Добър финал и успешен старт за „Чавдар“ и „Троян Волей“

* Представителният мъжки отбор на „Чавдар“ и чичковците (вторият отбор) завършиха без загуба есенния дял на шампионата; с шоу сблъсък помежду им бе изпратена старата година * Нови
 попълнения в „Троян Волей“
Баскетбол, волейбол
Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
ЕСЕННИЯТ ДЯЛ на първенствата за троянските баскетболни и волейболни отбори беше изключително успешен. И двата клуба завършиха с победи старата година и започват с много надежди за успешни изяви настоящата.

БАСКЕТБОЛ. Мъжкият отбор на БК „Чавдар“ приключи без загуба есенния дял в националната А група, регион Център и ще зимува на 1-во място като едноличен лидер. Подрастващите формации също бяха на ниво, с изключение на 16-годишните юноши, и оглавяват групите си в зона Мизия.

Момент от шоу сблъсъка между „Чавдар“ и „Дрийм тийм“, 28 декември 2021 г., зала „Чавдар“
Силен финал на отиващата си 2021 г. бе беше и шоуто, организирано от клуба в зала „Чавдар“ – с интригуващ двубой между чичковите от „Дрийм тийм“ (мъжкият ни Б отбор) и представителният тим на „Чавдар“, завършил 90:90 (28 декември). Много емоции предложи и състезанието по стрелба от триметровата зона, спечелено от Камен Пенчев с подгласници Йордан Църов и Славян Лишев. Адмирации за инициативата и отличната организация.

В разгара на шоуто – фронтменът на Дрийм тийм-а Данчо Църов и президентът Петър Лалев
Сега за началото на новата спортно-състезателна година. И тя започна така както завърши старата – с убедителни победи на „Дрийм тийм“ и „Чавдар“, съответно в Б и А група на ББЛ, регион Център. Първо чичковците (наложило се прозвище на „Дрийм тийм“-а) смаяха с визията си при появата на игрището в събота (8 януари) – вталени, енергични, натренирани (неназован източник ми докладва, че са тренирали дори в новогодишната нощ, загърбвайки мръвка и наздравица в името на голямата цел – победата), отнесоха като виелица трънка голобрадите търновски „ударничета“ („Ударник“, Велико Търново) и направо ги съсипаха. Нямам какво повече да кажа - велики сте юнаци! Краен резултат – 85:67 за звездните троянски чичковци, домакин на кръга бе Габрово.
 
В неделя (9 януари) пак в Габрово представителният мъжки отбор на „Чавдар“ не се посрами и също се поздрави с категорична победа – над Локомотив (Горна Оряховица), 73:54, и безметежно продължава победния си марш. „Изпушилата“ статистика на информационното обслужване на БФБ ме затрудни доста, но успях да събера информация за хода на мача – в отделните части  21:12, 15:7, 16:23 и 26:13. Приносът на отделните играчи – Камен Пенчев (26 т.), Радослав Кочев (13 т.), Леонид Бажанов (11 т.), Габриел Йонков (8 т.), Тервел Бажанов (5 т.), Ивайло Димитров (4 т.) и Никодим Моев (3 т.); жокерът на отбора – играещият треньор Цецо Острев, беше по екип, но така и не се наложи да влиза в игра, другите се справиха и сами.

В заключение – във въздуха виси един въпрос, зададен ми от приятел, лекар, дългогодишен фен на троянския баскетбол: „Абе, Генков, толкова ли са добри нашите или другите са толкова слаби?“. Въпрос, който ще намери отговора си в следващите епизоди от първенството и купата на ББЛ през м. февруари.

ВОЛЕЙБОЛ. И отборите на ВК „Троян Волей“ изпратиха 2021 г. с много успехи и оптимизъм. Мъжкият тим, който по неочаквани причини бе лишен от услугите на най-добрите троянски надежди, все пак успя да се „събере“ и се представи достойно през сезона.

Прекадетите на „Троян Волей“
Кадетите (до 16 години) спечелиха два мача на Зоналното, загубиха един и продължават в следващата фаза на първенството. Прекадетите (до 14 години) с три победи от три мача са безапелационен лидер и също продължават напред. Научихме, че „Маестрото“ (Анатоли Пенев) не на шега е провел първата тренировка за годината още на 2 януари. При девойките старша и прекадетките също има осезаем напредък, а бройката на трениращите момичета, по информация от клуба, надхвърля 50, показателен факт за интереса на нежния пол към този спорт. Следващата неделя (16 януари) предстоят две домакински срещи на мъжете срещу волейболния отбор на Велико Търново. От „Троян Волей“ призовават своите фенове да присъстват на двубоите, очаква се в игра да се включат и няколкото нови попълнения в отбора.

ЧЕСТИТА Нова година и до нови срещи в спортната ни рубрика!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |