„КиК“ отвори, следват „ДМ“ и „Мат Стар“

* „Немското „Левче“ тръгна на 9 декември, до дни откриват дрогерията и обувния магазин * Усилено се работи и по троянския „Юск“,
 стартът през новата година
Темпо
Троянският „КиК“ отвори, 9 декември 2021 г.
ТРОЯНСКИЯТ ритейл парк (няколко, най-малко три, големи магазина на общ терен и с обща инфраструктура и комуникационна свързаност) продължава да умножава магазините си. След първите два – хипермаркетът на популярната в цяла Европа немска верига „Лидъл“ (Lidl), отворил врати през м. април т. г. (виж „Троянският „Лидъл“ пусна“ – бел. ред.), и „Техномаркет“, на голямата българска верига за черна и бяла техника, който тръгна през м. октомври (виж „Троянският „Техномаркет“ отваря на Петковден“ – бел. ред.) – дойде ред и на третия.

В ЧЕТВЪРТЪК, 9 декември, бе прерязана лентата на троянския „КиК“ (КiК), поредния магазин у нас, от общо над 20, на немската верига за мода и стоки за бита, чийто девиз е „Клиентът е цар“. Стартът бе без разгласа и специална церемония – вероятно причината е в епидемичните ограничения, но с някои реверанси към клиентите в първите дни. „КиК“, наричан шеговито от троянци „немското „Левче“, е търсен заради ниските цени и „шарения“ асортимент, а едно от предимствата му е наличието на дефицитните големи размери при дрехите.

Пред отваряне в съседство са „ДМ“ и „Мат Стар“
НО ТОВА не е краят на умножаването на обектите в троянския ритейл парк, дори не е и средата. След броени дни, ориентировъчната дата е 16 декември, отварят още два магазина: единият е на прочутата немска верига „ДМ“ (DM) – за козметични продукти, детски храни и аксесоари и специализирани храни (диетични и за домашни любимци); другият – обувен, на голямата българска търговска компания „Мат Стар“ (Mat Star), която има представителство в над 40 държави. Двата магазина вече са готови, заредени и вървят последните довършителни работи. „КиК“, „ДМ“ и „Мат Стар“ са един до друг в общ грамаден корпус, в който ще има още два магазина, общо пет. И с намиращите се в съседство „Лидъл“ и „Техномаркет“ стават седем.

В ход е и строежът на „Юск“
Имаме вече троянска „Берьозка“
НО И ТОВА не е всичко. И в друг корпус в ритейл парка се строи здраво, а от наши източници научихме, че в него ще се разположат още два магазина (откриването ще е през новата година). Любопитното е, че единият е на световноизвестната, популярна и у нас датска верига за мебели и интериорно обзавеждане „Юск“ (Jysk); т. е. и в Троян, един от мебелните центрове на България и лидер в производството на столове, най-после ще има голям мебелен магазин, макар и датски. Да добавим, че през миналата седмица в града ни отвори още един магазин на известна верига – руският „Берьозка“ за деликатесни храни; намира се в търговската част на Главната улица (ул. „Васил Левски“).

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |