Новият мост – защо не режем лентата?!

* На таксиметраджиите трябва да се вярва – мостът е полезен и го бива
* Оплютото, ако е добро, не става лошо. Така беше с двете, че и с трите кръгови кръстовища * Кой скри ножицата или
 кучето е заровено другаде
Ако не е истина, не е и лъжа
Мостът е готов, но стои неоткрит и затворен, 16 юли 2021 г.
НОВИЯТ троянски мост при бензиностанция „Лукойл“ – свързващ основната троянска ул. „Васил Левски“ с обходната ул. „Акад. Ангел Балевски“ на другия бряг, т. е. свързващ трасетата на републиканските пътища II-35 (Плевен - Ловеч - Троян - Беклемето - Кърнаре) и III-357 (Троян - Орешак - Беров мост), правещ важна връзка между двата бряга/двете части на града ни, особено нужна за живущите в района (кв. „Младост“, кв. „Велчевски“), но не само за тях, спестявайки им километрични заобикаляния, и представляващ елемент от бъдещото обходно трасе, което ще „прихваща“ влизащите през северния вход на Троян и по новата отсечка покрай реката (на левия бряг, зад къщите, която предстои да се изгради, дано по-скоро), оттам по новия мост през реката, промишлената зона и нагоре към Беклемето и Южна България – вече е готов.

Знаците са сложени, нищо че някои, кой знае защо, са с „жалейки
ДАЖЕ знаците са сложени (нищо че някои, кой знае защо, са закрити с черни ленти, като жалейки?!), маркировката също. Направена бе и необходимата промяна на първоначалния замисъл движещите се по моста да са с предимство на кръстовищата с ул. „Васил Левски“ и ул. „Акад. Ангел Балевски“ (това би било добре, когато споменатата нова обходна отсечка по левия бряг стане готова и целият обходен трафик тръгне през моста, дотогава не е) и вече е обратното – движещите се по моста са без предимство. Че е готов, най-добре го знаят таксиметраджиите, които от вече месец и горница го ползват – местят загражденията, особено нощем, и преминават; това пък е своеобразен тест, че мостът е полезен и го бива, на таксиметраджиите не може да не се вярва.

ЗАЩО ОБАЧЕ не го откриват, е въпрос, който мъчи всички ни. Ясно е, че не е минала приемателната комисия, но то не е обяснение и само дозасилва основния въпрос с допълнителен – а защо не е минала. Догадките са в различни посоки. Шеговитата, носеща се из Троян като найлонова торбичка из въздуха, е, че Бойко е скрил ножицата (за лентата), пък нали наред с него смениха и ръководството на държавната АПИ, която е прекият отговорник и инвеститор (мостът се построи с държавни средства, над 2 млн. лв. и по задание на АПИ). А по-сериозната, и може би тук е заровено кучето, е, че има някакъв проблем и това бави комисията, примерно, пак според слуховете – финалният слой асфалт е некачествен, няма да издържи проверката и ще се наложи ремонт преди откриването, дано не е вярно.

Кръстовището на новия мост с ул. „Акад. Ангел Балевски“
НО КАКВОТО и да е, факт е, че откриването се бави. Както е и факт, че този нов мост, за който се говори от десетилетия, е нещо много добро и нужно за Троян, нищо че май стана троянска мода да бъде руган и оплюван. Но не е голяма беда, троянци си се знаем, че сме световни оплювачи. Пък и оплютото, ако е добро, не става лошо. Така беше с двете, че и с трите кръгови кръстовища – много плюене, а сега не можем да си представим града без тях. Но не е само тук, и Айфеловата кула в началото е била оплювана, яко при това, днес е емблема и фабрика за пари. Тъй че нека си го плюем, няма лошо.

Т21

 Още по темата: 

9 коментара:

? каза...

Дали ще има МПС, които сега минават по моста при Лесопласт, заобикаляйки града, а след откриване на моста, ще влизат по улица "Васил Левски" и ще минават по него, т. е. трафикът през града ще се увеличи?

Той каза...

Цитат: ….. май стана троянска мода да бъде руган и оплювн…….
Той моста като мост се супер , но пътя до него трябваше да е между реката и къщите , а сега трафика ще е през къщите.

Unknown каза...

И кой точно проблем в трафика решава моста? Кои точно граждани обслужва и колко?Защо не беше ситуиран така, че да започвайки от нивото на Кози вир да премоства ж.п. линията и реката?Така трафика от с. Орешак пак си чака влака да премине. Тия от Троян за с. Орешак също. Като капак тия оттатък реката при бензиностанцията не могат да завиват след моста за с. Орешак. Та пак питам общинарите-какъв точно проблем в трафика решава новият мост?

Unknown каза...

Въпросът е какво е предимството на този мост и за кого,договорът е че не е полезен на никой 100% просто трябваше да се откраднат едни пари даже Б.Б доиде в Троян за откриването и за процент от откраднатото, кметът Михайлова е спец в КРАЖБИ РАЗПРОДАЖБИ.
Капинчо-4 250 000лв продадено, асансьора в дома за стари хора в Добродан за 90 000лв направен,воден цикъл 3 отстранени фирми,избрана 4-та въобще не отговаряща за изискванията за извършване на проекта РИКО СТИЛ ПРОДАДЕ БИВШИЯ БЕТОНОВЪЗЕЛ ЗА СТОТИНКИ,50 ДЕКАРА ЗЕМЯ ЗАД СЛУЖБА 308 ПРОДАДЕНО НА ХРИСТО ЙОВЧЕВСКИ(СИНДРОМА НА ДАУН) ЗА ПО 2-ЦИГАРИ НА КВАДРАТ,50-ТЕ ДЕКАРА БИЛЕ В ЗАПАДАЩОТО СЕЛО БЕЛИШ,ТАКА ЧЕ И ТОЗИ МОСТ Е НЕЩО КАТО ВСИЧКО НАПИСАНО ТУК В КОМЕНТАРА,КРАДЦИ.

Unknown каза...

Колко трябва да си прост за да вкараш трафикът патувашт за Ловеч и Плевен идващи от Кърнаре,Рибарица,да мине през квартал мондешко, вместо да си мине по околовръстния път,но като гледам светофар на кръстовището на болницата като гледам ЕЛИПСОВИДНОТО ДВИЖЕНИЕ КОЕТО НАРИЧЪТ КРЪГОВО ДО КАФЕ ДРИМС(ДЖАМИЯТА) И ПО СРЕДАТА НА ЕЛИПСЪТ НЯКАКВИ АРАБСКИ СИНВОЛИ И СИНВОЛИКИ ПЪЛНА ЦИГАНИЯ И СИ ВИКАМ АБА ГЛАСУВАХ ЗА ДОНКА МИХАЙЛОВА,А ТО СТАНА ЧЕ И АЗ СЪМ ДПС, Г-ЖО КМЕТЪТ МАХНЕТЕ ТОЯ АРАПСКИ МОНОНЕНТ ОТ ЕЛИПСА ПРЕД КАФЕ ДЖАМИЯТА ЯСНО ЧЕ ПРОВАТ НАРОДА ДАЛИ Е В БУДНА КОМА, ОЧЕВИДНО Е НО МОЛЯ ВИ ПО ДОБРЕ СИ ГО ВЗЕМЕТО ЗА ВКЪЩИ ИЛИ ГО ВАРНЕТЕ НА ДПС

Unknown каза...

На мостът-Ловеч Плевен Център са на една дъбела-ОК.
На тротоара на хефезето като идваш от бензиностанция Лукойл да кажем в посока Орешака или Пловдив,виждаш четири табели за ОРЕШАК АПРИЛЦИ ШИПКОВО КАРНАРЕ И ТАКА ВСИЧКИ С ПО ОДЕЛНА ТАБЕЛКА АМА ЕДНА ПОД ДРУГА,КМЕТЕ КМЕТЕ КАРАШ Я ПО ДЕПЕСАРСКИ

Unknown каза...

Тази указателна тъбелка за Ловеч Плевен Център е сложена в началото на моста,трябва да е в края на моста от 8 до 10 метра преди знака СТОП и Т образното крастовище Център- Ловеч.ама караи кучето да лаее кервана да варви и КМЕТЪТ НИ ПАК ДА СЕ НАГУШИ ЯКО СЪС ПАРИ,САМО ДПС САМО ДПС САМО ДПС

Unknown каза...

Доколкото виждам от снимките на моста и на тротоарите около него има около 40 отделни табели(цнаци от закона за движение по пътищата) мога да кажа само едно АШЕРИМ,инженерно чудо е този мост за 2 000 000лв знаците сигорно са бонус от фирмата изпълнител и е трябвало да се сложат някъде 75% от тези знаци са излишни,варвиш по пешеходен тротоар и заобикаляш знаци като скиор на гигантски слалом.

Unknown каза...

Последно,тази пешеходна пътека трябва да е на средата на моста,ако е там където е в момента Задалжително трябва кръстовището да е сигнализирано със сфетофари,изпълнителите на проекта със сигурност са някакви неграмотни турски мангали от ДПС ама здраве да е,само да попитам в LIDL продават ли се умни електромери ако да редно е г-жа Михайлова да заведе Борисов да му купи един електромотор,бъдете здрави

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |