„ЕкоМаунтин” в ИПЖЗ - Троян

* Темата на мащабния научен форум с международно участие бе „Екологични проблеми в планинското земеделие”
 
Планинско земеделие
Доц. д-р Диян Георгиев (вляво) открива "ЕкоМаунтин", 2014 г.
17-ТОТО издание на Научната конференция с международно участие „ЕкоМаунтин” (2014 г.), чийто организатор и домакин е Институтът по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) – Троян, се проведе на 29-30 май под патронажа на министъра на земеделието и храните проф. д-р Димитър Греков и председателя на Селскостопанската академия доц. д-р Христо Бозуков. Темата на мащабния научен форум бе „Екологични проблеми в планинското земеделие”, а в работата му взеха участие представители на земеделската наука от България, Португалия, Индия, Словакия, Унгария, Сърбия, Румъния, Гърция. Председател на Организационния комитет бе директорът на ИПЖЗ доц. д-р Диян Георгиев.

Поздравителен адрес от проф. д-р Радослав Савов
Сред участниците в научната конференция
КОНФЕРЕНЦИЯТА започна с няколко поздравителни адреса – от Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС), Тракийския университет и др. „Развитието на земеделието в настоящия момент е немислимо без дългосрочното и целеустремено решаване на екологичните проблеми. Вашите усилия за развитието на технологиите и тяхното внедряване за развитието на планинското земеделие допринасят за устойчивото опазване на околната среда и за получаване на добри резултати в семейството на Европейския съюз”, се чу в приветственото слово от името на председателя на Научно-техническия съюз на специалистите в земеделието проф. д-р Вълю Вълев. „За нас е удоволствие да присъстваме на тази традиционна научна конференция. Бих искал да благодаря на колегите ни от ИПЖЗ за общите дейности и проекти, които реализираме”, каза в обръщението си към организаторите деканът на Аграрния факултет на Тракийския университет проф. д-р Радослав Славов.

Централната сграда на Института по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) - Троян
РАБОТАТА на конференцията бе в три основни направления - „Животновъдство” (с подраздели „Развъждане, селекция и репродукция в животновъдството”, „Технологии на хранене и отглеждане на селскостопанските животни”, „Екология, качество и преработка на животновъдната продукция”), „Фуражно производство и ливадарство” (подраздели „Генетични ресурси и селекция при фуражните култури”, „Технологии на отглеждане на фуражните култури”, „Естествени и изкуствени ливади и пасища”) и „Трайни насаждения” (подраздели „Генетични ресурси, селекция, биотехнологии”, „Технологии за отглеждане - традиционни и биологични”, „Размножаване и посадъчен материал”, „Растителна защита”, „Качество, съхранение и преработка на плодовете”). Като в двата дни бяха представени над 100 научни съобщения и доклади.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |