Удариха се (и) на светофарите

* 35-годишна от Шипково със "Сеат" не спря на червеното и удари "Форд" с предимство, шофиран от 67-годишен троянец
 * На "непознаващата" светофара е съставен акт за нарушение на ЗДВП
Хубава работа, ама троянска
На червеното трябва да се спира, дори и в Троян!
ВЪВ ВТОРНИК, 8 ноември, около 6:50 ч. сутринта, на кръстовището под болницата (на ул. "Христо Ботев" и ул. "Радецки"), където преди броени дни влезе в действие новата светофарна уредба, са се ударили два леки автомобила, научихме от бюлетина на РУ на МВР - Троян. Причината - 35-годишна дама от с. Шипково, шофираща "Сеат", не спира на червена светлина и удря преминаващия на зелено "Форд Фиеста", управляван от 67-годишен мъж от Троян.

И ПО ДВАТА автомобила има материални щети, леко е пострадал и невиновният водач на "Форд"-а. Алкохолната проба на двамата шофьори е отрицателна, на виновната за инцидента дама е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата (ЗДВП).

Т21
 
Бележка на редакцията
И камери трябват...

* "Щото силен вятър и глъв човек нищо не ги спира"

ДА ПРИПОМНИМ, че светофарите на кръстовището под болницата бяха монтирани с една основна цел - да се постигне по-категорична регулация и да се намалят многото ПТП-та тук. Но явно и тази категоричност не е достатъчна за троянските майстори на волана. 

ЕТО НЯКОЛКО читателски коментара по горещата троянска светофарна тема (в сайта на Т21, към материала "Светофарите тръгнаха, с проблеми"), подсказващи решение.

И камери (трябват), щото силен вятър и глъв човек нищо не ги спира. Да сложат и камери и за нула време ще се оправи проблемът с автомобилите, че и една камара пари ще влязат в хазната!
Анонимен, 6 ноември
***

Тази сутрин пак се бяха ударили. Големи малоумници има в този град! На две нива да направят кръстовището, пак ще се ударят.
Анонимен, 8 ноември
***

Днес като минах оттам, имаше стъкла по платното, явно тарикатите не обръщат внимание на светофара. Сложете камери, те сами ще се изплатят за месец-два.
Анонимен, 8 ноември
***

И преди бях повдигнал въпроса. Какво правим, ако аз съм сам в колата, премина на зелено, обаче някой идиот не види червеното и ме удари. В неговата кола обаче има още 3-ма пътници. Идва полицията и онези 4-та започнат в един глас да обясняват как аз съм излязъл на червено и те са се ударили в мен, понеже съм им отнел предимството. Аз съм сам и си твърдя, че съм си минал на зелено. На кого ще повярва полицаят, след като няма други свидетели? И по принцип, ако аз или някой е в такава ситуация какво може да се направи?
Анонимен, 8 ноември
***

А за джигитите - няма как един светофар да ги сбърка, и регулировчик да има, и през него ще прелетят...
Анонимен, 8 ноември
***

Някои изобщо не реагират на червеното. Вчера един щеше да ме удари, при положение че за него светеше червено. Той се движеше по "Ботев", аз - по "Радецки". И не разбрах дали не е видял червеното или... беше на принципа кой съм аз. Беше с нов, модерен джип.
Анонимен, 9 ноември
***

И аз сефтосах светофара миналия уикенд - докато чаках, две коли минаха на червено все едно светофар няма, даже се зачудих да не е още в тестова фаза?! В работата си съм стигнал до извода, че умствената недостатъчност не може да се компенсира с технически средства.
Николай, 10 ноември
***

Вчера един с малоумник с голям бял пикап - беше на червено, само намали, видя, че няма никой и мина.
Анонимен, 10 ноември

Още по темата:

20 коментара:

Анонимен каза...

Тъпа шипковска белочела овца

Анонимен каза...

Много е просто. Патрулен екип 1 месец в близост до светофара, който не спре глоба!

Анонимен каза...

Да беее, точно една камера върши перфектна работа.В Германия устройствата реагират на превишена скорост и на преминаване на червено.

Анонимен каза...

Ееех. Решението е от просто по-просто.
Ул. "Христо Ботев" - еднопосочна, ама нали има сума ти "експерти", дето надали могат и да шофират добре.

Анонимен каза...

легнал полицай,само това е спасението ама по височки от сегашните

Анонимен каза...

Ами тя у шипково кога е виждала светофар ,знае ли какво означават цветовете .Или може би са много ярки светофарите и са я заслепили ,айде да и вземат кижката за 1 година да прегледа пак правилника .

Анонимен каза...

Много точно 3ти и аз живея в Германия и на всички конфликтни кръстовища има точно такива камери за скорост и преминаване на червено.Като се направиш на невидял ,за първи път получаваш писъмце с около 250-300 евро глоба,минимум 4 точки по малко от общото 18,и минимум един месец без книжка,и това е при положение ,че не си предизвикал ПТП.При повторно още по големи санкции,че може да се стигне и до отнемане напълно на книжката и нови курсове след време занова книжка.Днес точно коментираха по радиото,че до сега тази година са събрани от камерите в Германия около 80 милиона.Тези камери наистина са много скъпи ,но мисля ,че с тези малоумници в Троян ,а и не само за отрицателно време ще се изплатят.Преди време бяха монтирали пробно на Цариградско в София една такава блица(така им казват в Германия),и за няколко часа беше отчела около 800 нарушения на скороста.Мисля,че ако всички си платят глобите за около седмица ще си изплати инвестицията.

Анонимен каза...

Троянци са непоправими и лоши шофьори, но за сметка на това самонадеяни и с високо самочувствие. Случвало ми се е да карам повече от 300км. за да се прибера до Троян безпрепятствено без нито една инфарктна ситуация. Спирам пред дома си, захождам с аварийни светлини да вкарам колата в предвиденото паркомясто и отнъкяде се задават троянските бесни пилоти, един минава пред колата, друг зад колата и псуват. Отказал съм се да обяснявам в какво село се е превърнал Троян, но дано поне някой се хване и започне да ги наказва подобаващо за простотията, която ги е обвзела.

Анонимен каза...

7-ми прав си за камерата на Цариградско, но знаеш ли какво стана с нея? Както тихомълком я инсталираха, така и тихомълком си я прибраха. Не можели да вземат сертификат за България. И тук е така, в Троян, България навсякъде по нашите ширини се шири баджанашка история. За едни глоби, за други потупвания по рамото. Бил съм свидетел на какви ли не простотии по родните троянски две улици на кръст. Не искам да казвам какво потупване съм виждал, просто е безмислено.

Анонимен каза...

Не е вярно. Аз бях по-назад. Форда мина на червено.

Анонимен каза...

2-ри, къв патрул, бе братче?
Кой ще виси по кафетата да се закача с младите сервитьорки?
5-ти, ти излизал ли от Троян?
Ако си, то може би щеше да забележиш как примерно при 30км/ч (може и 50 даже), при преминаване през "спящ полицай" в друг град, колата леко се навдига и спада.
А тук се чува "туп......туп" и това ти троши яко окачванията.

анонимен каза...

Американеца каза: Още преди да сложат светлофарите предрекох: " Пак ще се блъскаме, а може и по често да се случва. Всичко е заложено в главата , а на българина не е! Така , че напразни харчове на Общината. Добре , че е близо до Болницата,линейкйите ще икономисват бензин. А нацията ни ще се топи и топи. Хайде Наздраве за новата троянска излипна придобивка !

анонимен каза...

Следващият удар ще е на линейка. Защото идващите от В.Левски линейки нямат предимство и ще минат на червено , ако е живото-спасяващ случай , но по Христо Ботев ще спазват зелената светлина / дано в случая не са я спазили/ , ииии... хоп- път до Божи гроб..? Хай да видим кога ще се случи в милия ми Троянът?

Анонимен каза...

Добре де, мамка му, толкова силно свето светофара, толкова набиващо се на очи свети и червено, и зелено, как може да се удрят бе? Какви са тези шофьори, които не реагират на светофар, които не им пука дали е червено или зелено и минават? Мисля, че просто няма смисъл и от светофари, и от кръгово на Вила Вана(не се знае там как ще се трепят с тази ниска култура на шофиране), от знаци няма нужда явно, от нищо нямаме нужда и нищо не заслужаваме. Не ми се мисли на Вила Вана какво чудо ще е с това кръгово. Кръговите по цял свят са сред най-добрият тип кръстовища, тука очаквам блъсканица. Съжалявам, ама това ми е мнението, просто ми писна от шофьори, които не спазват правилата на движение.

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Ромите от ЖК Христо Смирненски до Хлебозавода/ и в двата блока са с купени книжки. Всичките - Сильо, Рамчо, Ако, Муцката с големия ланец, Письо от първият блок и другите търгаши са далтонисти и не могат да четат

Анонимен каза...

Аз живея близо до това кръстовище и за цялата година преди да сложат светофарите съм видял 2 катастрофи. За една седмица след това съм видял 2 катастрофи. Ама и тези, които монтират светофарите трябва да ядат. В крайна сметка не разбрах каква е разликата между игнорирането на знак стоп и игнорирането на червената светлина.

Анонимен каза...

Това е положението троеницът е тарикат. И барира да сложете пак ще минават като е спусната. И мигачи НЯМА да пуска и по забранени улици ще минава (като тарикат с бмвто с десен волан и англииски номер тези сутрин по ул. Доктор Спас Бояджиев) и ще спира на забранени места (както пред старата къща).
Спасението е едно строг контрол и дебели глоби

Анонимен каза...

Ми не е видяла светофара женицата бе! Кара си както си знае в село, този що не е спрял като я е видял, че му отнема предимство?Трайното решение е-да се забрани на жените да шофират по улици със сфетофари или да се затвори кръстовището, да се сложат бетонни стени, кеф на "Ботев" кеф на "Радецки". Сфетофара обаче да остане за да прави тапи които почнаха да се образуват сутрин, за да свикват селяните с тях.

Анонимен каза...

Кога ще спрете тези дърварки без светлини? Въпроса е към полицията. Тази нощ един опел се беше ударил в такава дърварка без светлини на входа на Троян преди разклона за новите гробища.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |