Троянският „Лайф“ отвори

* Кметът Донка Михайлова пожела на собственика Радослав Борисов-Роко и съпругата му успех, ниски цени и високи обороти, водосвет отслужи игуменът на Троянската обител дядо Сионий
Придобивка
Поглед към входа на новия троянски хипермаркет
ПЪРВИЯТ истински голям магазин за хранителни стоки в Троян отвори врати днес по обяд (26 май, 12:00). Хипермаркетът е на плевенската верига „Лайф“ (Life) и е най-мащабният от десетината обекта на фирмата – даващ нова посока на развитие, лансиращ ново лого и нови фирмени цветове (зелено и черно). Все още няма официална информация за размера на инвестицията, площ, структура, брой на работните места, доставчици, номенклатура и т. н. в „Лайф“ (Троян), но се надяваме скоро и това да стане. Мисията и принципите на веригата обаче са заявени във фирмения сайт – да бъде регионален лидер, партньор на българските производители, вярващ, че „понятия като търговия, печалба и справедливост са равнопоставени и могат да се употребяват заедно“ и виждащ бизнеса си „като нещо повече от машина за правене на пари“. Магазинът се намира на разклона за кв. „Попишка“, срещу бензиностанция „Йоана“ - ул. „Димитър Икономов“ 53.

Доволни клиенти, напазарували веднага след откриването
Поглед след входа на магазина
Елегантният ресторант пицария е впечатляващ
КАКВИ са първите впечатления на ентусиазираната, но и недоверчива троянска публика, която над 15 години напразно чакаше появата на хипермаркет в Троян, докато в същото време такива неща никнеха като гъби в съседните ни градове (виж Ловеч и Севлиево). Хората, с които разговаряхме, бяха единодушни, сумирано мнението им – най-после и в Троян истински хипермаркет, много е добър, има всичко, специални похвали получи „топлият щанд“, отбелязваше се големият паркинг и ресторантът пицария. А едно малко момиче, 5-класничка, погледна към новия голям троянски магазин под друг и, струва ни се, важен ъгъл: „Троян стана по-красив!“.

На церемонията по откриването, 26 май 2017 г.
НА ЦЕРЕМОНИЯТА по откриването бе отслужен водосвет за успех на новото дело – отслужи го игуменът на Троянската света обител Велички епископ Сионий в съслужение с троянските отци Марин и Станимир. Сред гостите бе и кметът на Троян Донка Михайлова, която в приветствието си подчерта откриващата се нова възможност за потребителите в Троян, нова възможност за реализация на местни троянски стоки и пожела на собственика на верига „Лайф“ Радослав Борисов-Роко и съпругата му Радослава успех, ниски цени и високи обороти (тук трябва да подчертаем, че г-жа Михайлова има лична заслуга идеята за голям хранителен магазин в Троян да намери реализация - бел. ред.). На церемонията присъстваха и председателят на Общинския съвет Николай Тодоров и зам.-кметът Ангел Ангелов. И от нас – браво и успех!

Т21

 Още по темата:

46 коментара:

Анонимен каза...

Браво значи, магазина е хубава придобивка,но мисля че има един недостатък...паркоместата са ограничени,наше го брата пеша няма да ходи до там,моторизирахме се яко,и се омързеливихме и по някое време ,на кръстовището,на входа,и на паркинга ще настава суматоха..ще гледаме,ще видиме

Анонимен каза...

Пак има повече места от другите магазини.
Пред Т-маркет нали има за 10-на коли.
Тук има за доста повече.
Супер. Много оборот и много затворени слънца им пожелаваме :)

Анонимен каза...

Слънцата са селски магазини, този е европейски, дано да печели и да държи високо ниво.Успех!

Анонимен каза...

Хайде сега Г.Маринов да ни обясни как щеше да бъде построен този "истински хипермаркет" пред блок "Къпинчо", по идея на кмета Михайлова, заради което обвиняваше ОбС, че блокирал тази нейна /безумна/ идея. Хайде да ни обясни Г.Маринов, как върху 1,8 дка пред блок "Къпинчо" щеше да се реализира голям магазин и паркинг. Нещо повече - по идея на Енкин и Михайлова, през този парцел пред блок "Къпинчо" е предвидено да минава "скоростен път", който между другото унищожава и половината от градинката до СХУПИ. Но, на какви ли не идиотщини на управниците сме се нагледали в този град.
Хайде сега Г.Маринов да се сети още преди колко години някой настояваше /и то не един път/, че след отказа на Лидл да строи, неговия парцел е реално най-подходящ и че който желае да прави магазин е добре да закупи тази земя от Лидл и да построи магазина си. Само че Г.Маринов тогава беше много зает да оплюва този "някой си".
Е, въпреки че се пропиляха много години - това вече е факт и поздравления за инвеститора!

troyan21 каза...

До №4: Под материала има "Още по темата", там съм регистрирал и информирал за случващото се по темата през годините - от началото (със закупуването на имота от "Плюс" през по-новите епизоди на троянската хипермаркетна сага, включително за пред блок "Къпинчо" и за цирка с "цирка" в жк "Лъгът"), прочетете. А ако ви дразни констатацията, че точно кметът Михайлова има заслуга "идеята за голям хранителен магазин в Троян да намери реализация" - така мисля, така мислят и много троянци.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Тъпия каза...

Тоя пак изпълзя....

Анонимен каза...

Много те моля,Генади, недей да говориш от името на мнозинството!В този опростачен и умиращ град, в който всеки е решил да избие комплекса АЗ, недай си Боже някой държавен служител да СВЪРШИ това за което се е цанил. Ще кажеш, че с този магазин проблемите на Троян се решиха, и всичко е шест! Само ще ти подхвърля нещо, което не знам как не ти прави впечатление, за успешната кметица не ми се говори... В централната част на Троян почти всички пешеходни пътеки са ИЗЛИЧЕНИ !!!

Тъпия каза...

Трябва човек да гадае къде се намират пешеходните пътеки и само по чудо не се е случило произшествие...

Анонимен каза...

До номер 5, ака Г.Маринов.
Вие наистина ли не разбирате за какво питам и говоря? Защо продължавате да си вкарвате автоголове? Да, имаше "цирк" и относно "Лъгът", но "цирк"-ът" беше за поредното безумие на Михайлова да продава и там общинска земя за магазин като нито мястото бе подходящо, още по-малко със "странна" процедура.
Но, вие Г.Маринов, както обикновенно пак нищо не разбрахте и отново обявихте об.съветници за лошите, а "работодателката ви" Михайлова за добрата.
Не ме "дразни констатацията" ви, защото тя първо не е вярна и второ - защото ненавиждам лъжата и слугинските номера. А самата "идея" за такъв род магазин в Троян, тази идея е много преди "работодателката" ви Михайлова. Само че се задаваха избори и трябваше да се гони втория мандат, ако трябва и на всяка цена. А понеже Троян е посткомунистически град с посткомунистическа управа§слугинаж - така и няма да разберете, че в нормалните държави подобни магазини и други частни сгради за други дейности се реализират от взаимодействия и договорености между частни субекти. Общините имат задължението единствено да определят зоните в един град, където може или не може да се реализира този или онзи бизнес. Ама да тръгнел някой си кмет да търси и предлага общинска земя на тази или онази частна фирма е пълен абсурд и такава идиотия е възможна само в една комунистическа община.
Няма да ви занимавам с лъжите които пробутвахте и манипулирахте населението, че ОбС не давал да се строи голям магазин. Няма да ви занимавам, че от години криехте, че големите търговски вериги заобикаляха Троян като прокажен. Дори и Лидл си купи земя и пак отказа да строи. Защо - дълго е да ви го обяснявам, а и няма да разберете нищичко.
Хубавото е, че Лайф "излезе" от кметската прегръдка, закупи си земя от друга частна фирма, общината много преди "цирковете" бе определила този терен за магазин и нещата се получиха.
*
В крайна сметка не ми отговорихте на въпроса - можеше ли да бъде построен този "истински хипермаркет" плюс паркинг на онези 1,8 дка пред блок "Къпинчо", зад който "истински хипермаркет" е предвидено да минава "истински скоростен път"? Няма да питам по другия въпрос, защото гледам, че "Тъпия" се е превъзбудил.

Анонимен каза...

Игуменът на Орешашкия манастир открива магазин!?!?Бах мааму и чудо и магазин!

Анонимен каза...

Хубав магазин и ресторанта е хубав! Дано троянския персонал не го поразят. Браво

Анонимен каза...

Сега троянските измикяри като слънца ,и др магазини ще осетят. Също и пиците са им стрхотни не са като в онези дупки фамозо и бар12.

Анонимен каза...

Успех на магазина, но като гледам персонала от Троян, са 75 % хора, които не са се задържали на работа повече от 2 месеца, изгонени от други магазини, хлапета, завършили онзи ден, но със самочувствие на успели бизнесмени ... Дано имат късмет собствениците и да успеят да променят хората към добро! Работа има за всички, които ценят персонала и клиентите си!!!

Анонимен каза...

Я всички прехласващи се по "големия" магазин отидете и хубавичко вижте цените на стоките, след това се разходете по другите магазини, и чак тогава елате да разправяте. Прост пример - хляб Изкушение на местния хлебозавод в целият град е на цена 1,10 лв., в "хипермаркета" е на цена 1,25 лв.

Анонимен каза...

Да наистина има по скъпи неща ,но има и по евтини например зеленчуците и плодовете са доста по евтини и хубави със сравнение от ншите зеленчукари. Също и част от перилните и почистващи препарати са по евтини , но има някой неща по скъпи. Дано не го превърнат в поредния троянски провал. Като гледам персонала не е на ниво.

Анонимен каза...

Магазинът е супер!!!!

Анонимен каза...

Ти дребосък номер 14 отвори си очите и тогава плямпай глупости.

Анонимен каза...

Няма само хляб да ядем.

Анонимен каза...

Като няма пари за ляп, ще ядем кифтета и кибапи.
Ами ориза на 1.5лв, а на слънцето и луната е по 2.5лв?

Анонимен каза...

17, аз очите съм си ги отворил и не плямпам глупости, а говоря с факти. Имаш право да ме обориш със същото.

Анонимен каза...

Цените на голяма част от предлаганите стоки са по-високи в сравнение с другите търговски обекти. Наблюдателните клиенти са го установили. А платените драскачи да не обиждат хората, изказващи собствено мнение.

Анонимен каза...

Абе всезнайковци, кой ще каже какво правят на входа двама "всеизвестни " троянски братя

Анонимен каза...

Персонала не е на ниво.Магазинерки, които правеха опашки от клиенти при Гърков сега ще правят опашките в Life на касите.

Анонимен каза...

На първо място за мен , кръстовището за м. Попешка стана доста рисковано място за преминаване.Заслуга за което , може би е проектирането на промяната на пътната маркировка.
А що се отнася до магазина.
Нали виждате , че пак става въпрос за местна инициатива.
Това , че шапката е LIVE едва ли има някакво значение.
Освен това , че е построен на мястото на циганско гето.

Анонимен каза...

Вярно е - цените са и високи на места и ниски. Затова и навалиците са при зеленчуците и готовите храни - хората си знаят къде е изгодно. А това че хляба е 1,25 - ами досетете се защо, като ти го дават скъпо от завода ...Живот и здраве дано магазина е за доброто на троянци. Но май и тук замирисва на споразумение, характерно за града. Магазина трябваше да е от голяма верига, където цените да не се влияят от местни фактори.
А и интересен факт - големите гербери които ритаха против магазина и го бойкотираха първи тичаха да пазаруват в Лайфа.
А че града е прокажен и се избягва - да, възможно е, но не че е комунистически а син синкаво герберски с аромат на дунапрен. Неколцина искат всичко в града да е под контрол и печалба и думата конкуренция е лукс, а най предпочитаните думи е картел, монопол ( типично за ББ и ЦЦ )и никои не иска да го протискат и изнудват тук разни селски величия.

Unknown каза...

знаете ли ,че хляба на лайф е 59 ст

Анонимен каза...

Съгласна съм с 25. Магазина е хубав. Асортимента е богат. В Троян няма друг голям магазин. А тези, които плюят никой не ги кара насила да пазаруват там.
За съжаление много троянци се превърнаха в крепостни селяни на местния велможа. Работят при него за мизерна заплата, която харчат в неговите магазини. Под строй гласуват за неговата партия.
Всеки заслужава съдбата си.

Анонимен каза...

Ами аз и много наши познати пък си харчим
парите в съседни градове - Плевен, Севлиево, Велико Търново и частично Лидл в Ловеч.
Тези, 20-30лв за пътни се избиват няколко пъти при покупки в порядъка на 200лв.
Но има няколко предимства:
1. Спестяваш пари от хранителните стоки.
2. Заредиш си и гориво с няколко стотинки по-евтино, но и по-качествено.
3. Направиш си разходка до друго населено място.

Анонимен каза...

Още не съм ходил,някой може ли да каже мирише ли на мангусти че тази земя е напоена с катунска миризма?

Анонимен каза...

Не само мирише на мангусти, а и самите те са 15 % от персонала!!!

Анонимен каза...

Не знам колко са ,ама на една от снимките се виждат няколко черни и страшно озъбени и лошо гледащи същества !

Анонимен каза...

:)))))) 29-ти, развесели ме. Благодаря!
Подкрепям напълно 28-ми! И аз така правя - разхождам се, пазарувам си, зареждам си колите и си гледам живота. Не съм ходила до този магазин, все още. Може и да намина, ама не съм с някакви очаквания. Мисля да си продължавам дългогодишната практика :) И като гледам, не съм само аз :)

Анонимен каза...

Никой не те е канил в този магазин, комплексарка селска !

Анонимен каза...

Просто вървете и сами се убедете.
Не разчитайте на друго мнение.
А като решите - палите колата и газ до Метро в Плевен. На излизане може да се отбиете и до Кауфланд, а в Ловеч може и през Лидл да завършите обиколката.

Анонимен каза...

Абе, 33-ти, що не си гледаш твойта си работа? Комплексарка селска може да викаш на майка си. И аз си джиткам из съседните и не толкова съседни градове. Магазини, бензиностанции ... И кво, и аз ли съм комплексарка? Селяндур. Мижитурка троянска. Живей си тук, пълни гушите на лайф, майф и квото там още и не се занимавай с комплексарите. :)

Анонимен каза...

Магазина е страхотен , да си вземеш хлаб, бира, готова храна, скара, пица, да си направиш салата и вземеш направен сладкиш - всичко каквото е нужно за ежедневието. Всичко останало - колбаси, козметика, кафета и т.н. е толкова скъпо че не си заслужава дори да го погледнеш.
А иначе най-добре се пазарува в Севлиево. Влизам в града и зареждам газ за 0.89 (тук е 1,08) оттам избивам и ми остава гориво и всичко което напазарувам ми е в бонус.

Анонимен каза...

Абсолютно е прав #36 , иначе магазина за троян не е лош поне е чист и приветлив , а не като другите смръдливи магазини с плъхове и вмерисани меса. Пожелавам успех на новия магазин.
P.S. Аз също избягвам да пазарувам в троян заради цените и най вече заради НАГЛОТО ПОВИДЕНИЕ на местните "бизнесмени"

Анонимен каза...

Поведение , извинявам се

Unknown каза...

Пазарувайки извън нашия град вие реално стимулирате икономиката на други градове.

Анонимен каза...

А ти чия икономика стимулираш?

Анонимен каза...

Манц мии си там кенефите и недей дава акъл ФАЛИРАЛ карък !!!

Анонимен каза...

39-ти, икономика, икономика, ама на моят гръб.
Е, предпочитам да спонсорирам плевенската икономика, понеже на мен ми е по-изгодно.
Тези нашите едно на ръка са надули до безбожие цените, че пък и ниски заплати дават на персонала.
Такива не заслужат човек да им влиза в магазина.

Анонимен каза...

Манца големият икономист,малко позабрави последните заплатки да даде на персонала.Преди да избягя като бит педерас,тръгнал за бизнес да говори !!!Чисти кенефи и недей дава акъл чичка.........

Unknown каза...

Охо ,анонимните хейтъри са изпълзяли от мишите си дупки.Изказал съм мнение със името си и не задължавам никой да го харесва.И за ваша информация злобата се връща като бумеранг към този ,който я изпитва.

Анонимен каза...

Хората му викат, че е мошеник дължащ пари, той за злоба и хейт говори !

Анонимен каза...

Я ме светнете, кой е този г-н Мариян Радев, че ми стана интересно, моля.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |