„Чавдар“ с ударно начало в ББЛ

* Троянските младоци биха безпроблемно чичковците от „Локомотив“ (Горна Оряховица) – 63:55 * „Хайде, поиграйте и баскетбол!?“, се чуваше от секретарската маса

Стефан Генков
  Баскетбол, Сезон 2020/21, „А“ група Център
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

НА 11 ОКТОМВРИ в зала „Орловец“ в Габрово стартира първенството на Българската баскетболна лига (ББЛ), „А“ група Център, по новата структура на втория ешелон в българския баскетбол. Играе е се по следната схема: Четирите отбора в групата се срещнат по три пъти на турнирен принцип, като всеки отбор ще домакинства на поредица от два мача. В първия домакински турнир в Габрово нашият „Чавдар“ (Троян) игра с „Локомотив“ (Горна Оряховица), а „Чардафон“ (Габрово) – с „Бавни и яростни“ (Плевен).

Отборът „Чавдар“ преди първата среща за сезон 2020/21г, Габрово, 11 октомври 

ГЛЕДАХ нашия мач с „Локомотив на онлайн платформата на ББЛ и част от втория мач и придобих пълна представа за нивото на отборите. И още в началото категорично заявявам, че в този регион и тази година ще бъдем фаворити, макар и с местни троянски момчета, само един легионер засега (Ивко Ивков) и още един за следващия домакински мач (Александър Кръстев).

Момент от срещата

МАЧЪТ на нашите момчета беше успешен, като от самото начало те поеха инициативата и не я изпуснаха до победния завършек – 63:55. Какво можем да кажем за самия двубой? Общо взето посредствено спортно техническо равнище с много брак и малка резултатност. От едната страна на игрището бяха чичковци в зряла възраст, най-дълго престоялият на терена локомотивец  Пеньо Нацкин бе на 49 години (?). А от другата, в троянския отбор – Тервел Бажанов е едва 15-годишен. Направете си разбора за какво иде реч – нашите бягат, ония ходят и от време на време ха да ги стигнат, ама не можаха. А пък от секретарската маса постоянно се чуваше по микрофона: „Хайде, поиграйте и баскетбол!?“. Според мен не е удачна формулата да играят състезатели с такава разлика във възрастта, но бъдещето ще покаже дали (пак) не съм прав.

РЕАЛИЗАТОРИТЕ за „Чавдар“: Ивко Ивков (26 т.), Камен Пенчев (22 т.), Георги Ненов и Илиян Павлов (по 5 т.), Йордан Кънчев (3 т.), Найден Миховски (2 т.). За „Локомотив“ споменатият ветеран Пеньо Нацкин, играл без смяна 40 минути, завърши с дабъл-дабъл – 16 т . и 10 борби. Вторият мач приключи с категорична победа на плевенчаните „Бавни и яростни“ срещу домакините от „Чардафон“ – 74:42. Следващата неделя, 18 октомври, Троян е домакин на мачовете „Чавдар“ - „Чардафон“ (18:00 ч.) и „Бавни и яростни“ – „Локомотив“. Да подкрепим момчетата в зала „Чавдар“!
 

Стефан Генков, треньор по баскетбол
Снимки: ББЛ


Още по темата
 
Сезон 2019/20 г.:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |