Неадекватни и абсурдни заповеди за спорта!

 * Защо бе, господин министър на здравеопазването, защо бе, господин министър на младежта и спорта!? * Мирише ми на миналогодишната история - анулиране на първенства, особено в ББЛ. Но да видим!?

Стефан Генков
  Баскетбол & Волейбол, Сезон 2020/21
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

НИКОГА ЛИ НЕ СТЕ БИЛИ ДЕЦА

ЗАЩО бе, господин министър на здравеопазването, защо бе, господин министър на младежта и спорта, родихте това недоносче  – да забраните на подрастващите до 18 години да водят учебно-тренировъчна и спортно състезателна дейност!? Защо след целодневно висене пред компютрите за онлайн обучение (доколко то е ефективно, е отделен въпрос!) вместо да се поразкършат, пораздвижат, поспортуват (за всеки нормален човек е ясна ползата от това), вие ги „заковавате“ отново пред екраните, да наблюдават отдалече тези над 18 години, специално в ББЛ – чичковците с коремчетата, практикуващи (за здраве) любимия спорт? Никога ли не сте били деца, младежи, не знаете ли как кипи младата кръв и как и по никакъв начин не може да бъде укротена – тя ще нарушава заповедите, бъдете сигурни, и то в крива посока. Наблюдавам го ежедневно, събират се на тумби, пушат, пият и са контингентът, който най-малко разбира сериозността на този световен проблем - коронавируса. Но така сте решили, така да бъде! След това тревожно въведение ще информирам нашата аудитория за спортните прояви на баскетбола и волейбола през настоящата седмица.

БАСКЕТБОЛ

Най-добрият в мача Славян Лишев
наниза 20 точки
  
14-годишният Христо Маринов (197 см)
е сред най-перспективните

В ПЕТЪК, 27 ноември, в троянската зала „Чавдар“ едноименният ни отбор, в поредния кръг на Елитната Югоизточна група, момчета до 16 години, победи категорично гостуващия тим на „Делфин“ (Бургас). Както отбелязах в предишната си публикация, „Делфин“, „Академик Бултекс“ (Пловдив) и нашият „Чавдар“ (Троян), са отбори на едно ниво и в края на надпреварата кой ще е първи не се знае (вярвам и се надявам, че ще бъде нашият отбор). Тази хубава домакинска победа е крачка в тази посока. Няма да анализирам мача, понеже поради забраната за посещение нямаше излъчване онлайн, информация добих само от треньора ни Лъчезар Диков. Момчетата са започнали притеснени и колебливо, като губят първите две части и полувремето с 5 точки (32:27) за „Делфин“. След почивката, коренно преобразен, „Чавдар“ печели третата четвърт с 14:5 и последната с 19:9, а оттам и мача с 60:46.

НАЙ-ДОБЪР реализатор е Славян Лишев - 20 точки, 17 точки добавя Христо Бойнов, а с по 8 точки се отчитат Пламен Гурлевски и Тервел Бажанов. Макар и без реализиран кош, но пък с 8 борби, отлично впечатление оставя 14-годишният 197-сантиметров център Христо Маринов. Впечатляващ ръст за тази възраст и отлична перспектива за развитие към големия баскетбол. С него и 195-сантиметровите Пламен и Тервел, както и с останалите играчи на позиции 1 и 2, този отбор на „Чавдар“ вече е структурно много прилично селектиран и е нужно само желанието на играчите и възможностите на треньорския състав, за да донесат много радост на троянските приятели на баскетбола . Да се надяваме! И както предупредих, дано прекъсването на първенството не попречи на развитието на отбора; много е важна ще е самоподготовката през този период и да вярваме, че ще е на ниво.       

ББЛ, „А“ група Център. Ето и тук отлагане на мачове поради гореспоменатата причина – „Чавдар“ трябваше да играе с лидера „Бавни и яростни“ (Плевен), но не можа да събере 7 играчи над 18 години и отложи мача. По същата причина не се състоя и другият мач в групата. А кога ще се играят, един Господ знае, мирише ми на миналогодишната история - анулиране на първенства, особено в ББЛ. Но да видим!?

ВОЛЕЙБОЛ

В СЪБОТА, 28 ноември, от 17:00 ч. на същото място (зала „Чавдар“), мъжкият тим на „Троян Волей“ посрещна във втория кръг от първенството на Националната волейболна лига многогодишния участник - отбора на „Изгрев“ (Ябланица). Въпреки положените усилия младите троянци не устояха на по-опитния си противник и закономерно загубиха с 0:3 (в отделните геймове – 20:25, 18:25 и 23:25). Отсъствали са трима основни състезатели от нашия отбор поради същата причина – защото са под 18-годишна възраст. Е, трудно ще е, но важното е, че волейболът го има в Троян и се развива в правилната посока - с местни троянски кадри!

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол


Още по темата
 
Сезон 2020/21 г.:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |