Волейбол в Троян – защо не?

* Трима млади наши съграждани – Калоян, Любомир и Анатоли, са инициаторите за създаване на волейболен клуб, с тях е сребърният олимпийски медалист Христо Илиев, имат подкрепата и
 на кмета Донка Михайлова
Пионери
Любомир, Калоян и Анатоли на срещата с кмета
ТРИМА млади наши съграждани – студентът по журналистика в Софийския университет и вече част от екипа на спортната редакция на бТВ Калоян Кюркчиев, известният с дебатьорските си изяви като ученик Любомир Кирилов, сега студент в Техническия университет и лицензираният треньор Анатоли Пенев – са инициаторите за създаване на волейболен клуб в Троян. Миналата седмица тримата ентусиасти бяха приети от кмета Донка Михайлова и получиха нейната подкрепа, както и обещанието за съдействие. На този етап се набират съмишленици и желаещи да се включат в организационната дейност, създадена е и специална фейсбук страница „Да направим волейболен клуб в Троян“, където могат да се научат подробностите за волейболната инициатива и актуална информация. Подкрепата си за създаването на волейболен клуб в Троян е дал и един именит волейболист от близкото минало и наш земляк – олимпийският вицешампион от 1980 г. и дългогодишен треньор Христо Илиев.   

МАЛКО предистория. Идеята тръгва от статията на Калоян „Волейбол в Троян? Защо не…“, публикувана в Т21. Авторът, тогава ученик в троянското СУ „Св. Климент Охридски“, но вече познат с изявите си в спортната журналистика, прави сериозен анализ как може да се организира, финансира и развие подобен клуб. И завършва с думите: „Искрено се надявам тази статия да не остане просто няколко написани реда, а идея, която да помогне да се роди волейболен отбор в Троян. Дано този апел да достигне и до тези, които могат да го създадат“. Както виждаме, думите прерастват в дела, но има още много работа и успехът в никакъв случай не е предизвестен.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |