„Чавдар“ и „Дрийм тийм“ пак бият, „Троян Волей“ губи

* „Чавдарци“ прегазиха „Чардафон“, а „чичковците“ опердашиха втория отбор на горнооряховския „Локомотив“ * Волейболните ни мъже отнесоха две неприятни домакински загуби от „Вел Волей“
Баскетбол, волейбол
БАСКЕТБОЛ
Ради Кочев бе пълен господар под коша в мача срещу „Чардафон“
МЪЖЕ. И през изминалата седмица представителният мъжки отбор на „Чавдар“ (Троян) се представи на ниво в „А“ ББЛ, регион Център, регистрирайки поредната си победа срещу „Чардафон“ (Габрово), мачовете се играха в Русе. Изненадващо габровци се опълчиха здраво на нашите през първото полувреме на троянци и го спечелиха с 38:40. През второто обаче нещата си дойдоха по местата и по-класният отбор на „Чавдар“ взе безпроблемно мача, краен резултат 94:79. Отличен мач изигра Камен Пенчев с 30 точки и 8 борби. С 20 точки и абсолютен хегемон под кошовете със спечелени 15 борби, оформяйки така наречеият „дабъл-дабъл“, се отличи доскорошният професионален играч Радослав Кочев. 12 точки реализира Ивайло Димитров, с по 11 бяха Леонид Бажанов и Славян Лишев. А Георги Бойнов и Тервел Бажанов добавиха по 4. В другите мачове „Бавни и Яростни“ (Плевен) трудно се справиха с „Вихър“ (Айтос) с 79:77, а „Дунав“ (Русе) записа първата си победа – над „Локомотив“ (Горна Оряховица) с 82:66.
Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол
Стефан Генков
ЧИЧКОВЦИ. Продължава и победният ход на „чичковците“ от „Дрийм тийм“ (мъжкия ни Б отбор), които победиха вторият отбор на „Локомотив“ (Горна Оряховица) с 72:62.
Най-добри реализатори: Цветослав Острев (18 т.), Петър Лалев (17 т.), Йордан Църов (11 т.) и Герман Гачевски (10 т. Много ентусиазъм, енергия и желание демонстрират във всеки мач юначагите от „Дрийм тийм“-а, да можеше да се наблюдава същото и при по-младите!

ПОДРАСТВАЩИ. И като споменах за по-младите, нека отбележим представянето на юношите до 19 години в първия им мач за сезона в Дивизия 1, Изток. Слабо, бих казал унизително слабо представяне срещу „Доростол“ (Силистра), и загуба с 91:46, което добре илюстрира пълната немощ на нашите момчета. Във втория си мач „Чавдар“ победи непретенциозния тим на „Черноморец“ (Балчик) с резултат 88:74. Многократно съм повтарял, че тази възраст (юноши старша възраст) е естественият резерв на мъжкия отбор по него се съди как се е работило през годините; за жалост качествени попълнения отдавна не се вливат в мъжкия ни отбор. Заслужава си да отбележим победите на 12-годишните под ръководството на начинаещия треньор Цветослав Острев – на 15 януари в Габрово троянчетата се справиха първо с „Росица“ (Павликени) с 64:31 и след това с „Локомотив“ (Горна Оряховица) – 44:22. „Чавдар“ оглавява класирането в зона Мизия с 6 победи и без загуба. 

ВОЛЕЙБОЛ

ТЪЖНИ ДНИ бяха съботата и неделята (15-16 януари) за представителния мъжки отбор на „Троян Волей“. В зала „Чавдар“ се играха два домакински мача – единият отложен от есенния дял, другият от редовния шампионат на НВЛ – срещу „Вел Волей“ (Велико Търново). В събота момчетата на треньора Христо Илиев започнаха обнадеждаващо и спечелиха първия гейм. В следващите обаче бяха пречупени от явно по-добрия търновски тим и логично загубиха мача с 1:3 гейма. В неделя, въпреки надеждите за успех, троянци бяха още по-категорично надиграни с 0:3 гейма. И на неспециалиста става видно, че отборът ни среща затруднения в нападение - немощно и неефективно, блокадата ни е рехава и анемична, сервизът - несигурен и често пъти грешен. Единствено при посрещането с идването на новото либеро Андрей Николов се забелязва стабилизация, но това не стига. Трудно се прави мъжки отбор от „нищото“, трябват години, а и тук както при баскетбола - качествен резерв от подрастващите. Но въпреки неудачите, мъжки отбор е необходим, защото той дава облика и увлича децата да практикуват любимия спорт.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Начало

Още по темата
Сезон 2021/22 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |