Мъжете на „Чавдар“ продължават победния си ход

* „Дрийм тийм“-ът ни (вторият отбор на „Чавдар“) безпощаден –
 6 победи от 6 мача и пир след пердаха над плевенските „Хищници“
 * Мъжете на „Троян Волей“ с тежка загуба в Ябланица
Баскетбол, волейбол
Троянският „Дрийм тийм“ заслужено пирува след шестата си поредна победа в „Б“ ББЛ
БАСКЕТБОЛ  

МЪЖЕ.
И след седмия кръг на мъжката „А“ ББЛ, регион Център, нашият „Чавдар“ (Троян) остана непобеден и се утвърди като едноличен лидер в региона. Този път „клиент“ на троянци беше съставът на „Дунав“ (Русе), съставен изцяло от юноши. В плевенската зала „Балканстрой“ малко изненадващо (отдавам го на подценяване) младоците от Русе спечелиха първата четвърт с резултат 23:14. На кормилото на мъжкия ни отбор своя прощъпулник направи Цветослав Острев и трябва да отбележим, че не се паникьоса от лошото начало, не влезе в игра на пожар да спасява положението, макар че беше по екип, а продължи да ръководи мача от треньорската скамейка. И още във втората част нещата си дойдоха на мястото, водени от отличния в този мач Камен Пенчев (31 точки) и най-полезния на игрището Радослав Кочев (отново с дабъл-дабъл, 23 т. и 17 борби). 16-годишиният Тервел Бажанов също оформи дабъл-дабъл (13 т. и 11 борби) и вече намери своето истинско място - в подкошието. Славян Лишев реализира 9 т., Кристиян Славков - 7 т., близнаците Георги и Христо Бойнови и Найден Миховски само по 2 т., но с положително присъствие на терена. Третата и четвърта част на мача бяха вече под пълното превъзходство на троянския отбор, а младоците от Русе рухнаха психически. Краен резултат – 89:64 за „Чавдар“.
Стефан Генков
 Рубриката се води от
треньора по баскетбол
Стефан Генков
ЮНОШИ. И подрастващите на БК „Чавдар“ имаха мачове. Юношите до 16 години, предвождани от Лъчезар Диков, изиграха много слаб мач срещу „Черноморец“ в Бургас и логично отстъпиха с 90:63. Ключови за загубата бяха първата и третата четвъртина, завършили съответно 24:8 и 24:11. Много, много работа трябва с това поколение, защото им липсват елементарни баскетболни умения, а връстниците им са къде-къде напред.

МОМЧЕТА. В зала „Чавдар“ предвожданите от Цветослав Острев момчета до 14 години започнаха участието си в Дивизия Запад, зона Рила. Играха два мача, първия срещу „Правец“ и спечелиха с 57:39, а втория загубиха от „Монтана 2003“ с 54:72. Загубата от „Монтана“ поне за мен е неочаквана, имайки предвид, че там досега развиваха баскетбол само в женско направление. В тази зона има голяма поляризация на силите – много силни отбори и много слаби, нашият го виждам по средата.

ЧИЧКОВЦИ. Не е за вярване – в мъжката „Б“ ББЛ, регион Център, звездният „Дрийм тийм“ на Троян (вторият отбор на „Чавдар“) след като в предишния кръг наказа търновските „Гочита“, сега укроти и „Хищниците“ („Предаторс“), Плевен. Нашите юначаги само за около час сложиха юлара на плевенчани и ги превърнаха в кротки агънца, натривайки им носа с 81:64. Прави впечатление, че докато при подрастващите от 16 години нагоре има отлив на желаещи да играят баскетбол, то в тази възраст (40-50 години и нагоре) е повече от пренаселено; на резервната скамейка и в този мач нямаше място от играчи, дори „вносни“, че и 120-килограмови „шишковци“ се набиваха на очи... След 6-ия кръг „Дрийм тийм“ (Троян) е водач с 6 победи от 6 мача и няма реална алтернатива. А купонът след след поредната шеста победа бе върховен (виж на снимката). Да ви е весело момчета, заслужихте си го.
                  
ВОЛЕЙБОЛ  

МЪЖКИЯТ отбор на „Троян Волей“ изигра поредния си мач от първенството на в „А“ НВГ в Ябланица срещу местния „Изгрев“. И отстъпи с  0:3 гейма от очевидно по опитния и класен отбор на домакините. Наблюдавах срещата по интернет – излъчваха я на живо в клубния канал на „Троян Волей“ в YouTube, за което поздравления. В понеделник и вторник (13-14 декември) в Троян, зала „Чавдар“, предстоят мачове на кадетите, а в сряда (15 декември) на девойките старша възраст на „Троян Волей“. Всички приятели на волейбола да заповядат на мачовете.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |