Катя, Владо и Милена в съвместна пресконференция

* Председателката на българския биатлон похвали двамата най-добри български състезатели * Още една троянка в олимпийския ни отбор
 * Защо обещаните от министър Кралев средства за ролбана
 в Троян ги няма
Троянска слава Биатлон
Владо Илиев, Катя Дафовска и Милена Тодорова, Пресклуб България, 16 април 2021 г.
В КРАЯ на миналата седмица председателката на Българската федерация по биатлон - олимпийската шампионка от Нагано 98 Екатерина Дафовска, и двамата най-добри български биатлонисти при мъжете и жените в момента, троянците Владимир Илиев и Милена Тодорова, дадоха съвместна пресконференция (Пресклуб България,София, 16 април). Темата – равносметка за изминалия състезателен сезон 2020/21 г. и планове за следващия 2021/22, който е и олимпийски.

Г-ЖА ДАФОВСКА открои 12-тото място на Владо на Световното първенство в Поклюка (Словения) и особено 9-тото му място в спринта за Световната купа в Йостерсунд (Швеция), както и 8-мото място на Милена също в спринта и също в Йостерсунд. „Резултатите ми дават мотивация  за следващия сезон. Много добре вървят нещата с треньорите, разбираме се отлично“, добави талантливата троянска биатлонистка. „Доста сложен сезон беше този. Очаквах по-добри резултати, но гледам напред.  В началото имахме проблеми, новите треньори подходиха по-предпазливо към мен. След това напълно здрав бях затворен с карантина в една стая, после се контузих, вероятно от обездвижването“, сподели пък №1 в мъжкия ни биатлон. Владо не спести и критиките си към ръководството на българския спорт: „Може би само на Балканите пари се дават за спорта след спечелени медали. Нормалната практика е в обратен ред“.

ЧЕТИРИМА мъже и четири жени ще представят България в биатлона на зимните Олимпийски игри в Пекин (2022 г.). Като сред тях, по думите на Катя Дафовска, ще е и младата троянска надежда Лора Христова, която дотогава ще се включи в женския ни отбор.

Донка Михайлова

ЗА ТРОЯН стана дума и по друг повод – г-жа Дафовска уточни, че министър Кралев е изпълнил обещанието си и Министерството на младежта и спорта е отпуснало средства за изграждането на ролбана за летен биатлон в Троян (виж „Спортният министър посети Троян“ – бел. ред.). Но процедурни проблеми забавили изграждането, което пък довело до оскъпяване и вече са необходими 1 млн. лв. Казаното от шефката на българския биатлон обаче предизвика недоволство у кмета на Троян Донка Михайлова и доведе до ироничния й коментар във фейсбук: „Питам се дали ако Троян остане единственият град, представящ България в световния биатлон, нещо ще се промени. Нищо, че две години чакаме обещаните от министър Кралев средства за площадката за летен биатлон и още поне пет - за ролбан“.

Т21  


 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |