Сблъсък на светофарите

* „Рено Канго“ с шуменска регистрация навлезе на „червено“ и уцели троянско „Жигули“, няма пострадали хора; за радост –
 тротоарът пуст при удара
Сблъсъци
Минути след катастрофата, на преден план – шуменското "Рено Канго"
Реното на ръце бе избутано от пътното платно
ЗА РАДОСТ няма пострадали хора – като изключим ожулените колене на шофьора на раздрънканото троянско „Жигули“, което около 17:00 ч. днес (петък, 1 юни) се удари на светофарите под болницата (кръстовището на ул. „Христо Ботев“ с ул. „Радецки“) с „баничарка“ „Рено Канго“ с шуменска регистрация, шофирана от млад варненец. Материалните щети обаче не са малки – архаичното соцвозило е с омачкана каросерия и отива за скрап, а реното е с пострадала предница. В двата автомобила пътували по двама пасажери, които се отървали с уплаха. Голям късмет е, че по тротоара в този момент нямало хора, тъй като в съседство са две-три магазинчета и обикновено е доста оживено. Проверката на място с техническо средство не установила употреба на алкохол от двамата зад волана.

Удареното "Жигули" – късмет е, че при сблъсъка на тротоара нямало хора 
Щетите по соцвозилото са сериозни
КАКВО научихме от очевидци. Реното, движещо се по ул. „Христо Ботев“, продължило на „червено“ и ударило жигулито, навлизащо с предимство в кръстовището по ул. „Радецки“. Предполагаемата причина – водачът на реното е бил подлъган от преминаващите в насрещната лента автомобили (при тази светофарна уредба двете ленти на ул. „Хр. Ботев“ са с различен режим на движение, „червено“ за едната, „зелено“ за другата, и това може да „подлъже“ невнимателните водачи – бел. ред.). За кратко движението в участъка бе спряно, причините се изясняват.

Т21 
 
Бележка на редакцията

Вероятно този пътен инцидент – който съвсем не е за подценяване, защото ако по тротоара имаше хора, щеше да има жертви – ще разпали старата дискусия „за“ и „против“ единствените троянски светофари, които бяха поставени след дълго(годишно) умуване и спорове. И вероятно противниците ще добият кураж. Но ще си позволим да ги опровергаем с цифри – преди светофарите катастрофите на това „митично“ троянско кръстовище ставаха на две-три седмици, минимум една месечно. След светофарите, които тръгнаха на 1 ноември 2016 г., ситуацията е далеч по-мирна и движението на коли и пешеходци – по-цивилизовано.

Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

А бе спирайте на червено! Минавам сутрин рано от там и много пъти съм виждал да се минава на червено. Бай Ганьовци тарикати. Ревете и плюете по всичко и по всички все държавата ви е виновна а не спазвате елементарни правила за движение и безопасност. Какво ще ви стане да спрете на 20 30 секунди? Къде бързате?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |