Не е за вярване – Троян без футболен отбор, зала „Чавдар“ тъне в руини

* Баскетболните и волейболните първенства тропат на вратата, а няма къде да се  тренира и  играе

Стефан Генков

Баскетбол, волейбол, футбол, 2021/22

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков 

ФУТБОЛ – ЛОГИЧНОТО СЕ СЛУЧИ

КОГАТО научих, че от сезон 2021/22 г. Троян ще е без мъжки футболен отбор, онемях. Мнозина запалянковци очакваха, че най-после славният някога отбор ще се отлепи от дъното (четвърта дивизия в компанията на селски отборчета) и ще тръгне нагоре, какво се случи - няма отбор дори за „А“ Окръжна група. Ако някой следеше захаросаните публикации в една троянска медия, че 7-8 годишни деца са спечелили турнирче, класирали се пред Гозница в някакво местно първенство, а мъжкият отбор е победил Галата, би си помислил колко наред са нещата. Но го нямаше върхът на пирамидата, години наред не се появи нито едно запомнящо се име от подрастващите формации, нито отбор в старша възраст. И логичното се случи - Орешак ще има отбор в „А“ окръжна група, а „Чавдар“ (Троян) не съществува. Без коментар!

БАСКЕТБОЛ И ВОЛЕЙБОЛ – ОТБОРИТЕ БЕЗ ДОМ

Още през м. август доброволци от клуба демонтираха прогнилото дюшеме на зала „Чавдар“

НА ДРУГИТЕ фронтове също проблеми. В началото на октомври започват републиканските първенства по баскетбол, а в  началото на ноември и по волейбол, където имаме представителни отбори при мъжете и юношите. Но отборите са без дом – зала „Чавдар“ целия август и септември е в ремонт (наистина неотложен) и то на фаза разбиване на цялата подова настилка. В четвъртък (23 септември) видях на живо как стоят нещата и останах слисан – купища прогнили дъски, прах до небесата и никакъв трудов процес. Свидетел съм на строежа на това съоръжение, на два основни ремонта, но сега положението е повече от лошо. Ще видим как и дали ще се случат нещата до Нова година. Както разбирам, за ремонта е наета е плевенска фирма, но същата била поела много обекти и изглежда нашата зала „Чавдар“ не е й приоритет; освен това подовата настилка щяла да бъде от буков материал, а той още съхнел (може да съхне и с месеци?). И дори да се положи настилката за месец, следва технологично време за боядисване на пода, очертаване на игралните полета, почистване и прочее трудоемки неща и много време за работа. Но ще поживеем и ще видим, дано отново не съм лош пророк.

ЩО СЕ ОТНАСЯ до представителните отбори по баскетбол – има добра новина, ще се участва с два отбора в „А“ и „Б“ ББЛ . В тимовият лист на А отбора на „Чавдар“ (Троян) личат имената на опитните Цветослав Острев (капитан), Радослав Кочев (завърнал се от плевенския „Спартак“), както и миналогодишните титуляри Камен Пенчев и Габриел Йонков. Селекцията допълват Пламен Гурлевски, Тервел Бажанов, братята Георги и Христо Бойнови, Славян Лишев, Никола Цоневски, Найден Миховски, Борислав Георгиев, Никодим Моев, Христо Маринов, Кристиян Славков и Ивайло Димитров. По моему, добре окомплектован троянски отбор с опитни играчи и талантливи юноши, който ще играе водеща роля в регион Център в компанията на „Чардафон“ (Габрово), „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Бавни и яростни“ (Плевен), „Вихър“ (Айтос) и „Дунав Русе 2016“ (Русе). Докато пишех настоящата информация излезе и програмата за първенството  – „Чавдар“ започва участието си на 3 октомври в балона в град Велико Търново, зала „Ивайло“, срещу „Вихър“ (14:00 ч.), следват „Бавни и яростни“ срещу „Локомотив“ (16:00 ч.) и „Чардафон“ срещу „Дунав Русе 2016“ (18:00 ч.)

„ДРИЙМ ТИЙМ“, както е кръстен „Б“ отборът на „Чавдар“, започва участието си в ББЛ „Б“ група Център на 2 октомври, пак в зала „Ивайло“ във Велико Търново, срещу домакините от „Ударник“ (15:00 ч.). В „Б“ ББЛ са много отбори и информация за тях ще дам в следващия материал. Юношите до 16 години на „Чавдар“ ще участват в квалификационен турнир (бараж) за участие в елитната група Изток на 1 октомври в Търговище  – срещу „Делфин“ (Бургас) и втори мач срещу „Черноморец“ (Бургас), съответно от 12:00 ч. и 18:00 ч.; участват още „Стар баскет“ (Варна) и „Шумен“ (Шумен), като битката е за две места. В „Троян Волей“ също има доста нови неща преди началото на сезона , но с тях ще ви запозная на друг етап, тъй като първенствата започват в края на октомври и началото на ноември. Засега да пожелаем успешен старт на баскетболистите!

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

3 коментара:

? каза...

Трудно е за спортистите да са на работа 8 часа и след това да тренират пълноценно. В миналото, до 1989, май футболистите от мъжкия отбор, са имали друг режим. Интервюираните някой от тях, да разкажат.

? каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
? каза...

Интервюирайте.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |