Нашата Милена ще е олимпийският знаменосец на България в Пекин

* Красивата и талантлива троянска биатлонистка ще носи българския трибагреник на откриването заедно със сноубордиста Радослав Янков * В 8-членната ни олимпийска група в биатлона трима са троянци
Зимни игри 2022
Милена Тодорова
БИАТЛОНИСТКАТА от Троян Милена Тодорова, едно от най-красивите момичета не само в зимните ни спортове, но и изобщо в българския спорт, ще е знаменоска на българската делегация при откриването след броени дни, 4 февруари, на зимните Олимпийски игри в Пекин. Това бе решено на днешното, 20 януари, общо събрание на Българския олимпийски комитет (БОК), на което стана ясно още, че страната ни ще бъде представлявана в Пекин от 16 състезатели в 7 спорта – алпийски ски (3), биатлон (8), ски бягане (1), ски скок (1), сноуборд (1), фигурно пързаляне (1), шейни (1). Заедно с Милена знаменосец на делегацията ни ще е и сноубордистът Радослав Янков, според практиката, въведена неотдавна от Международния олимпийски комитет (МОК) мъж и жена да носят националните флагове на церемонията по откриването.

„НЕКА пожелаем от сърце успех на българските олимпийци в Пекин. Помните колко горди бяхме с нашите спортисти миналото лято в Токио, когато чухме три пъти химна и приветствахме български състезатели на почетната стълбичка. Нека подкрепим сега нашите олимпийци, да им вдъхнем сила и увереност, като представители на една силна духовно и физически нация“, обърна се към делегатите на общото събрание председателката на БОК Стефка Костадинова.

И МЪНИЧКО за олимпийската ни знаменоска. 22-годишната Милена Тодорова е възпитаничка на троянската школа, трикратна медалистка от Световното първенство за младежи в Швейцария (2020 г.), редовна участничка в стартовете за Световната купа – най-доброто й класиране е 8-мо място в спринта в Йостерсуднд, Швеция (2021 г.), с множество победи и медали от различни стартове у нас и в чужбина, многократна републиканска шампионка. Любопитното е, че №1 в женския ни биатлон Милена Тодорова, която на 18 януари отпразнува рождения си ден на подготвителния лагер в Белмекен, е двойка в живота с №1 в мъжкия ни биатлон Владимир Илиев и както всички знаят, звездната ни двойка е изцяло троянска. 
 
Тримата троянци в олимпийския ни тим по биатлон – Владо, Милена и Лора
В ОСЕМЧЛЕННАТА ни олимпийска група в биатлона има и трети представител на Троян и троянската школа – 18-годишната Лора Христова. Айде, наш`те!

Т21 

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |