Областният ни Георги Терзийски става шеф на АПИ

* Назначението ще стане факт утре (30 януари), а ловчалията замества уволнения заради скандала с е-винетките Светослав Глосов * Нашите надежди – землякът да ускори довършването на няколко
 важни троянски проекта
Назначения
Георги Терзийски с двете си щерки близначки
ОБЛАСТНИЯТ управител на Ловешка област – ловчалията Георги Терзийски, ще е новият шеф (председател на Управителния съвет) на държавната Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), на мястото на уволнения на 9 януари заради скандала с електронните винетки Светослав Глосов. Назначението трябва да стане утре (сряда, 30 януари), но новината ни бе потвърдена от отлично информиран източник. АПИ е в структурата и на подчинение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), където зам.-министър с ресор пътища е друг земляк, Николай Нанков, също бивш ловешки областен управител.

НОВИЯТ главен на пътната агенция е завършил икономика в УНСС и право в Русенския университет. На 10 май 2017 г., след поредната изборна победа на ГЕРБ, зае поста областен управител – на мястото на инж. Пенка Николова, назначена от служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков. Преди това бе зам.-областен управител в екипа на д-р Мадлена Бояджиева – от 4 декември 2014 г. до м. февруари 2017 г., когато бе уволнен от проф. Герджиков. Георги Терзийски е на 48 години, женен, с две дъщери близначки. Преди да влезе в областната администрация е бил директор на Инспекцията по труда в Ловеч (2006/9 г.) и общински съветник от гражданската квота на ГЕРБ в мандата до 2011 г., работил е и в частния сектор. Бе спряган за евентуален гербаджийски кандидат за кмет на Ловеч на предстоящите местни избори през 2019 г., вместо спорната досегашна кметица Корнелия Маринова, и шансовете му се оценяваха като нелоши. Известен е с ораторските си качества.

ВАЖНО ли е за нас, в Троян, новото назначение на Терзийски? Със сигурност, тъй като АПИ има да довършва няколко важни, можем да ги наречем и инфраструктурни троянски проекти, които незнайно защо бяха „замразени“ през 2018 г. и новият шеф може да ускори отварянето им. Става дума за: моста над река Бели Осъм (зад бензиностанция „Лукойл“), който ще свърже трасетата на републиканските пътища II-35 и III-357 и ще поеме транзитния трафик през града ни, а за изграждането му бе осигурено финансиране, избран бе и изпълнител и работата трябваше да започне през 2018 г.; южния вход на Троян откъм Беклемето, чийто наложителен ремонт също се очакваше да започне през 2018 г.; и довършването на цялостната реконструкцията на 30-километровия пътен участък от гара Добродан през селата Дълбок дол, Борима, Старо село до разклона за София след с. Лесидрен, част от републиканския път III-402, която започна през 2017 г. и трябваше да приключи до края на 2018 г., но не се случи. И очакваме подкрепа за троянската кауза.

Т21

 Още по темата: 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |