Кой ще е първи – Неоткрития мост или „Sudocrem“-а?

* По наше скромно мнение нищо чудно многомилионната чужбинска инвестиция да се реализира преди мостът да пусне; но това са си наши размишления и не ангажираме никого
 
Това е въпросът
 
ДВА съседни троянски обекта, нови и двата. Въпросът е на кой пръв ще му срежат лентата. Ако бяхме по залаганията като англичаните, отдавна, мислим си, щеше да се вихри „тото“ по казуса и букмейкърите да трупат пачки.
Неоткрития мост с бетоновите заграждения, в дъното се вижда „Тева“, м. септември 2021 г.

ЕДИНИЯТ обект е новопостроеният троянски мост над река Бели Осъм в долния край на града. Готов е от м. юни, че и маркировките и знаците му туриха, но кой знае защо не го откриват и като нищо ще му излезе прякорът Неоткрития мост. Питахме АПИ, които са инвеститор и отговорник за пътно-транспортното съоръжение. Отговориха ни, че комисията по откриването се труди и т. н., т. е. всичко е наред. Наред, наред, ама колко да е наред, щом никой не казва кога ще е откриването (виж „АПИ отговори (ли) защо се бави откриването на новия мост?“ – бел. ред.). По едно време на моста му сложиха бетонни заграждения срещу „нелегалния“ автомобилен трафик, които редовно биват отмествани и трафикът си върви и се усилва.

Строежът на новия корпус за „Sudocrem“-а в „Тева“ (Троян) тече под пара, м. септември 2021 г.

ДРУГИЯТ обект е буквално на метри от Неоткрития мост. И е нещо много специално за има-няма 20-хилядния ни градец (да видим какво ще излезе при преброяването), можем да кажем и – нещо световно. Приказката ни е за строящия се нов корпус в завод „Тева“ (доскоро „Актавис“, а по-отколе ХФЗ - Троян), в който ще се настани производството на прочутия ирландски крем „Sudocrem“. Който, което бе потвърдено официално, от ирландски ще стане троянски. Т. е. цялото производство на марката, откупена преди време за колосалните 25 млрд. долара и пласирана в над 40 държави, от Дъблин ще се премести тук, в новия корпус в троянския завод на „Тева“ (виж „Производството на знаменития „Sudocrem“ се мести от Дъблин в Троян“ – бел. ред.). Обектът е зад заводската оградата и нямаме информация кога ще е готов, но си личи, че няма да го бавят дълго.

***

И ТЪЙ – кой ще е първи. Това е въпросът, както би казал един тъжен датски принц. Ако имаше логика, отговорът щеше да е ясен и лесен, обаче при нашенските пътно-строителни дейности такава отсъства. И по наше скромно мнение нищо чудно многомилионната чужбинска инвестиция да се реализира преди мостът да пусне. Но това са си наши размишления и не ангажираме никого.

Т21

Още по темата: 

1 Коментара:

Tito каза...

За моста: замесени са АПИ и община Троян , неочаквано добра комбинация. Нищо няма да ме учуди , най вероятно е да имаме втори рязан мост. , като този по горе.
А за Тева нямам мнени , един от най хубавите заводи в Троян , и не само.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |