Не е за вярване, „Рилски спортист 2“ ни обърна в Самоков, 93:89

* Жалко, задачата пред „Чавдар“ да бъде на първа позиция преди плейофите става неизпълнима

Стефан Генков
Баскетбол, „А“ РБГ, Сезон 2019/2020
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
ДА, НЕ Е за вярване . „Чавдар“ загуби гостуването си на втория отбор на Самоков, съставен изцяло от местни 18-годишни юноши и то в отсъствието на капитана на домакините Мирослав Васов, който е на лагер с мъжкия национален отбор (26 януари). Мачът се предаваше на живо на сайта bgbasket.com и го проследих от първата до последната минута. При представянето на отборите се видя отсъствието на местния лидер, но и от нашите липсваха Анализатора (Антон Диков, със страхотни прогнозни резултати в НБЛ), гардът Денис Петков, троянецът Камен Пенчев. „Кърпежът“ на състава ни с 16-десетгодишните юноши Тервел Бажанов и Йордан Кънчев вся известен смут в главата ми, но се надявах че останалите опитни играчи – Райко Дундалов (17 точки, 9 борби), Томислав Минков (11 т., 5 б.), капитанът Тодор Колев (6 т. и 7 асистенции), силно представилият се в този мач Георги Дамянов (18 т. и 5 ас.) и 33-годишният Станислав Славейков (с пореден дабъл-дабъл, 35 т., 15 б.) – ще успеят да надхитрят домакините и да победят.

Силен мач в Самоков направи гардът Георги Дамянов
НО ВРЕМЕТО минаваше, а мачът вървеше равен. Първа четвърт 22:18 за домакините, втора четвърт 27:26 за „Чавдар“, на полувремето 48:45 за самоковци. Хайде, идваше третата част, обикновено най-силната за „Чавдар“ в повечето от досегашните мачове. И наистина обратът стана реалност, след 23:12 за „Чавдар“ се виждаше победоносния край. Но младоците на Самоков не бяха се предали, енергията преливаше от натренираните им тела, а в нашите редици все по-осезаемо личеше умората. Детински грешки от опитни играчи, грешни решения, 33:21 за домакините в последната четвърт и край на мача пр5и резултат 93:89 за „Рилски спортист 2“. Жалко, задачата пред „Чавдар“ да бъде на първа позиция преди плейофите става неизпълнима. Още повече че „Шумен“ направи победи в двата си мача срещу „Видабаскет“ (единият отложен от есента), изравни се по брой на изиграните срещи и вече се откъсва с две победи пред „Чавдар“ (11 победи, 2 загуби); лошото е, че и „Славия“ ни настига и вече има същия актив като нас (9 победи, 4 загуби).

НА 2 ФЕВРУАРИ „Чавдар“ посреща „Шумен“ и в този директен двубой ще проличи съотношението на силите. Да припомня, че в есенния полусезон ги бихме в Троян със 17 т. разлика, но загубихме в Шумен с 33 т., което при всички положения дава предимство на шуменци. Но съм убеден, че пак ще ги бием, стига да сме в пълен състав и една победа над лидера не е само за самочувствие, а и предпоставка за по-удобен противник в плейофите. Така че победата е задължителна и се надявам, че приятелите на баскетбола отново ще препълнят салона и ще подкрепят своите любимци. Успех! Накрая искам да изкажа благодарност на БК „Чавдар“, че подкрепиха идеята на НЧ „Наука - 1870 г.“ и станаха съпричастни на благотворителния концерт „Изкуството в подкрепа на спорта“, от подобни прояви всички печелят.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата, сезон 2019/20 г.:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |