Пълна доминация на Троян на Държавното по биатлон в Банско

* Владо Илиев и Милена Тодорова в елита при мъжете и жените и Константин Василев при юношите със златен „хеттрик“
Биатлон
Владимир Илиев и Милена Тодорова (КБС „Аякс“, Троян) – три пъти златни на ДП 2022 в Банско
ПЪЛНА доминация на Троян и кошница медали за двата троянски клуба КБС „Аякс“ и КБ „Амбарица“ от Държавното първенство по биатлон (мъже и жени, младежи и девойки до 21 г., юноши и девойки старша възраст), провело се в Банско, 28-31 март.

ЗВЕЗДНАТА троянска двойка на пистата и в живота – лидерите на българския биатлон днес Владимир Илиев и Милена Тодорова, и двамата възпитаници на троянската школа и състезаващи се за своя троянски клуб „Аякс“, спечелиха всичките титли при мъжете и жените и се окичиха с по три златни медала. Владо не даде никакъв шанс на конкурентите си в спринта на 10 км, преследването на 12,5 км и късото индивидуално бягане на 15 км, като втори и трети и в трите старта бяха националите Антон Синапов („Рожен Чепеларе“) и Димитър Герджиков („Чепеларе“). Милена триумфира в спринта на 7,5 км, преследването на 10 км и късото индивидуално на 12,5 км. А към тройното троянско злато при жените се прибавиха и трите медала на Мария Здравкова („Амбарица“) – два сребърни и един бронзов.

ПРИ ЮНОШИТЕ също имаме троянски „хеттрик“ – на Константин Василев („Аякс“), грабнал златото в спринта на 7,5 км, преследването на 10 км и късото индивидуално на 12,5 км. В тази група Зафер Велиев („Амбарица“) е с две вицешампионски титли и едно трето място, съотборникът му Ивайло Грънчаров е с един сребърен медал, а Цветан Данаджиев („Аякс“) с две бронзови отличия. При девойките до 21 г. нашата Симона Василева („Аякс) също три пъти се качи на почетната стълбичка, печелейки две титли в преследването на 10 км и късото индивидуално на 12,5 км и бронз в спринта на 7,5 км. Тройна медалистка (при девойките старша възраст) е и участничката в Олимпиадата в Пекин 2022 Лора Христова („Аякс“) – злато в късото индивидуално бягане на 10 км и два сребърни медала в спринта на 6 км и преследването на 7,5 км. Троянският актив тук се допълва от двата бронзови медала на Вяра Чолакова („Аякс“).

РЕЗУЛТАТИТЕ (цифрите) са красноречиви. А се знае, че когато цифрите говорят, и боговете мълчат. Браво и от нас! Пълният (и пореден) троянски триумф на Държавното първенство пък прави още по-актуален въпросът за изграждането на обещания троянски ролбан (виж „Вяра Емилова пита спортния министър за троянския ролбан“ – бел. ред.). Да прибавим, че на скорошното ДП при подрастващите доминиращата школа пак бе троянската (виж „Троянските „Аякс“ и „Амбарица“ респектират“ – бел. ред.).

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |