Две троянки с бронзови медали от СП в Солт Лейк Сити

* Българската щафета в състав Лора Христова, Стефани Йолова и Валентина Димитрова завърши трета в бягането на 3х6 км
 * „Великолепни! Изключителни! Феноменални сте, момичета!“
Биатлон СП 2022
Усмивките на нашите момичета след третото място в щафетното бягане, 1 март 2022 г.
СЛЕД ОТЛИЧНОТО шесто място на съгражданката ни Лора Христова в бягането на 10 км и среброто в преследването на 12,5 км и четвъртото място в спринта на Благой Тодев нов знаменателен успех с преимуществено троянско участие на Световното първенство по биатлон за младежи и девойки до 21 г., провеждащо се в Солт Лей Сити (САЩ). Дамската ни щафета в състав Валентина Димитрова и троянките Лора Христова и Стефани Йолова (и двете възпитанички на троянския Клуб по биатлон и стрелба „Аякс“), завършиха трети в бягането на 3х6 км и завоюваха бронзовите медали. Нашите момичета застанаха на почетната стълбичка до „златните“ от Италия и „сребърните“ германки.

„ВИНАГИ съм вярвала, че този ден ще дойде. Не мога да опиша колко се гордея с вас. Обичам ви момичета. Стефани Йолова, Валентина Димитрова, Лора Христова! Бронзов медал за България на Световното първенство по биатлон за девойки“, написа във фейсбук от Солт Лейк Сити землячката ни Цветомира Данаджиева. А в друг коментар в мрежата четем: „Великолепни! Изключителни! Феноменални сте, момичета! Американският коментатор не спираше да хвали българките, а към края каза, че е много горд за България и се радва за това приятно момиче, което не спира да се усмихва: Лора Христова!“.

Радост на финала, българките са с медал
Церемонията по награждаването: 1. Италия, 2. Германия, 3. България
В ТОЗИ старт, който ще остане в историята на българския биатлон, щафетата ни използва 10 допълнителна патрона и без наказателна обиколка финишира на 1:42.6 минути от шампионките от Италия и на 27.2 сек. от германките. И от нас – браво, българки, браво, троянки! „Поздравявам Ви за забележителния успех и за бронзовия медал, който завоювахте на Световното първенство в Солт Лейк Сити! Радвам се, че огромният труд, който влагате в своята подготовка, беше възнаграден и отново дадохте повод на Троян да се гордее. Да бъдеш сред най-добрите в света в своя спорт, особено когато идваш от малка страна като нашата, е огромен успех! Искрено вярвам, че най-големите Ви успехи тепърва предстоят, продължавайте смело и уверено напред!“, четем в поздравителния адрес, изпратен от кмета на Троян Донка Михайлова.

Т21
 
Още по темата:

1 Коментара:

S.Iliev каза...

Браво момичета, браво троянки, прекрасни сте!!! А сега Донка Михайлова да прати "поздравителен адрес" и на министъра на икономиката(Корни Нинова) с настоятелно искане за 5-6 милиона, щото най-накрая да започне изграждане на Новата спортна зала в града... Защото троянските спортисти го заслужават отдавна ! Защото съм сигурен, че по брой активно спортуващи младежи, съотнесено към общия брой население гр.Троян е на първо място в България !!! P.S. Моля, г-н Маринов да се замисли върху подобна статистика и да излезе с позиция...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |