„Била“, „Техномаркет“ и още нещо

* „Била“: „Инвестиционните ни намерения остават и работата по проекта за изграждането на магазин в Троян продължава“ * Веригата за черна и бяла техника „Техномаркет“ отваря 47-мия си магазин в Троян * Кой ще е следващият обект в троянския ритейл парк?

Добрата новина

„БИЛА“

В СРЕДАТА на м. април т. г. на редовната си месечна пресконференция кметът на Троян Донка Михайлова заяви: „На 14 април, имах разговори с „Била“ (Billa) и те потвърдиха намеренията си да инвестират в Троян“. Казаното бе в отговор на питане на Т21, което пък бе предизвикано от появилите се индикации, че австрийската верига – която през 2019 г. заяви инвеститорските си намерения, избра си терен (в района на някогашната градска баня) и договори покупката му, започна разговори  по развитието на транспортната схема в района и се съгласи с искането на Община Троян да изготви за своя сметка проекта и финансира изграждането на новото кръгово кръстовище (при ловния ресторант „Диана“), откъдето ще е и входът за бъдещия хипермаркет – се е разколебала.

ТОГАВА г-жа Михайлова уточни, че от „Билла“ са изпълнили поетия ангажимент и са изготвили проекта за кръговото кръстовище, но „имаме все още някои спорове“; по-точно – проектът е по-мащабен и реализацията му ще е по-скъпа от очакваното, което налага непосилни финансови тежести на Община Троян и е нужно коригиране. Точните думи на кмета бяха: „Имаме все още някои спорове по отношение на проекта, който от „Била“ вече разработиха. Проектът е доста амбициозен и всеобхватен, и доста скъп. Ние считаме, че той може да бъде минимизиран и финансово по-приемлив/допустим, така че „Била“ да може да извърши (цялостното) финансиране и да дари на община Троян кръговото кръстовище. Смятаме, че не е справедливо със средства от данъците на троянци да решаваме проблема с комуникацията до магазина на „Била“… Проектът може да бъде изменен така, че да е по-евтин и в същата степен да обслужва транспортната схема“ (виж „Била“ не се е отказала“ – бел. ред.).

В ТАЗИ връзка решихме да потърсим информация директно от инвеститора какво е развитието по троянския казус. Краткото ни питане, адресирано до „Била България“ ЕООД и изпратено по електронната поща на 21 юли, бе: „От повече от година се заговори за стъпването на Billа в нашия град, което бе потвърдено нееднократно и от кмета на общината. Очакваше се строителството на троянския магазин на Billа да започне през настоящата 2021 г. После стана ясно, че Община Троян е поставила някакви допълнителни изисквания, Billа ги е изпълнила, но след това отново се явил проблем. А интересът и очакванията на местната общност продължават да са много големи. Затова, от името на читателите на нашия вестник, си позволявам да попитам какво се случва, стои ли инвестиционният Ви интерес към Троян и ще има ли троянски магазин на Billа? С уважение: Генадий Маринов“.

НА 27 ЮЛИ получихме отговорът от „Била България“ ЕООД, подписан от експерта по корпоративни комуникации Радостина Генова – много кратък и без конкретика, но съдържащ важното твърдение, че инвестиционният интерес на компанията остава и работата по проекта за изграждане на магазин „Била“ в Троян продължава. Ето и пълния текст, цитираме дословно: „Благодарим Ви за интереса към Billa България и присъствието на търговската верига в гр. Троян. Радва ни също интересът и очакванията от страна на местната общност, ето защо можем да потвърдим, че инвестиционните ни намерения остават и работата по проекта за изграждането на магазин в града продължава. На този ранен етап не можем да се ангажираме с допълнителна конкретика по отношение на фазите на проекта, но оставаме на разположение за активна комуникация и нова информация“.

„ТЕХНОМАРКЕТ“

Сградата на троянския „Техномаркет“ вече очертава силует, 21 юли 2021 г.

ПРЕЗ ИЗТЕКЛАТА седмица се потвърди информацията за изграждане в Троян на поредния магазин на голяма търговска верига. Според сайта aktualno.com „Техномаркет“ открива нов магазин в ритейл парк в Троян, като „това ще е 47-мият обект на най-голямата верига в България за продажба на черна и бяла техника и електроника“. А изборът на веригата да влезе в ритейл парк е, защото там се  съчетават „множество магазини за стоки и услуги на едно място, с големи и удобни паркинги и са добре планирани на удобна локация“. Очаква се обектът да е готов през м. септември.

ЧЕ ЩЕ ИМАМЕ магазин на „Техномаркет“ в Троян не е изненада – строежът тече скоростно от известно време и голямата сграда в съседство на троянския „Лидъл“ вече очертава силует. Интересното е, че се говори за „ритейл парк“, което означава, че в района до „Лидъл“ и „Техномаркет“ ще се появи поне още един обект на голяма търговска верига („Ритейл парковете, по дефиницията на Colliers, са търговски площи, строени специално с тази цел, с наземни обекти - поне три върху 2000 кв. м или повече, които се отдават под наем; с централизирано управление и с достатъчно места за паркиране“, цитатът е от в-к „Капитал“ – бел. ред.).

И ОЩЕ НЕЩО

КОЙ ЩЕ Е следващият магазин в ритейл парка в Троян, засега няма сигурна информация. Но се говори, че ще е на голямата европейска верига за козметика, биохрани, бебешки продукти и храна за домашни любимци DM, която досега има 93 магазина в 30 града в България.

Т21


 Още по темата:

12 коментара:

Z@Q каза...

Това ли ти е проблема безмозъчний българино?!
Много скоро световната върхушка ще ви затвори, като добичета по къщи, апартаменти и кой каквото му е останало след над 30 годишен разврат с всички нас.
Широко затворените ви очи са идеалната почва да ви водят за нослетата, в посока, която отдавна са ви избрали!

Вашата е прочетена и то с ваша помощ... добре, че Бог пази България!
"А вий, вий сте идиоти"!

Той каза...

А ти какъв си циганин или … ? Просто питам.

Z@Q каза...

Много от циганите днес са в пъти по-интелигентни от българите, а написаното касае такива, като теб!

Той каза...

Ха ха явно интелигентните цигани сте много малко

? каза...

Това, че ще има ново магазини, вероятно показва, че техните собственици са оптимисти относно бъдещето на града. За купувачите-разнообразие и конкуренция. За собствениците на съществуващи магазини, не зная те какво мислят. Но част от местните потребители пътуват до магазини извън Троян, сега ще имат избор и тук.

? каза...

"Нови магазини", а не "ново магазини"имам предвид в предишния коментар.

Unknown каза...

И ОЩЕ НЕЩОТО Е САРАИИИ НА ДПС И ДОГАН НА КАПИНЧО 4 С ХИЛИКОПТЕРНА ПЛОШТАТКА,ОЧАКВАМ ДА СЕ СЛОЖАТ БАРИЕРИ КАТО НА РОСЕНЕЦ,ТРЯБВА ДА СЕ ГОРДЕЕМ С КМЕТЪТНИ ОТ ДПС

Z@Q каза...

Техните собственици дори не знаят къде в България се намира града ни, а идеята е при следващ силен пландемичен натиск всички да търгуват само от там, престегнати с парцали на уста или набодени с токсични субстанций, а кварталите магазини нарочно затворени и със закономерен фалит от това

Донка Михайлова каза...

Търсят се певци и солисти за хора предвиден за мероприятието по откриване на новата "Била" и "Технополис". Хоровата композиция ще е една, но ще се повтори на бис няколко пъти. В нея основния припев е "-бате Мондек всички да ти ядем кура,ти си пътят истината и живота...,без твоя кур сме гладни и жадни и живота е безсмислен..""

Той каза...

За разгрявка ще бъде ооо Пеевски ох

Донка Михайлова каза...

...ох кеф!

Донка Михайлова каза...

...ми да,след като виде момчето , че високотехнологично производство не става нито с иноксови табелки, нито с елхички,нито със запалени ръкави и платени статийки и се ориентира директно към търбусите и телевизорите на тройенците! Ми какво му е нужно на човек?! Мазно мизенце,рикийка, и "Славито" да каже неко виц!.... Е такива ора требат за кметове! Да разбират потребностити на народа!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |