Донка Михайлова бе избрана във висшия орган на БСП

* Троянката получи впечатляващите 381 гласа и е на 19-то място по вот, най-желан бе партийното острие Крум Зарков с 487 гласа
Партийни
Донка Михайлова и Корнелия Нинова на конгресната трибуна, 27 септември 2020 г.

КМЕТЪТ на Троян Донка Михайлова, оценявана като най-успешния червен кмет в страната в момента, влезе с убедителен вот в новия 152-членен Национален съвет (НС) на БСП, избран на провелия се в неделя, 27 септември, 50-ти конгрес на партията. Г-жа Михайлова – въпреки че не минава за приближена на преизбраната на 14 септември за председател Корнелия Нинова – получи впечатляващите 381 гласа от 902-ма гласували делегати и е на 19-то място по вот сред новоизбраните членове на НС (най-желан с 487 гласа бе младото партийно острие Крум Зарков, а само с 5 гласа пред троянката е червеният генерал Бриго Аспарухов).

В НОВИЯ висш партиен орган влизат още двама нашенци – ловчалиите Милко Недялков, настоящ депутат и бившият ловешки кмет и областен лидер на БСП Минчо Казанджиев. Изненадващо извън органа останаха знакови фигури на червените като настоящия лидер на европейските социалисти, бивш лидер на БСП и бивш министър-председател на България Сергей Станишев и юристът доц. Михаил Миков, бивш вътрешен министър и също бивш председател на БСП. „В новия Национален съвет влизат голяма група млади, активни, високообразовани и проевропейски настроени хора, той е консолидиран. Конгресът зададе курс към предсрочни избори и към промяна на политическата обстановка в страната“, заяви от конгресната трибуна г-н Зарков, дясната ръка на новия стар председател на БСП.

ДА ПРИПОМНИМ. Донка Михайлова, която бе и депутат от БСП в 40-тото Народно събрание (2005/2009 г.), е редовен член на Националния съвет на партията. За пръв път влезе във висшия партиен орган на 48-ия конгрес на столетницата през 2012 г., белязан от титаничния лидерски сблъсък между Георги Първанов и Сергей Станишев, спечелен от втория. През 2014 г., когато Михаил Миков оглави партията, г-жа Михайлова отново бе избрана в НС на БСП, а година по-късно на закрит пленум получи място и в партийното политбюрото (Изпълнителното бюро). Г-жа Михайлова запази позициите си в Националния съвет и след оглавяването на партията през 2016 г. от Корнелия Нинова.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

КОРЕКТЕН каза...

Е,на тази снимка всичко е ясно.Браво на фотото.Това си е разговор без думи:Д-ЩЕ МЕ ВЗИМАШ ЛИ НАГОРЕ ИЛИ ДА........?Н-Хм,аре стига вече!Няма как,за кога?

КОРЕКТЕН каза...

Кака Дона я взеха за майтап в новинарските сайтове.Тази лицемерка не може ли вече да се усети,че е станала за подбив и майтап.

ПОНЕДЕЛНИК, 29 АВГУСТ, 2016

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |