Те по имат нужда от мен

* „Едно ангелче, събирало стотинки в касичката си и вместо да купи нещо за себе си, пожела да ги дари за бездомните животни“

Даниела Дочева (Tangra Planinska)

Взето назаем

Една, поредната, трогателна и истинска история, разказана във фейсбук от Даниела Дочева-Дуца (Tangra Planinska), непоколебимата и неуморима, въпреки всичко – неразбиране, чиновническо безхаберие, липса на контрол, липса на морал, липса на пари и т. н., защитничка на бездомните кучета/животни и борец за решаване на този тежък проблем, виновни за който са не те (животните), а ние, хората. Същата Даниела, съгражданката ни, която върши за бездомните животни повече от всичките „ангажирани“ институции накуп, и го върши от години. Този път тя споделя за стореното от нейния невръстен съмишленик Петко Борджуков, събрал стотинка по стотинка и дарил цели 85 лв. за каузата на бездомните животни. Т21

ЗЛОТО и лошотията – те са ежедневие и някак си свикнахме да не ги забелязваме. Доброто обаче – мен лично ме разтърсва дълбоко. Оставя ме без думи и ме кара да плача.

8-годишният Петко Борджуков с дарението си за бездомните кучета – 85 лв.
ЕДНО детенце (8-годишният Петко Борджуков, от с. Орешак – бел. ред.), едно ангелче, събирало стотинки в касичката си и вместо да купи нещо за себе си, пожела да ги дари за бездомните животни. Благодаря ти, Велислава Борджукова, че сте отгледали и възпитали ЧОВЕК! С такива деца и родители има светлина в тунела! Благодаря ти, мило дете, с цялото си сърце! Пази доброто в себе си  и не се променяй!

24 юли 2021 г., Троян

Даниела Дочева, във фейсбук

Бел. ред. Даниела ни сподели, че попитала 8-годишния дарител защо не е купил нещо за себе си с парите, отговорът му бил: „Те по имат нужда от мен“.

4 коментара:

Радмила каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Радмила каза...

Много розово, много едностранчиво отразяване на човек, който вместо да изисква от чиновниците в общината си, върши тяхната работа, регламентирана в закон. Добре е да разгледате и обратната страна на "медала", който сложихте.

Unknown каза...

ЗНАЕТЕ ЛИ КЪДЕ В СВЕТА ЗА НАЙ МНОГО БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА В ИНДИЯ СА,СЕГА ВЕЧЕ ЗНАЕРЩТЕ В БЪЛГАРИЯ ОТ КЪДЕ ИДВАТ ТОЛКВА МНОГО БЕЗДОМНИ КУЧЕТА,30 ГОДИНИ ПОЛИТИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ НАПРАВИХА НИШО ПО ВЯПРОСА ТРОЯНСКИЯ КМЕТ СЪЩО Е СЪПРИЧАСТЕН КЪМ ТОВА НИЩОТО.

Unknown каза...

От такива деца има нужда България,а не мазни сополиви ЦИГАНЧЕТА И НАГЛИ ЦИГАНИ В ПОСЛЕДНИТЕ СЛЕД КАТО ПОРАСНАТ,АМА ТОВА ИСКАТ ДЕПЕСАРИТЕ ВСЯКО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ Е ПРИВЕТСТВАНО И ПОДКРЕПЕНО ОТ ДПС СЛЕД 500Г РОБСТВО ВЕЧЕ СИ ИМАМЕ ЕНИЧЕРИ И СУЛТАНИ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |