Нашата Милена Тодорова – световна вицешампионка

* 22-годишната троянка си направи великолепен подарък за рождения ден – сребърен медал на 12,5 км индивидуално на Световното първенство за младежи в Ленцерхайде, Швейцария * Звездната троянска двойка на българския биатлон – Милена и Владо
Биатлон
Медалистките на 12,5 км, вляво – сребърната Милена Тодорова, СП за младежи 2020, Швейцария
Красива и талантлива
ТРОЯН има вече световен медал и в женския биатлон! На провелия се в понеделник, 27 януари, старт на 12,5 км индивидуално от Световното първенство за младежи в Ленцерхайде, Швейцария, съгражданката ни и възпитаничка на троянската школа Милена Тодорова завоюва среброто. Красивата и талантлива 22-годишна троянка, която е сред големите надежди на българския биатлон, финишира на 1:07,9 минути след победителката Анастасия Халиулина от Русия. Милена бяга отлично, но трите грешки в стрелбата и костваха световната титла. Третата Еми Басерга от Швейцария финишира на 8,1 секунди след нашето момиче. На СП за младежи 2019, провело се в Брензо Осърбле, Словакия, Милена остана на крачка от медалите – финишира 6-та в спринта на 7,5 км.

Звездната двойка на българския биатлон – Милена и Владо
ЯСНО е защо казахме, че имаме троянски световен медал и в женския биатлон – на 13 март м. г. голямата звезда на българския биатлон, съгражданинът ни Владимир Илиев, стана световен вицешампин в дисциплината 20 км индивидуално на СП в Йостерсунд, Швеция. Исторически първи медал от СП за мъжкия ни биатлон, донесъл на Владо и първото място в най-авторитетната спортна класация у нас – Спортист на годината на България (2019 г.), вторият биатлонист след олимпийската шампионка Катя Дафовска през 1998 г., спечелил тази класация. И нещо твърде любопитно – Милена и Владо са двойка, обявиха го през миналата година. Звездната двойка на българския биатлон и на българския спорт, звездната троянска двойка!

„ВЕЧЕ съм печелила точки в стартове за Световната купа по биатлон, но този успех е по-важен за мен. На последните първенства бях толкова близо до топ 3, най-накрая успях да взема медал!“, сподели непосредствено след състезанието пред бТВ сребърната Милена. „Браво, ти си моята гордост! Продължавай все така!“, поздрави своето момиче в профила си във фейсбук Владо Илиев.

Световната вицешампионка в прегръдките на сътборници и приятели, Ленцерхайде, Швейцария
НАКРАТКО за световната вицешампионка. Милена е родена в Троян на 18 януари 1998 г. и в Ленцерхайде си направи чудесен подарък за рождения ден. Възпитаничка е на троянския Клуб по биатлон и стрелба „Аякс“, където неин треньор е Цветан Цочев-Куршума; в същия клуб и при същия треньор е израснал и Владо Илиев. В момента е студентка в Националната спортна академия в София. С биатлон се занимава от 2007 г., а през 2018 г. бе сред българските участници на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, Южна Корея, където записа 84-то място в спринта.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |