„Чавдар“ победи „Рилски спортист 2“, но ни набиха в Шумен

* Шуменци спечелиха с 115:82 и с по-добра точкова разлика изместиха нашите от първото място * По-важното е защо ги нямаше основните играчи на „Чавдар“ и как ще продължим нататък?

Стефан Генков
Баскетбол, „А“ РБГ, Сезон 2019/2020
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
В МИНАЛИЯ брой в рубриката си не успях, поради сериозен здравословен проблем, да отразя домакинската троянска победа на „Чавдар“ над гостуващия „Рилски спортист 2“ от Самоков. Ще го сторя, като ще кажа и за прогнозираната от мен още в началото на сезона загуба при гостуването в Шумен.

ПЪРВО за победата над самоковци. Тя бе очаквана и рутинна, но първото полувреме не бе леко за нашите и премина и завърши равностойно. През третата четвърт обаче опитните играчи на „Чавдар“ показаха класата си и набързо натрупаха преднина от 20 точки пред младоците от „Рилски спортист 2“. А в последната десетминутка мачът просто се доиграваше, като в игра влязоха и 14-годишни юноши на троянския отбор. Убедителна победа над далеч по-слаб противник.

Тимът на „Чавдар“ (Троян), „А“ РБГ, сезон 2019/20, в средата – треньорът Лъчезар Диков
ПО СЪВСЕМ друг начин се развиха нещата в Шумен. От основния състав на „Чавдар“ по неоповестени причини отсъстваха 7 играчи, гастролиращи за отбора ни от различни краища на страната. Това естествено драстично намали класата на отбора ни и той не можа с нищо да се противопостави на домакините, целещи се също към първото място в групата. Шуменци спечелиха категорично и четирите части и накрая се поздравиха с изразителното 115:82. Като тези 33 точки разлика им позволиха да изместят „Чавдар“ от първото място поради по-добрата точкова разлика. Но не това е важното в случая, и отбори от НБА падат с такива разлики, а после стават шампиони, по-важното е защо ги нямаше основните ни играчи и как ще продължим нататък?

В СЛЕДВАЩИЯ кръг ни предстои мач с юношите на ЦСКА – изходът е малко вероятно да бъде по-различен от победа за „Чавдар“, но ще е по-сладка, ако я постигнат юноши на „Чавдар“. Да се надяваме! 

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата, сезон 2019/20 г.:

1 Коментара:

D Penkov каза...

Няма непобидими отбори падаш биеш такава е играта.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |