Четири от четири за „Чавдар“

* Четвърта победа от четири мача за мъжкия ни тим в „А“ ББЛ, регион Център, в неделя нашите минаха като бърз влак през „Чардафон“ (Габрово) – 78:48 * Защо няма актуални снимки нито на отборите, нито на състезателите ни, където и да се разровиш?!
Баскетбол
Мъжкият тим на „Чавдар“ (Троян) преди мача с „Чардафон“ (Габрово), 31 октомври 2021 г., сн. Bulgarian Basketball League
МЪЖЕ. И след четвъртия кръг на първенството в „А“ ББЛ, регион Център, отборът на „Чавдар“ (Троян) остана непобеден, минавайки като бърз влак през отбора на „Чардафон“ (Габрово) в мач, игран в Горна Оряховица (неделя, 31 октомври). Крайният резултат – 78:48 за нашите. И в четирите части троянци превъзхождаха противника си във всички аспекти, въпреки че в дълги периоди на терена бяха само юношите на „Чавдар“ и за подсилка по един от тарторите – Радослав Кочев и Камен Пенчев, или и двамата заедно. Наистина тази година играе отбор само от троянски момчета, което е похвално. Но най-важното – и петимата на терена дават своя точков принос за крайния резултат; илюстрация от последния мач: Радослав Кочев (21 точки), Георги Бойнов (12 т.), Камен Пенчев (11 т.), Никола Цоневски (11 т. и 9 борби, съвсем близо до дабъл-дабъл), Найден Миховски (10 т.), Кристиян Славков (4 т.), Христо Бойнов (4 т.), Тервел Бажанов (3 т.) и Славян Лишев (2 т.). В третия кръг миналата седмица спечелихме срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица). Така след четири изиграни мача нашият „Чавдар“ и „Бавни и яростни“ (Плевен) са с по четири победи и без загуба, а на 7 ноември в директен сблъсък ще покажат кой ще продължи без загуба.
Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол
Стефан Генков
 
ЮНОШИ. Юношите до 16 години на „Чавдар“ (Троян), играещи  в „А“ Елитна група - Изток, „зарадваха“ празните трибуни на новоремонтираната зала „Чавдар“ с хубава победа над „Делфин“ (Бургас) и след първите две загуби започнаха да добиват самочувствие. Най-добър на терена беше Никодим Моев с впечатляващите 37 точки. (Винаги съм подчертавал потенциала на това момче, Никодим Моев, но незнайно защо забележките, които като специалист съм отправял към неговата игра, се посрещаха на нож от родителите му. Миналата година беше извикан на тренировъчен лагер с националната гарнитура „Добруджа – Мизия“ и същите неща, върху които му обърнах внимание, ми сподели в личен разговор треньорът Янко Янков. Така че има много хляб в Никодим, но трябва и много работа. И нека не се забравя от младите, че все още съм единственият баскетболен треньор в Троян, открил и подготвил национален състезател за мъжкия представителен отбор на България – Кою Коев, подвизавал се пет години в компанията на Глушков, Младенов и други баскетболни звезди – бел. авт.)

МОМЧЕТА. В събота (30 октомври) момчетата ни до 13 години, които миналата година се закалиха в битката на финалите в Ботевград, започнаха ударно този сезон и под ръководството на треньора Цветослав Острев се поздравиха с победа над „Спартак“ (Плевен) с 61:47, зона Мизия. Два часа след това се справиха категорично и с отбора на „Локомотив“ (Горна Оряховица) - 69:19. Най-добри реализатори за двата мача бяха Й. Църов (съответно 14 т. и 9 т.), М. Пенков (13 т. и 11 т.), И. Даракчиев (8 т. и 9 т.), Б. Славков (7 т. и 10 т.), Х. Топалски (8 т. и 8 т.).

***

НАКРАЯ искам да обърна внимание на отговорните лица, че няма актуални снимки нито на отборите, нито на състезателите ни, където и да се разровиш. В специализирания сайт БГ Баскетбол (bgbasket.com) се мъдри отборна снимка на представителния мъжки отбор на „Чавдар“ отпреди 5-6 години, когато в състава ни имаше само един троянски играч, а на профилите на състезателите, използвани при картотекиране, някои от снимките са още от детската градина – да се убиеш, не можеш да ги разпознаеш, камо ли да ги публикуваме. Затова, ако има някакви неточности в публикациите ми, извинявам се предварително – часове отделям от пенсионерската си почивка да информирам малкото останали приятели на баскетбола след тази дълга изолация. И в добавка да кажа, че на който и да било друг спортен клуб да влезеш в профила във фейсбук или в сайт, намираш нужната информация и актуални снимки. А нашите момчета, които се трудят с пот на челото като всеки друг труженик, заслужават да бъдат показани поне по медиите, след като пандемията им отне радостта от играта пред публика, тропота по трибуните, възторжените овации на феновете, поощряващи всяка добра изява. Тъжно, много тъжно за спорта!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Начало

Още по темата
Сезон 2021/22 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |