„ЕкоМаунтин 2017“ в ИПЖЗ – Троян

* В юбилейната 20-та научна конференция по проблемите на екологичното селско стопанство участваха представители на аграрната наука от България, Китай, Италия, Сърбия, Чехия, Украйна * Форумът бе открит от председателя на СА проф. Иван Пачев
Селско стопанство
ИПЖЗ - Троян, 18 май 2017 г.
ИНСТИТУТЪТ за планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) в Троян бе домакин на 20-тата юбилейна научна конференция с международно участие „ЕкоМаунтин 2017“, която, както си личи от наименованието, бе посветена на един фундаментален проблем – екологичното селско стопанство (18-19 май). В мащабния научен форум участваха представители на аграрната наука от България, Китай, Италия, Сърбия, Чехия, Украйна, а с доклади, но без присъствие, се включиха учени от Русия, Македония и Косово.

Проф. Иван Пачев окрива "Еко Маунтин 2017"
КОНФЕРЕНЦИЯТА бе открита от председателя на българската Селскостопанска академия проф. Иван Пачев. „Бъдещото развитие на земеделието все по тясно ще се свързва с темата екология и устойчиво използване на природните ресурси, с ограничена употреба на пестициди, изкуствени торове, антибиотици и други вещества. Все по-голямо значение ще има устойчивото развитие на животински видове, пригодени максимално към местните условия. Убеден съм, че на днешния форум чрез сътрудничество и ползотворен диалог ще търсим най-добрите решения в провеждане на политиката на устойчиво развитие на биопроизводството“, заяви проф. Пачев.

КЪМ ОРГАНИЗАТОРИТЕ и участниците в конференцията бяха отправени много приветствия, включително от председателя на Общинския съвет в Троян Николай Тодоров, който бе гост на откриването заедно със зам.-кмета Поля Димова. „Темата на вашата конференция е една от най-важните теми пред човечеството – екологичните проблеми и екологичното ни бъдеще“, заяви г-н Тодоров, като от свое име и от името на общинското ръководство пожела на участниците успешна работа.

Подаръкът от проф. Ли Уенхуа
МНОГО МИЛИ думи към домакините от ИПЖЗ отправи проф. Ли Уенхуа, председател на Академията на селскостопанските науки в провинция Хейлонгдзян, Китай. Като специално подчерта отдавнашното сътрудничество на неговата академия с института в Троян, който бе определен като „един от най-важните центрове на селскостопанската наука в България“. „Ние се гордеем с установените партньорски отношения между Академията на селскостопанските науки в Хейлонгдзян и ИПЖЗ – Троян. Надяваме се, че нашето дългогодишно сътрудничество ще продължи да се развива и в бъдеще ще допринесем за развитието на селското стопанство в България и провинция Хейлонгдзян в Китай“, каза в приветствието си проф. Уенхуа. Високопоставеният китайски гост направи и един запомнящ се жест – от свое име и от името на ръководената от него академия връчи на директора на ИПЖЗ – Троян доц. д-р Диян Георгиев любопитен символичен подарък – копие на древна бронзова статуетка на дракон от времето на династията Цин.

КОНФЕРЕНЦИЯТА протече в две заседания по следните научни направления: Животновъдство, Фуражно производство, Трайни насаждения и Общо земеделие. В двата работни дни бяха представени над 70 доклада.

Т21 

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

ЕкоМаунтин
Едва ли ще видим статия - "Долу ръцете от българската писменост и език"
Но пък видяхме романът "Pod igoto"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |