„Чавдар“ прегази и ЦСКА

* С тази си победа троянци затвърдиха първото си място в групата, вече с две победи преднина пред всички останали отбори
 
Стефан Генков
Баскетбол, „А“ РБГ, Сезон 2019/2020
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
ТРОЯНЦИ продължават победната си серия и в неделя (10 ноември) при гостуването си в София преминаха победоносно и през славния някога баскетболен отбор на ЦСКА. Младите цесекарчета нито в една от четирите части нито за минута не затрудниха опитните троянски баскетболисти. Че е така, говорят и числата: първа част – 21:16, втора – 22:21, трета – 26:26, и четвърта безапелационно – 25:16, за да бъде оформено крайното 94:79 за „Чавдар“ (Троян). И в този мач основната тежест на играта изнесе оформилата се вече основна петица: Денис Петков (35 минути игрово време, 11 точки, 8 асистенции), Станислав Славейков (33 мин., 15 т., 18 борби, оформил така нареченият дабъл-дабъл и с най-висок коефициент на полезност), Дамян Стоянов (31 мин., 26 т., 8 борби), Тодор Колев (30 мин., 13 т.) и Георги Дамянов (13 мин, 3 т.). За победата допринесоха, кой повече, кой по-малко, и Антон Диков (8 т.), Райко Дундалов (5 т.), Георги Павлов (3 т.), Николай Маринов (2 т.) и Камен Пенчев и Данаил Христов по 1 т.

Станислав Славейков – най-добрият на мача с ЦСКА
С ТАЗИ победа Чавдар затвърди първото си място в групата, вече с две победи преднина пред всички останали отбори. В другите срещи „Славия“ - „Шумен“ – 76:73, и „Рилски спортист 2“ – „Видабаскет“ – 89:75. С изиграването на мачовете от петия кръг приключи първото завъртане в групата, а от следващата неделя започва втория етап от надпреварата (от общо четири) с домакински мач на нашите срещу „Славия“, отборът, който единствен ни е изненада досега и ни нанесе единственото поражение. Гледах два пъти славистите и съм сигурен, че грешката ни от първия кръг няма да се повтори и ще се реваншираме за загубата..

16-годишните на „Чавдар“ (Троян) и „Левски“ (София), Троян, 9 ноември 2019 г.
ПРОДЪЛЖАВАТ изявите и на отборите в подрастващо направление. В събота (9 ноември) две хубави победи завоюваха децата на „Чавдар“ до 12 години в Зона Мизия. В Горна Оряховица първо се наложиха на „Чардафон Орловец“ (Габрово) с убедителното 44:13, а след това надиграха още по-убедително с 58:18 домакините от „Локомотив“ (Горна Оряховица). Пак в събота първо 14-годишните, а след това и 16-годишните премериха сили в „зала“ „Чавдар“ с връстниците си от титулуваните отбори на „Левски“ (София). Тези два мача от елитната баскетболна група Запад се превърнаха в истински празник за приятелите на баскетбола в града, изпълнили до краен предел, подчертавам и пиша неслучайно в кавички, „зала“ „Чавдар“. Макар и да загубиха, младите баскетболисти на Троян показаха, че играят като равен с равен с такива маркови отбори. И трябва да се извиня, че в предишни публикации показах известно недоволство от представянето им досега, длъжен съм да кажа, че се забелязва голямо израстване в играта, особено при по-малките. Наистина важни са резултатите, но по-важно е младите да спортуват и да се развиват като хармонични личности. Така че – адмирации за всички, избрали като спорт най- великата игра, баскетбола.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
     сезон 2019/20 г. 

Още по темата: 
     сезон 2018/19 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |