Владо и Милена златни на ДП по летен биатлон

* Победа и за Лора Христова при девойките старша възраст, бронз за Стефани Попова, Стефани Йолова и Николай Тодоров

Владо и Милена на ДП по летен биатлон, Банско, 2020 г.

Биатлон

ЛИДЕРЪТ на българския биатлон и спортист на годината на България за 2019-та – съгражданинът ни Владимир Илиев, избран преди броени дни за почетен гражданин на Троян, спечели златото при мъжете на Държавното първенство по летен биатлон, провело се в Банско, 25-27 септември. Световният шампион в летния биатлон от СП в Румъния (2015 г.) грабна златото на 10 км, като направи само един пропуск на огневия рубеж и бяга като хала. Конкурентът му в националния отбор Красимир Анев също сгреши само веднъж при стрелбата, но бе далеч по-бавен в бягането и изостана на 4 минути от победителя. На ДП Владо се състезаваше за своя клуб „Аякс“ (Троян), откъдето започна спортния му път и на който не изневери никога.

ЗЛАТО спечели и половинката на Владо – Милена Тодорова, също наша съгражданка и също възпитаничка на „Аякс“, но тук бягаща за студентския си клуб НСА. При жените на 7,5 км прелестната троянска изпревари с малко под 4 мин. сребърната Даниела Кадева („Банско 2019“) и с 4 мин. и 14 сек. другата троянка в тази възрастова група – Стефани Попова („Аякс“). Злато към актива на троянци прибави и Лора Христова на 6 км при девойките старша възраст, а съотборничката й в групата Стефани Йолова спечели бронзовото отличие. С бронз в актива си е и състезателят на „Аякс“ при юношите Николай Тодоров. И от нас – браво, наш`те!

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |