Милена и Владо – силен финал на сезона

* Троянката завърши 8-ма в спринта на 7,5 км от последния кръг за Световната купа в Йостерсунд, Швеция * Лидерът в мъжкия ни биатлон финишира 9-ти на 10 км

Владимир Илиев и Милена Тодорова

Биатлон Актуализиран

ЗВЕЗДНАТА ДВОЙКА на българския биатлон – съгражданите ни Владимир Илиев и неговото момиче на пистата и в живота Милена Тодорова, завършват по чудесен начин състезателния сезон 2020/21 г.

В ДНЕШНИЯ, 19 март, спринт на 7,5 км, с който започна последният кръг за Световната купа, провеждащ се в Йостерсунд (Швеция), Милена направи страхотно състезание и финишира на 8-мо място, на 22,3 сек. от победителката и вече носител на Световната купа Тирил Екхоф от Норвегия. Талантливата и красива троянка – №1 в женския ни биатлон в момента, бе безупречна на огневия рубеж, 10 от 10 в двете стрелби, и със силно бягане завоюва престижното място в челната десетка. Статистиката сочи, че това е най-доброто класиране на Милена в стартове за Световната купа досега. 

Първата десетка в женския спринт на 7,5 км, СК, Йостерсунд, Швеция, 19 март 2021 г.

„МОЯТА гордост, продължавай все така! Ти можеш много, обичам те!“, бе емоционалният фейсбук поздрав към Милена от нейния Владо, илюстриран с резултатите от състезанието. Нашето момиче се представи на ниво и в следващия старт, преследването на 10 км (20 март), където завърши на 15-то място – със силно бягане, но с пет грешки в стрелбата и пет наказателни обиколки; победителката в този старт отново бе норвежка – Марте Олсбу Рьойселанд.

ВЛАДИМИР ИЛИЕВ също бе много силен в спринта на 10 км (19 март) от последния кръг за Световната купа при мъжете, чийто домакин е същият шведски курорт. Лидерът на българския биатлон направи отлично бягане и с един пропуск в стрелбата финишира 9-ти, на 55,1 сек. от победителя Лука Хофер (Италия). Което е най-доброто класиране на троянеца през този труден сезон, белязан от недостатъчната подготовка и други затруднения заради епидемичните мерки. През м. февруари Владо завърши 12-ти в бягането на 20 км индивидуално на Световното първенство в Поклюка (Словения), а сега затвърждава добрия финал на сезона.

Т21  


 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |