Нашата Лора Христова шеста в света

* 19-годишната троянка завърши на престижното 6-то място в индивидуалното бягане на 10 км на Световното първенство по биатлон за младежи в Солт Лейк Сити (САЩ)
 
Лора Христова
Биатлон
 
БРОЕНИ дни след Зимната олимпиада в Пекин, на която българското представяне трудно ще се запомни – още повече в северните дисциплини и особено в биатлона, където бяха по-сериозните ни очаквания, особено пък нашите заради тримата троянци в олимпийския ни отбор (Владимир Илиев, Милена Тодорова и дебютантката Лора Христова) – и 17-то място на Милена в спринта и 25-то на Владо в преследването трудно могат да изтрият общата негативна оценка, имаме повод за радост. На Световното първенство по биатлон за младежи, провеждащо се в Солт Лейк Сити (САЩ), троянката Лора Христова завърши на престижното 6-то място в индивидуалния старт на 10 км (23 февруари).

НАШЕТО момиче направи 3 грешки в стрелбата и остана на 2:15.3 мин. след победителката Сара Андерсон (Швеция), която също сбърка три пъти на огневия рубеж, но компенсира с шампионско бягане. Среброто и бронза спечелиха германките Ива Морич и Селина Гротиан. Другите две троянки в българския тим – Стефани Йолова и Лора Радковска, завършиха съответно на 21-во и 45-то място.

Лора Христова (№15) в подножието на почетната стълбичка, Солт Лейк Сити, 23 февруари
ШЕСТАТА в света Лора Христова е родена в Троян през 2003 г. Възпитаничка е на троянския клуб по биатлон и стрелба „Аякс“. От 2018 г. е в националния отбор на България. Вече споменахме, че талантливата 19-годишна троянска биатлонистка направи олимпийския си дебют на игрите в Пекин.

Т21 

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |