играят/пишат по свирката.

Анонимен каза...

Мдаа..много мъдроо Г-да,оплюхме го заклеимихме го като маймуна,като най лошият и тн.и тн...и напълно съм съгласен с вас, и какво от това.Мислите че някой ще се заинтересува от нашето мнение и нещо в ще се промени!!!нее уважаеми електорат,както ни наричат отгоре,кучето ще си лае кервана си върви и във следващите 4 години маймунчо ще си зима пенсииката,общинските,+хонорари за голям ум ,щтоту а чел дебели книги ,и ще си живее живота и ще си свирка до де пукне,ама ще пукне веднъж,а ние със гайдите не можем нищо му направи, закона спазва чиляка,и на съд да иде па прав ще излезе,разбирате ли господа??? боята е улучил хамелиона неден,навреме е разбрал накъде духа вятъра и се е пребоидисал и това де сърба с лъжицата не е виновен той...там отгоре му сипват,такива са в цялата страна и ще плюскат, а ние ще мрем всеки божи ден в нищтета

Анонимен каза...

Ичев да не се прави на голямата работа с кокошкарските истории на училищни директори ами да се вземе в рьце Ако ТРЯБВА ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДА ДОЙДАТ но оставим ли ги сега тия мишоци ще ликвидират ТРОЯН

Анонимен каза...

Много е любопитно с каква съвест Енкин обяснява, че ще постигнел максимални резултати с минимални средства. От проекта "Пътя на еделвайса" видяхме, че той дори да похарчи 400 000 лева, има нулев резултат. Хижата затворена, никой не щъка по тази еко пътека, въобще нищичко.. може би трябва да му присъдим награда Гинес за най- успешно откраднати пари ..

Анонимен каза...

Ооо, това е идея, за Енкин златен скункс за най- усешно похарчени 400 хиляди без да остави следа от тяхното похарчване.

Анонимен каза...

Има една асоциация която прави класация на най- безсмислените проекти, трябва да се информира и тогава Енкин ще обере всички награди.

Анонимен каза...

Искам да ми плащат вредни- работя с ангел балев в едно училище.Г-н печалбарят води курсове за квалификация във време, дублиращо работното му време като/пази,Боже!/- зам.директор.Отврат!!!

Анонимен каза...

До 90. Урчев, ти ли си ?;))))

Анонимен каза...

Не е Урчев.

Анонимен каза...

Да и какво,ша ма майш от работа
хахахахахахахаха
Ром от Голямото Трапе каза:
еБакин обеща брашно и пилета аааа
ама излаГа
дАно о оПшинатъ не излаже
37000000 новия проект дано са по-малко от 10% кражба
Уймираме

Анонимен каза...

Преди 15 години Троян бе един от градовете, където се проведоха най-много протестни митинги срещу управлението на Виденов. Троян тогава беше все още демократичен град с демократично настроено население.
Хиперинфлацията бе на прага ни. Доларът скочи до 3200 лв/$. Банкови фалити и масов обир на спестяванията на хората.
16 митинга се проведоха на троянския площад. Хиляди хора протестираха и искаха БСП да върне мандата. Имах честта да открия 16 и да закрия 15 от тези митинги.
Днес тази дата е забравена в Троян. И този период, както и периода от 89-та до 94-та също е забравен в Троян. Историята на градът ни се пренаписва. Комунистическите номенклатури се "преоблякоха" и станаха носители на демократичните ценности. Представителите на уж демократичните СДС и ДСБ са се впили в сатанинска прегръдка с хора като Акимов, Данков и други представители на троянската комунистическа номенклатура.
Живеем в едно тресавище от лъжи и демагогия. А от тресавище не се излиза. Потъва се!
ИП

Анонимен каза...

Да-а-а-а, Миню и домашната му челяд, за да отклонят гнева на хората, се активизираха и започнаха да хулят Дилян Енкин. Мно-о-ого прозрачно. И ти, и оная ти заместник кметица Топалова, която като ръководител на проекта за Водния цикъл /представете си - обикноена счетоводителка/, вземаше по 900 лв. на месец от проекта плюс заплата плюс пенсия. А за тебе да не говорим. Не знам с какви очи се появяваш в общината. Може би очите ти са на задника. Но да си дойда на думата. Както и да дращите, Дилян не може да ви стигне.

Анонимен каза...

Илияне, помня митингите, радостта, надеждата, подскоците! Мислехме, че промяната ще е реална, и близка. Не очаквахме да е лесно, имахме сили и желание, но...не се запитахме, как така партията се свали сама, и с каква цел? Не си дадохме сметка, че самоунищожението беше измислено за самото оцеляване на същите хора, от същата партия. Някои от "водачите" тогава/с малки изключения/, след мнимата промяна, се "устроиха", и забравиха от къде са дошли, и за къде са тръгнали? То бяха борби, избори, подмятане насам–натам, драпане със зъби и нокти, само и само да се докопат до власт, защото само във властта можеш да си правиш каквото си искаш, и най–вече, имаш достъп до средства, на които гледаш като собствени, макар, че не са! Разграбването на държавата ни започна още преди 89 година, като подготовка за след това, за да има готов капитал. След 89–та, се доразграби, и изкупи с окраденото от преди. Тотален грабеж, безогледен, и грозен. Хората, народа, пак им свърши работа, използваха го, и след това го изхвърлиха на произвола. Всеки сам да се спасява, и бори с безпаричие, безработица, стрес, раздяла на семействата, прогонване на младите хора, някои от които в безизходицата си се хвърлиха в "огъня" на наркотиците. Прочухме се с търговците на млада плът. И така, 22 години. Време достатъчно човек да стигне до отчаяние, и да загуби надежда и вяра, че може нещо наистина да се промени, и да сме една красива, подредена, и щастлива страна, с щастливи хора. Какво да очаквам от една Родина, която за едни е майка, а за други мащеха. Благодаря за такава, подарявам я, но няма кой да я вземе. Не съм отчаяна, вече съм отвратена. В името на децата ми, ще поискам чуждо гражданство, по причина, че вече ме е страх за сигурността на семейството ми в България–лошо здравеопазване, престъпност, отвличания, корупция, безработица, некадърни правителства, крадци на всяко ниво, беззаконие, морално разложение, образование даващо некачествени кадри, полиция и съдебна система, които не знаеш за кого работят!? Не виждам изход! Тук пишем, пишем, и нищо! И ти/познавам те/, се опитваш да покажеш истината, ала , пак нищо...тогава...отново нищо, едно голямо нищо, вече 22 години! Какво да ги правя магистралите, хотелите, замъците, хубавите ресторанти, хубавите молове, фирмените магазини, лъскавите коли, скъпите хранителни стоки. Какво да ги правя, не ги искам! Искам да имам необходимото, за един достоен, живот, на един достоен човек, а след това и всичко останало, изброено по–горе! Не знам как мислиш да продължиш, разбирам те напълно. Страхувам се, че си сам, и се "бориш" с вятърни мелници, или си от свестните, които смятат за луди, и никой не ти вярва. Мисля, и съм сигурна, че без причина, няма да реагираш така, но "империята" им още е силна, и не е дошъл момента. Момент, който се изпусна 89 година. Просто ни "приспаха"!

Анонимен каза...

Искате ли да се приземим. Не другарите, партиите,кваканията тук и там ще променят нещата. Частникът осигурява работните места! Ако е притиснат и сломен от политиката на местната и националната конюнктура, няма да има работни места! Нито Бюрото по труда, нито управляващите, ще ви дадат работа! Пишете как да се променят нещата, така че ако имаш идея, утре - без пари и партии да я реализираш и никой от общината или парламента да не ти пречи! Искайте първо това, а после всичко останало, защото няма работа!

Анонимен каза...

Е и кой ни е виновен - ние си ги избрахме преди 3 месеца, не че имаше богат избор. Старите муцуни с нови байраци. Някои се полъгаха, че те са успели бизнесмени - доказали се, можещи, имащи - няма да крадат и т.н. Видя се, че са хора без мисъл, визия и желание да развият града - кой нормален човек ще заседава 3 часа за заплатата на 1 личност и за 1 тенискорт.
Но в крайна сметки бедните сме лесни:
- Нашите деца са опърпани, ще бият и крадат от техните.
- Жилищата ни са мизерни и празни, ще оберат техните.
- Ще си заключим панелките и ще отидем на друго място в други панелки. Нашите деца ще берат аспержи в Англия, техните ще затварят фабрики и ще се оправят с банки.
И ако тия не се събудят навреме - вече сме в тая реалност. Тя е наша, но и тяхна. Ние нямаме какво повече да губим. Ще поплачем, ще помислим, ще натоварим циганията в колата и ще оставим децата им да изгасят лампата.

Анонимен каза...

Ясно е, че всички тук сте недоволни и нещастни. Уверявам ви нищо във вашия статус няма да се промени докато не проумеете важното - скоро ще станат 25 години от промяната. Във вашите глави все още се борят комунизъм и антикомунизъм. Ялова борба, напразна.Да, някои комунисти забогатяха, други обедняха и днес мислят като вас.Същото се случи и със седесарите - и там някои забогатяха, други обедняха. Така че престанете с вашите интерпретации на тема комунизъм. Няма го комунизмът. За едни - жалко, за други - добре, че го няма. Въпросът не е в някогашното, а в днешния морал на самозваните политици.С две думи - мислете повече и не се палете толкова. В едно сте абсолютно прави - кликата Акимов, Дочков, Енкин съсипа Троян. И продължава да го съсипва. Въпреки Донка Михаилова.

Анонимен каза...

По-точно и ВЯРНО написано за МинАк от Тим Бъртън,никога не е имало,и НЯМА и да има ....остава само безочието на този изкукуригал старец..!!!

Анонимен каза...

99. Това е пренаписване на историята !

Анонимен каза...

99."Безкрайните манипулации през последните 22 години разминаха българите с демокрацията и те останаха в мазето на перестройката. Набутаха народа, без да се усети, в блатото на взаимните безсмислени обвинения – този „лош”, онзи „добър”, и забравиха, че само законът и гарантираното му прилагане може да ги направи свободни човеци. През първите години след 10 ноември подведоха масите да гонят живковизма, за да скрият под кревата уродливата глава на комунизма, а показваха на искащата зрелища публика само вчесаната му опашка, наречена преустройство. "

Анонимен каза...

Интересно защо автора не се мобилизива и напише автобиография на видния представител на маймунския род ИвХад и съсипване на човешката кооперацийка Изкуство и после опитите му за преправяне на човешки квалификационни документи и платежни средства .

Анонимен каза...

99.През "годините на прехода /1989/" бившите партийни величия и анонимните лица прикриващи ги заграбиха подготвено икономическата власт, чрез огромни държавни дългове ( милиарди долари ) си създадоха 350 фирми в чужбина,чийто пари се върнаха в БГ чрез приватизационни фондове,фалити на държавни банки и др. методи. Това им дава днес възможност да владеят над икономиката, да оказват финансов натиск и да се месят в политическия живот,пречейки на демократични реформи. Номенклатурата е запазила кадрите си във всички държавни и обществени структури ...

Анонимен каза...

99, няма да станат 25 години, а 45+25 години.
Предлагате да "мислим повече". Добра идея.
Ето примерно /само/ три въпроса, по които си заслужава да се "помисли повече":
1. Има ли троянска комунистическа номенклатура от ГК БКП или ГК ДКМС, която днес да не е общински съветник или в ръководствата на двете "големи" партии БСП и Герб, които партии точно благодарните жители на община Троян ги направиха "големи" и всепобеждаващи?
2. За 45 години, според генсека на БКП др.Т.Живков, тази същата номенклатура е построила едно недоноШче. Някой ще аргументира ли претенциите на същата тази номенклатура, че може да изгради и управлява нещо, което да е различно от "недоноШчето". 22 години изминаха и вече може да се обобщи. Някой ще обясни ли как един номенклатурчик-тоталитарист може да гради Демокрация и Гражданско общество? Успешен пример някъде?
3. Някой може ли да посочи 5 разлики между ОбС Троян преди 89-та и ОбС Троян след 89-та. Като система, като функциониране, като местна политика.
Ако няма адекватни отговори, това би означавало, че днес в Троян комунизмът не е "интерпретация" както пише 99, а реалност. А това, че го "нямало" е една илюзия. Е, няма го в "пълния му блясък", но като човешки ресурс, като Система, като ПРАВИЛА и ПРАКТИКИ, като неадекватност на Демокрацията и пазарните механизми, като липса на Гражданско общество и гражданско самоуправление - тук е!
ИП

Анонимен каза...

Тук е!Да!

Анонимен каза...

Граждани за тРОЯН,
г-н АкимоФ обеща 5% да ви ги дава само да спрете да
бращолевите простотий и да мечтаете неговата заплата.....ако сте безработни има борси,социали т.н.,,,,,,,,,,,и се стягайте за след 4години
Ноща е бременна!!!!! каза един БГ "политик" и излазна платен отпуск

Анонимен каза...

Някой, някъде писа, че като сме "плакали" за капитализъм, този за нас! Дойде ми на ум, че при капитализма, се работи много, и получаваш според труда. Упрекват ни, също, че сме мързеливи, и живеем от банкови влогове, и лихвите от тях. По време на комунизма, имаше норми, и като се изпълняваха, получаваше и заплатата си, като я преизпълниш, получаваше повече, ала следващия месец, ти дигаха нормата, и не можеше да изкараш нищо. Тогава спираше да работи човека, и си казваше– и много да работя, и малко да работя, все тая! И се започваше–те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че им работя! Тази "уредба", е валидна, и при сегашния "псевдо"капитализъм,в държавата ни, когато става въпрос за работа на норма. Тогава се питам, защо този, който писа, че сме плакали за капитализма, го писа, при положение, че при истинския капитализъм, колкото повече работиш, толкова повече получаваш. Затова в нашата държава няма ефективност на труда, не сме конкурентно способни, качеството ни е на ниско ниво, производството ни е със стара техника, произвеждаме със лошокачествени материали, нямаме разнообразие на производството. Погледнете обувки, платове, конфекция, цветове. Турската стока е заседнала като кораб в плитчини, и няма мърдане! Китайски стоки, миришещи на петрол или гас, не мога да определя!? Как ще излезем от "блатото" с такова организация на заплащане, качество на работа, производство, което е като за втора употреба? Никога! С ниска заплата, не можеш да си позволиш качествен живот. От некачествен живот, придобиваш и некачествена психика, а от там и всичките ни останали проблеми, които са и проблеми на нашите работодатели. Кръгът е омагьосан, и всеки мисли, че лъже другия, ала накрая, всички лъжем само самите себе си! Извинете за отклонението от темата!

Анонимен каза...

108." Как ще излезем от "блатото"? - Този който ви е "докарал в "блатото" не е този, който може да ви изкара от там.

Анонимен каза...

А ако мисленето е такова като на 108-мия гений, сега разбирам защо нацията ни е малоумна.
Не искам изобщо да споря с него,само ще го попитам като сме некачествени работещи, как така чорбаджиите на които сме роби тънат в разкош и лукс?Живеят в големи и луксозни къщи,карат поне по 2 автомобила,като единия задължително е SUV,дечурлигата им се изучвата по света и ходят по скъпи почивки и екскурзии.Това,че ти драги си втора ръка,нискокачествен продукт, изобщо ама изобщо не ти дава право да облъчваш аудиторията с малоумното си мислене!

Анонимен каза...

108, това ако е валидно за Троян и региона, то за останалата част от БГ не е. Не всички пием родната пикня, известна още като бира, ядем кренвирши и "народни" меса, както и си купуваме само турски и китайски боклуци. Ти ако се самоопределяш от въпросната група, значи имаш сериозен проблем. За заплащането, профитата, работещи ефективно, отдавна са минали на петцифрена заплата, и то тук, въпреки глупостите на пожарникаря и неговата хайка.

Анонимен каза...

Я ми дай пример за "профита" в Троян,и кои са тези които плащат "петцифрена" заплата тук?
За другото ,вече го написах в коментар 110!

Анонимен каза...

Не мога, в населените места, където събитието на годината е монтаж на китайски часовник на публично място, уж дарен от клика псевдо-бизнесмени, чиито имена са публично известни за принадлежност към съмнителна организация, такива хора не съществуват. Дори някой да се излъже да им плати малко повече, околната среда ще ги смаже, т.е. ще си съберат куфарите на момента!

Анонимен каза...

Е що тогава пишеш глупости?

Анонимен каза...

"Всеки втори у нас е ограничил разходите си за храна заради кризата, показва проучване на "Галъп интернешънъл", публикувано в "Класа". Делът на пестящите от разходите за храна е значително по-висок сред българите над 55-годишна възраст, жителите на малките градове и безработните, сочат данните." БТА

Анонимен каза...

"Увеличаването на гражданските дела показва само едно - задълбочаване на икономическата и финансовата криза, в която все по-голям брой длъжници не могат да обслужват задълженията си", допълва Влахов." БТА

Анонимен каза...

114, просто чети внимателно, къде съм написал, че става дума за Троян? Ако не може да се сетиш сам става въпрос за работа в пет града дърпащи все още икономиката на тази държава, и за съжаление данъците, които ние плащаме вместо да бъдат реинвестирани там, се разпределят за селищни образувания на командно дишане, което само удължава агонията им, защото местните бабаити ги присвояват по различни схеми, за Троян: Минак, Енак и т.н.

Анонимен каза...

"За заплащането, профитата, работещи ефективно, отдавна са минали на петцифрена заплата, И ТО ТУК, въпреки глупостите на пожарникаря и неговата хайка."

Прочетох го няколко пъти при това, и затова те питам,защо говориш глупости?Умишлено ти уголемих частта, от която започваш наистина да говориш простотии!

Анонимен каза...

111 :):) Я пак разкажи на нам селяните,кой са тез работодатели дето така щедро дават заплати над 10 000 бона за законна дейност в БГ.

Анонимен каза...

118, ТО ТУК = БЪЛГАРИЯ(София, Пловдив, Варна и Бургас) =/ Троян; Пожарникаря не е Минак-а; Простотиите са в главата ти, явно за теб е непостижимо.

Анонимен каза...

И понеже се усети,че написа глупост и те хванах в крачка,но не можеш да кажеш "сбърках и се извинявам", почна да обиждаш.Много си сладък няма що.А сега ходи се застреляй!

Анонимен каза...

Попаднах на този текст.... припев на някаква песен, ама ми звучи доста актуално в контекста на статията :)
Защо се влюбих в теб, маймуно,
защо извърших този грях,
нима няма други чуми -
та точно тебе аз избрах?
ИП

Анонимен каза...

Браво ИП, прослушал си Хиподил,браво.
Светльо казва много истини за действителността в БГ,но аз Ви препоръчвам следната песен и Ви прилагам и линк към клипа:

http://www.youtube.com/watch?v=_IH4mf_rlWc

Анонимен каза...

мого кухи лехки пишели тука бе .....
какво имате против Трифон..много грамотен,умен председател на РЗС,има къщи за гости ...големи връзки по София .За първи път пиша тук и ако не спрете да убиждате ---НЕЗНАМ
;;;;;и заплатата при г-н Радевски е само 800лева
за целия труд

Анонимен каза...

Скъпи 110–ти, Лукса на "чорбаджиите", както ги наричате, в никакъв случай не идва само от вашата "качествена" работа,не се заблуждавайте. Каква заплата получавате, върху каква сума ви осигуряват, какви печалби се отчитат, и върху какви се плащат данъци, какво е съотношението между качество и цени, охолния живот с какъв годишен доход се покрива? И колко още неща от този род? Защо се отчита, че високите цени, идвали от неефективен труд. Нали сме много работни, и работим качествено. Защо закупените заводи и предприятия бяха затворени и продадени за старо желязо? Сигурно, защото имахме добра и съвременна техника на високо техническо ниво. Защо сега се говори, че нямаме, и липсват качествени кадри? Може би, защото образованието ни е на съвременно ниво? Преди 2 години гледах как двама майстори поправяха тротоара пред къщи, 25 плочи, ги редиха една седмица!? Това ни е качеството и ефективността! За това сме на тоя ред. Знаете ли как се работи навън– часове, по на две работи, докато се намокри ризата на гърба. Получаваш, но и работиш здраво! Не искам да слагам всички под един знаменател, но си се знаем,а може би не сме виновни ние, а рибата, която се вмирисва откъм главата! Хората, като че ли са свикнали да живеят посредствено, и нищо не ги вълнува, и най–лошото– са се примирили. За това никой не протестира ефективно. За това шепа хора, си "правят" игрите, един ИП, се опитва да "отвори" очите на болшинството, ние тук 5–6 човека се "състезаваме" по "мъдрост" и "компетентност". Повечето от пишещите, може би страдащи от комплекси, и нереализирани "мечти" за известност, изливат мъката си, и така си правят психотерапия. Но и това е добре, при тая липса на средства, добри специалисти, и осъзнаване на проблема. Всеки българин на стаж по една година зад граница. Само така нашата нация ще разбере истината, за действителното си място в Европа, и ЕС, към който така много желаем да се присъединим. Следващото, за което трябва да сме готови, е драстичното повишаване на данъците на движимата и недвижима собственост, защото както отбелязах се вижда, че сме с големи влогове, живеем от лихви, не харчим, не влагаме в производство. Тази констатация се направи, след срещата на бб с Меркел в Германия. Само дано данъците да са справедливи, и щадящи хората с ниски доходи, и притежаващи по едно жилище. Скъпи 110–ти, не искам, и не "облъчвам" никой с малоумното си мислене. Чужд акъл в чужда глава не стои, но колкото по–бързо осъзнаем какви са ни проблемите, толкова по–бързо ще можем да си помогнем! Може и да ни е малоумна нацията, както казвате, по причина, че след 44 година са избити образованите и прогресивно мислещи млади хора, и години наред, останалите се "приспиваха" с притчи за светло комунистическо бъдеще, което обаче беше построено върху основите на лъжата. Лъжата, и лакомията, която ще ги затрие, ала ще понесе и нас! Извинете 110–ти, ако съм ви засегнала, но ясно не сте разбрали написаното от мен, или ви трябва да поживеете и поработите извън страната ни, за да разберете, че съм права!

Анонимен каза...

Безумка, просто безумка си ти!

Анонимен каза...

Ще поживеем, ще видим!

Анонимен каза...

Нали вие,5-6 коментатори, не мислите,че нормалните
хора си мислят,че това са 127 гражданско ангажирани лица?Защото, ако наистина сте толкова много и наистина сте загрижени за общото благо, нищо не ви пречи да се съберете в някое от партийните заведения и да решите да се покажете пред гражданите/истинските/,а ако наистина сте
5-6 анонимни о....сти,желая ви успех в самогъделичкането!Поздрави !
Седмият или сто двадесет и осмият о...ист!

Анонимен каза...

128 е поредният много тъп коментар но с претенции че казва нещо...Много си зле пич и ти личи отвсякъде:):)

Анонимен каза...

125 много си прав, проблема е в манталитета на хората, безхаберието на управляващите и търпимостта на народа - страх да не си развалят рахатляка. Мьрзела не мори а мьчи

Анонимен каза...

Един човек преди месец се спьнал, паднал и умрял. Докато казвах бог да го прости др. ми каза, че бил много лош. Та ако това се случи и с Минко Аки ... или по скоро някои да му помогне

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |