За Великденските празници – внимателно

* За нарушения на противопожарните правила, при пожар или друга аварийна ситуация – звънете на тел. 112 или на директния 068/66-86-42

гл. инсп. Петър Петров

РСБПЗН - Троян

ВЪВ ВРЪЗКА с предстоящите Великденски празници, въпреки предприетите мерки за ограничаване разпространението на Covid 19, се очаква граждани да посетят църкви, манастира, параклиси и други православни храмове. Празникът е свързан с използване на запалени свещи, които при неправилна употреба могат да са причина за възникване на пожар. Ето защо е необходимо да се спазват някои основни правила с цел да не се допускат инциденти и да бъдем подготвени с правилни действия.

     1. Преди всичко, още при влизане в непозната сграда се ориентирайте за разположението на изходите и наличието на пожарогасители – те могат да бъдат вашето спасение.
     2. При пожар сградата се напуска незабавно, но не се поддавайте на паника.
     3. Постарайте се да запазите спокойствие и да успокоите намиращите се около вас.
     4. При първа възможност съобщете за пожара на тел. 112. Спокойно обяснете адреса, големината на пожара, местоположението си, има ли застрашени и пострадали хора и др. Не прекъсвайте връзката, съобщавайте за всяка промяна в ситуацията.
     5. Бъдете внимателни с използването на свещи, особено при подреждане в редици. Съществува вероятност да запалите дрехите на близкостоящ до вас човек или друг горим материал.
     6. Оставяйте свещите да догарят единствено на определените места. Не се допуска поставяне или залепване на свещи върху конструкции на сгради.
Великден в Троян, църквата „Св. Параскева-Петка“, сн. Петър Петров
АКО СТЕ очевидци на нарушения на противопожарните правила, сигнализирайте компетентните органи на тел. 112 или директно на нас на тел. 068/66-86-42. На тези телефони търсете помощ и при възникване на пожар или друга аварийна ситуация. За повече информация можете да посетете сайта www.pojarna.com

гл. инсп. инж. Петър Петров
началник на Районна служба 
„Пожарна безопасност и защита на населението“, Троян

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |