Картелът е разбит, цените рязко паднаха!

* Новата троянска бензиностанция „Карго ойл“ (Cargo oil) смъкна цените на газ, бензини и дизел с 10-15 стотинки, другите също започнаха да свалят * Големият въпрос е дали пробивът
 ще устиска във времето
Невероятно, но факт
Бензиностанция "Карго ойл", Троян – цените красноречиво говорят, 30 юли 2018 г.
ВСЕИЗВЕСТНО е, че цените на горивата в Троян – бензини, дизел, газ, са сред най-високите в страната, да не кажем най-високите; поне бяха. И минеш ли 30-тина километра, било към Ловеч и Севлиево или в обратната посока, цените падаха с 10-20-30%. Писали сме за това неведнъж, изразявали сме, и ние, и други, съмнения за незаконно картелно споразумение на троянските бензинджии, призовавали сме органите за намеса – нищо и половина, все същото. От години към десетината и горница троянски бензиностанции, малки и големи, като по конец равняваха цените, без да им мигне окото и все към най-високите нива.

НО ОТ МИНАЛИЯ понеделник, 23 юли, ситуацията е различна. Новооткритата бензиностанция „Карго ойл“ (Cargo oil) на разклона при „Велде“ рязко свали цените. Ще дадем пример с газта – от 1,10 лв. както сочеше „конецът“ на 0,97 лв.; същото беше при нафтата и бензините – с 10-15 ст. спад. Разбира се, останалите десетина и горница троянски бензиностанции също започнаха да свалят, кой повече, кой по-малко и неохотно, но сваляха. Резултатът – за един ден цените на горивата в Троян се нормализираха. Което ясно затвърждава догадките ни за картелното споразумение, поддържало изкуствено високите цени. 

ГОЛЕМИЯТ въпрос обаче е дали пробивът ще устиска във времето. Или другите десетина и горница троянски бензиностанции набързо ще възстановят позната картинка – всички равнени като по конец и с възможно най-високите цени. Въпросът е резонен, тъй като имаше един период, в който собственикът на бензиностанции „Йоана“ продаваше с 10-тина стотинки по-ниско, явно обаче натискът бе много голям и „непослушният“ само след няколко месеца влезе в групата. Дано успее! Скоро ще разберем. Говорихме обаче с управителката на бензиностанция „Карго ойл“ (Троян) и тя ни увери, че не само ще удържат ниските цени, но смятат още да ги свалят.  

Т21

 Още по темата:

6 коментара:

Unknown каза...

Те като те ударят в литрите все тая... пак си излиза 2.23 дизела...

Unknown каза...

А другите да не би да ти наливат повече,и сандвич за из път...??? Само там ще наливам,заради толкова години лакомия на другите!И колелото там ще си зареждам....

Unknown каза...

Еми имат карти за отстъпка, което поне е опит да ти върнат нещо, не като тия "бизнесмени"! Не ми пречи дори и магарето да си зареждаш ако искаш...

Unknown каза...

Ейй,виж за магарето добре ме подсети,а за зареждането това си е лично намерение и не си ти адресата дали ти пречи или не ,така че първо чети после давай акъли и тъпи заключения!А и често гроздето е кисело за някои целогодишно!

Unknown каза...

Нека има конкуренция , че тия троянски "бизнесмени" се забравиха! Аз не зареждам от Троян защото ме дразнят с високите цени на горива и ниските заплати дето дават (това със заплатите също е картел в Троян и не само при бензиностанциите).
Обаче заредих и дизел (имам бус) и бензин на колата и за момента имам добро впечатление особено буса нафтата е хубава.

Unknown каза...

Добре де, иди, налей си една туба от 10 литра и виж колко пише на литра на колонката пише, пък говори на изуст че гроздето било кисело.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |