Безапелационен „Чавдар“ срещу „Шумен“ – 87:70

* Нашите оглавиха класирането в групата, на 10 ноември играем с ЦСКА в София и сме готови за поредната победа * Техническите проблеми са факт, но най-сериозното безпокойство идва от безличната игра на отборите от подрастващо направление
Баскетбол, „А“ група, Сезон 2019/2020
Рубриката се води от треньора
 по баскетбол Стефан Генков
Момент от победата срешу шуменци, зала „Чавдар“, Троян, 3 ноември
Денис Петков – моторът на
 отбора ни в мача с „Шумен“
БЯХ ДОСТА скептичен за крайния изход преди началото на мача „Чавдар“ - „Шумен“, но в хода на играта нашите успокоиха не само мен, но и всички приятели на баскетбола, изпълнили до краен предел малката ни и неотговаряща на спортния имидж на града ни заличка в неделя, 3 ноември. „Чавдар“ започна в състав: Дамян Стоянов (23 точки, отново с отлична оценка), Станислав Славейков (16 т., стабилен във всички свои действия), Антон Диков „Анализатора“ (5 т., все още колеблив, но връщащ познатата си форма), Денис Петков (15 т., които на фона на недостатъчно 18 игрови минути бих определил като мотора отбора и с най-големи заслуги за победата, ефективен в нападение и  железен в защита) и капитана Тодор Колев (малкото реализирани точки не го прави слаб в този мач, напротив, със самочувствието, което вдъхва на съотборниците си и пълното себераздаване бе много полезен). От пейката много силно се включиха и останалите: Райко Дундалов (11 т.), троянецът Камен Пенчев (6 т., определено много добър мач, пробивите и кошовете му предизвикваха неистов възторг в зажаднялата за троянски принос публика), Николай Маринов (3 т.), Георги Дамянов (3 т.) и Габриел Йонков (2 т.). Изобщо целият отбор в този мач беше отбор и дори считам, че надскочи себе си.

ЗА ПРОТИВНИКОВИЯ тим, в който са събрани добри играчи, бих казал, че днес нямаше нищо общо с това, което бе през пролетта. Много натренирани, но лабилни психически и готови да спорят за всичко със съдийската тройка , която обаче беше на висота и не се поддаде на провокации както от страна  на състезателите, така и от треньорската скамейка во главе със сръбския наставник на гостите Звонко Папак и помощника му Янко Янков. За пореден път Магьосника (Лъчезар Диков) им взе скалпа - а може би те сами се скалпираха, търсейки под вола теле от съдиите, от информационното табло и от какво ли не. Вярно имаше проблеми с таблото (и това в бъдеше не бива да се допуска), но след като са се съгласили да се играе мача, след като и дежурният делегат е преценил, че няма проблем – какво повече? 

НЯКОИ НЕЩА обаче будят основателно безпокойство. Първо – за пореден мач няма дете или юноша от 120 трениращи, което да забърсва пода; а при настъпващите студени зимни месеци кондензът, който се получава, ще изисква многократно забърсване на пода. Още повече, че в наредбата на БФБ е записано и такъв пропуск на домакините е наказуем финансово. Второ – четвърти пореден мач на треньорската ни скамейка стои само старши треньорът, а всички останали отбори са с най-малкото един помощник?!

16-годишните обичат да се снимат, но трябва да почват и да бият
НО НАЙ-ГОЛЯМОТО безпокойство за бъдещето на баскетбола в Троян е безличното, да не кажа по-тежка дума, представяне на отборите от подрастващо направление. Трети пореден мач моите и на публиката любимци от „Чавдар“ до 16 години губят мачовете си – наистина не къде да е, а в елитна група Запад, този път в Ботевград от местния „Балкан“ с 51:86. Още по-лошо е положението при 14-годишните, които втори мач падат катастрофално, този път с 30:112. Споделих и с треньора Диков, че тук правим грешка, недообмислен ход и може би непознаване на баскетболната действителност. Той ми призна, че е грешка, но въпросът е чия е грешката – не моя във всеки случай, нито на публиката?! Но нека погледнем на бъдещето по-оптимистично – няма нищо непоправимо, важното е да има някой като мен, който да чопли и да се реагира час по-скоро.

А В МЪЖКАТА група нещата вървят добре за нас. Ето че и прехвалените юноши на ЦСКА, които бяха без загуба, паднаха от „Рилски спортист 2“ (Самоков) в София с 69:80. Така „Чавдар“ оглави класирането с 7 точки, колкото има и „Рилски спортист 2“, но с мач повече. На 10 ноември от 17:30 ч. гостуваме на ЦСКА и ако играем така, както тази неделя, в което съм убеден, „Чавдар“ ще завоюва поредната си победа. Да бъде!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
     сезон 2019/20 г. 

Още по темата: 
     сезон 2018/19 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |