„Чавдар“ се измъчи, но все пак би опашкаря „Видабаскет“, 95:89

* Силна игра на гостите в последната част, малък ресурс от нашата резервна скамейка и очевидна умора в троянските редици едва не доведе до най-голямата изненада; добре че беше ветеранът Станислав Славейков – 33 точки и 13 борби

Стефан Генков
Баскетбол, „А“ РБГ, Сезон 2019/2020
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
ВЕЧЕ трета поредна година оръководството на видинския клуб ни изнася една и съща пиеса: „Иди си, ела си!“; т. е.  афишират по медии и другаде, че поради липса на финансиране прекратяват участието си в първенството. Обикновено го правят след края на първия полусезон. И трябва да подчертая, че винаги номерът е минавал, както мина и сега, но за по-убедително загубиха един мач служебно, което е позволено от Наредбата за провеждане на първенствата. Този път заложиха и на политическата промяна, настъпила във Видин след местните избори през есента, а всекиму е известно, че което и да е ново ръководство няма да посегне на един традиционен спорт, какъвто е баскетболът за дунавския град. Така че финансово подкрепени и тренирали яко, видинчани се явиха на мача с „Чавдар“ в Троян с амбиции и последната минута лазиха по нервите на треньор, ръководство и публика на домакините. И трябва да признаем, че само късметът и опитът на нашите помогнаха да не се стигне до най-голямата изненада за сезона досега.

Героят на мача Станислав Славейков
НЕ ГЛЕДАХ на живо, но проследих развитието минута по минута на сайта bgbasket.com и заедно с присъстващите по трибуните преживявах цялата драма. А този ни мач с видинчани, за разлика от мача в есенния полусезон, пак тук в Троян, когато ги попиляхме с над 50 точки разлика, се разви по коренно друг начин и „Чавдар“ постоянно бе в ролята на догонващ. През първата четвърт 23:19 за „Видабаскет“  – много смущаващо, не само като резултат, но и като игра. През втората четвърт отново точка за точка и 25:24 за „Чавдар“, на полувремето – малка преднина за Видин, 44:47. Третата четвъртина, която обикновено е най-силна за нашите, наистина даде надежда, че ще прекършим видинчани и пак с разлика – 29:19 за „Чавдар“. И когато аз пред лаптопа и публиката в залата очаквахме през последната част противникът да бъде довършен, силна игра на гостите, малък ресурс от нашата резервна скамейка и очевидна умора в троянските редици даде възможност на „Видабаскет“ не само да изравни играта, но и да поведе.

И ДОБРЕ че беше ветеранът Станислав Славейков, който бележеше от всяка позиция и ловеше повечето отскочили топки под нашия и противниковия кош, за да стигне в края на мача до внушителните 33 точки, 13 овладени топки и забележителния коефициент на полезност от 47 пункта, нещо, непостигано и в Елитната група. С дабъл-дабъл от 21 т. и 11 борби се отчете и Райко Дундалов. От местните троянски играчи на подиума се появиха Камен Пенчев за 12 минути (4 т.) и Йордан Кънчев за 4 минути, студентите Денис Петков и Николай Маринов не присъстваха.

В ДРУГИТЕ мачове „Шумен“ победи категорично като гост младоците на ЦСКА с 82:67, а другият фаворит „Славия“ също взе своето при гостуването на „Рилски спортист 2“ в Самоков – 103:78. Така в класирането в групата „Чавдар“ продължава да води, на второ място е „Шумен“, но с мач по-малко и на трето – „Славия“. Следват ЦСКА, „Рилски спортист 2“ и „Видабаскет“. В следващия кръг нашите гостуват на „Рилски спортист 2“  в мач без особено напрежение и предизвестена победа.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата, сезон 2019/20 г.:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |