Заводът край Баховица отваря

* Немският гигант „VOSS Automotive“ е наел халетата и през второто тримесечие на 2019 г. ще пусне производството на компоненти за автомобилната индустрия; обещават разкриване на
 1000 работни места
Инвестиции
Подписването на договора
ПРОЕКТЪТ „Литекс моторс“ на Гриша Ганчев не се случи и мечтанието Ловеч да стане производител на автомобили (китайските Great Wall) се провали. Обаче хлопналите кепенците производствени халета на „Литекс моторс“ край с. Баховица  (собственост на кредитора – фалиралата КТБ, заради лоши кредити от 66 млн. лв.) са на път да проработят, научихме от днешно прессъобщение от Областната администрация в Ловеч, 1 август. Нещо повече – обещава се разкриване на 1000 нови работни места за работници от района.

ПОДРОБНОСТИТЕ. Немският промишлен гигант „VOSS Automotive“, производител на хидравлични и други компоненти за автомобилната индустрия, е подписал дългосрочен договор за наем на площ от 12225 кв. м в рамките на „Баховица Индустриален парк“ ЕАД. Освен промишлените съоръжения немският инвеститор е наел и административната сграда в парка. Новата производствена структура в с. Баховица край Ловеч трябва да заработи през второто тримесечие на 2019 г. и ще е фокусирана изключително върху компоненти за леки автомобили.

„VOSS AUTOMOTIVE“ е основана през 1931 г., базирана е в град Wipperfurth (провинция Северен Рейн-Вестфалия, на 40 км от Кьолн) и в момента има свои заводи на четири континента – в Германия (няколко), Полша, Франция, Испания, Италия, Турция, Индия (няколко), Китай (няколко), Южна Корея, Япония, Бразилия, Мексико, САЩ. През 2015 г. компанията е генерирала оборот от 399 млн. евро от общо 3900 служители, а към момента служителите й са над 6000. С отварянето на завода край Ловеч прогнозираните от Германо-българската индустриално-търговска камара поне две нови сериозни инвестиции у нас, които ще направи най-голямата европейска икономика през тази година, вече добиват конкретни очертания; другата инвестиция е на световния гигант в производството на осветителни тела „Osram“, който вече отвори фабрика за електронни компоненти край Пловдив.

Т21

* Бел. ред. Дружеството „Баховица Индустриален парк“ ЕАД край ловешкото село Баховица е учредено през 2017 г. Простира на терен от около 300 дка с изградена инфраструктура – ток, вода, газ, пречиствателна станция плюс производствените помещения и административната сграда на бившия автомобилен завод, включени като апортна вноска. Собственик на дружеството е Антон Радославов Димитров, приближен на Гриша Ганчев и участник в управлението на редица от неговите фирми. Единият от двамата членове на директорския борд е троянката Валентина Пеева Радкова.

Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

Браво! Радевски ще трябва да докара още виетнамци , че ще му избягат Българите!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |