Две обновени зали за баскетбола и волейбола

 * Баскетбол – юношите ни с две загуби в началото, чичковците от „Дрийм тим“-а и мъжете на „Чавдар“ бият убедително * „Троян Волей“ посрещна волейболните легенди Любо Ганев и Евгени Иванов

Стефан Генков

Баскетбол, волейбол, футбол, 2021/22

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

БАСКЕТБОЛ

ЮНОШИТЕ. Изминалата седмица  беше с богат спортен календар за баскетболните формации на Троян. Ще започна в хронологичен ред, и най-напред с представянето на юношеския отбор, член на елитната „А“ група Изток. Още в началото искам да отбележа, че самото ни участие в групата, в компанията на „Черно море Тича“ (Варна), „Стар Баскет“ (Варна), „Делфин“ (Бургас), „Черноморец“ (Бургас), „Шумен“ (Шумен) и „Тунджа“ (Ямбол), е достатъчно да се види на какво ниво играят нашите юноши. Началото не беше никак оптимистично, но за това наред с другите причини трябва да отбележим и една особено съществена – ремонтът на зала „Чавдар“ лиши всички троянски отбори по баскетбол и волейбол от пълноценна подготовка в началото на спортно състезателната 2021/22 година. За радост залата вече е готова и може да посреща спортни мероприятия.

Обновената зала „Чавдар“ е готова за игра

В първия си мач в събота, 16 октомври, момчетата на Магьосника (треньора Лъчезар Диков) загубиха от домакините „Черно море Тича“ с 63:86. Реализатори за „Чавдар“ –  Никодим Моев (17 точки), Борислав Георгиев (14 т.), Христо Маринов (9 т.). В неделя, 17 октомври, се игра вторият мач срещу отбора на „Стар Баскет“, който също бе загубен с 77:52. В този мач най-много точки реализира Борислав Георгиев - 18, а Никодим Моев се отчете с 13 т.  Двамата се очертават и като основни реализатори на отбора.

ЧИЧКОВЦИТЕ от „Дрийм тийм“ (Троян) продължават безпроблемния си поход в „Б“ ББЛ Център с нова победа, този път срещу втория състав на „Локомотив“ (Горна Оряховица). В лежерно и бавно темпо те надвиха категорично противника с 88:67. Над всички в двубоя бе президентът на БК „Чавдар“ Петър Лалев с 27 т., Цветослав Острев се отчете с 15 т., 14 т. реализира Герман Гачевски, Йордан Църов (9 т.), Венци Кукенски (8 т.), по 6 т. записаха Любен Гурлевски и Минко Доневски. В сметката си 4 т. добави и Петко Радионов и ще се запомни с „танца на катъра“, който изигра след втория си кош. Един от двамата съдии, свирили мача, беше единственият засега троянски арбитър – Мартин Столаров, пожелаваме му развитие в съдийското поприще.

МЪЖЕТЕ. В неделя в Плевен победа записа и първият отбор на „Чавдар“ в „А“  ББЛ Център –  срещу младия отбор на „Дунав (Русе) С 85:57. С най-много точки се отчете Радослав Кочев – 25, и 9 борби, Камен Пенчев (13 т.) , Славян Лишев (12 т.) и Георги Бойнов  (9 т.). В протокола, в отсъствието на Лъчезар Диков , като треньор бе записано името на Радослав Кочев, но де факто отборът ни се ръководеше от Цветослав Острев.

ВОЛЕЙБОЛ

„Троян Волей“ посрещна легендите Любо Ганев и Евгени Иванов
„ТРОЯН ВОЛЕЙ“ сервира новини. В събота в Троян се проведе регионална среща за развитие на детско-юношеския волейбол. Гости на проявата бяха волейболните легенди Любо Ганев, президент на БФВ и Евгени Иванов, председател на комисията за детско-юношески спорт към федерацията. Основната заслуга за присъствието на именитите гости бе на Христо Илиев, почетен президент на „Троян Волей“ и треньор на мъжкия отбор. По инициатива на родители бяха закупени три клубни знамена, които ще бъдат неотлъчно до тима занапред. С водосвет, отслужен от отец Войден Божков, беше открит обновеният салон на НУПИ „Проф. Венко Колев“, където тренират волейболните ни отбори. И тук отварям една скоба – над 40 години този салон не се използваше пълноценно нито от учителите по физическо, нито от треньори по разните видове спорт, но дойде времето „Троян Волей“ да го отремонтира и ползва пълноценно, надявам се и учениците на споменатото школо да бъдат доволни.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Начало

Още по темата
Сезон 2021/22 г.

1 Коментара:

Unknown каза...

Ооо,той отново е магьосник?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |