„Лидл“ ще продава троянски изделия?

* Това са договорили кметът Михайлова и управителят на „Лидл България“ Милена Драгийска * Прогнозният финансов ефект за Троян от новия магазин е 890 хил. лв. годишно
А дано
Донка Михайлова и Милена Драгийска (вдясно) на откриването на „Лидл“, Троян, 11 април 2021 г.
„УСПЯХМЕ да договорим с Милена Драгийска - управител на „Лидл България“, че в магазините на веригата ще се продават и изделия на троянски производители, ако съумеят да отговорят на строгите изисквания за качество на изделията.“ Това сподели след откриването на троянския хипермаркет на „Лидл“ кметът Донка Михайлова. Какви са троянските изделия, които са заинтересували немската верига и дали вече са водени разговори с троянски производители не става ясно.

ДРУГ любопитен момент, споделен в официално прессъобщение на „Лидл България“, бе, че според оценката на експерти от Института за пазарна икономика очакваният финансов ефект за Троян от новооткрития магазин в града ще възлезе на 890 хил. лв. годишно. От тях 540 хил. лв. ще са т. нар. преки ефекти – директни плащания към местния бизнес и възнаграждения за заплати; останалите 350 хил. лв. ще от непреки ефекти – формирано от местния бизнес допълнително търсене на суровини, материали, оборудване, услуги и работни места.

Т21


 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |