Нови гледки на входа на Троян

* Грамаден надпис „Троян“ и пилони със знамената на България, Троян и Обединена Европа ще посрещат влизащите в града ни от север; малко по-нагоре – ефектна каменна пластика * Очакваме обещаната следваща крачка – реконструкция и на южния троянски вход
Градско
Така ще изглежда северният вход на Троян
СЕВЕРНИЯТ вход на Троян, откъм Ловеч, ще добие впечатляваща нова визия, сподели на традиционната си месечна пресконференция кметът Донка Михайлова (23 май). На разклона за с. Калейца, метри след входната табела, ще бъде обособен декоративен зелен остров, в средата му ще се монтира метална конструкция, облицована с алуминиеви панели (еталбонд) и изписан грамаден надпис „Троян“. Във вътрешността на конструкцията ще се издигат три пилона, на които ще се веят националният трибагреник, жълтото знаме на Троян с герба и синият флаг на Обединена Европа. Идеята и финансирането са на Община Троян. При същинското навлизане в града (началото на кв. „Велчевски“) също се оформя атрактивен зелен остров, той вече е готов и събира погледите с ефектната каменна пластика в него (от нас – поздравления и за двете решения, стилни и много градски – бел. ред.).

Новата каменна пластика в началото на кв. "Велчевски"
ВПЕЧАТЛЯВАЩИЯТ нов троянски „увод“ е в синхрон с пътната реконструкция на входа на града, чиито довършителни работи (полагане на третия износващ слой асфалт) вървят в момента; реконструкцията се извършва от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и се финансира с държавни средства в партньорство с Община Троян (общински ангажимент е изграждането на тротоарите в участъка). Сега очакваме обещаната следваща крачка – реконструкция и цивилизоване на южния троянски вход, откъм Беклемето, който е в плачевно състояние.

Т21


 Още по темата: 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |