Нерадостна седмица за „Чавдар“ и „Троян Волей“

* Защо записаха служебна загуба на мъжкия баскетболен отбор на Троян срещу „Перущица“? * Волейболната приказка за този сезон свърши, но не бива да се унива – посоката е вярна

Стефан Генков

Баскетбол & Волейбол

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ИМА ГО това нещо в спорта – биеш, падаш, пак биеш, важното е падането да не ти стане навик!  През последната седмица двата троянски клуба нямаха повод за радост, но животът продължава.

БАСКЕТБОЛ

 В СЪБОТА, 17 април, момчетата до 14 години на нашия БК „Чавдар“ (Троян) играха в Плевен два мача от зона Мизия. Неочаквано загубиха и двата от отбори, които преди бяхме били – от „Спартак“ (Плевен) с 87:56 и от „Етър 49“ (Велико Търново) с 67:58. След изиграването на този последен кръг завършихме на 3-то място, след „Спартак“ и „Дунав“ (Русе) и преди „Етър 49“, „Раковски“ (Севлиево) и „Шампион“ (Плевен).

В НЕДЕЛЯ, 18 април, в Стара Загора мъжкият отбор на БК „Чавдар“ игра с „Академик Бултекс 2“ (Пловдив) в поредния кръг на регион Център-Юг. Гледах мача, но няма да коментирам, ще оставя това на хора, по-разбиращи баскетбола от мен. Но какво направи впечатление още преди първия съдийски сигнал – треньорските функции се изпълняваха от президента на клуба Петър Лалев, а като помощник треньор в официалния протокол бе записан Андрей Бажанов. Мачът завърши 86:54 за пловдивчани. В отделните части – 29:11, 17:17, 19:11 и 21:15. В протокола бяха записани 8 състезатели и всичките взеха кой повече, кой по- малко участие в срещата: Георгиев (17 минути, 0 точки), Славков (28 мин., 5 т.), Моев (0 мин., 0 т.), Йонков (40 мин., 17 т., 10 борби, дабъл-дабъл), Пенчев (40 мин., 27 т.), Маринов (11 мин., 1 т.), Бажанов (29 мин., 0 т.) и Лишев (35 мин, 5 т.). В другите мачове: „Перущица“ (Перущица) - „Локомотив“ (Горна Оряховица) – 72:63, „Бавни и яростни“ (Плевен) - „Берое 2“ (Стара Загора) – 89:79, и „Ямбол 2“ (Ямбол) - „Чардафон“ (Габрово) – 122:74.

КРАТКА бележка. При разглеждане на официалната статистика прави впечатление една поправка в резултата на „Чавдар“ срещу „Перущица“ в предишния кръг, който нашите загубиха с 3 точки, а сега е записана служебна загуба 0:20. Не мога да задоволя любопитството на питащите ме какво се е случило, тъй като нямам информация, пък всякаква такава от БК „Чавдар“ към нас отдавна е секнала. Сигурно ще бъде оповестено някъде другаде.

ВОЛЕЙБОЛ

В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ Троян беше домакин на турнир с участието на отборите от двете подгрупи на регион Хемус при прекадетите за определяне на четворката за по-нататъшно участие в държавното първенство. Логични бяха очакванията за добро представяне предвид отличните досегашни резултати на нашите млади волейболисти (4 победи от 4 мача), които се нуждаеха от само една победа за продължаване напред. За съжаление отборите от другата група – „Ботев“ (Луковит), „Локомотив“ (Червен бряг) и „Изгрев“ (Ябланица), бяха на много по-високо равнище и не дадоха възможност на троянските момчета да покажат и частица от това, което могат. Логично последваха три загуби и край на приказката за тази година.

РАЗБИРАЕМО е разочарованието на екипа на ВК „Троян Волей“, но не бива да се унива – посоката е вярна, работи се здраво и успехите ще дойдат. Вярно, иска му се на треньора Анатоли Пенев да прескача някои стъпала по стълбичката нагоре, но законите в спорта са железни  и както обичам да казвам „Бързай бавно, нещата ще се получат!“. И да не се забравя, че новороденото волейболно бебе на Троян за две години постигна неща, които в други колективни спортове за десетилетия не успяват.


Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

 
Още по темата
Сезон 2020/21 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |