„Изкуството в подкрепа на спорта“ събра 3500 лв.

* Благотворителният концерт – в чест на 150-годишнината на читалищното дело в Троян и баскетболната ни 65-годишнина
* Средствата – за подпомагане на дейността на БК „Чавдар“
* Кметът: „Толкова отдавна се надявах да се случи – културата и спортът заедно в името на децата“
Юбилейно и благотворително
Момент от благотворителния концерт „Изкуството в подкрепа на спорта“, Троян, 21 януари
Водещите Маргарита Мондешка (НЧ „Наука - 1870 г.)
и Петър Лалев (БК „Чавдар”)
С ГОЛЯМ благотворителен концерт (21 януари, вторник) бе даден стартът на събитията, с които ще бъде отбелязана 150-годишнината на читалищното дело в Троян; юбилеят се навършва през настоящата 2020 г. „Изкуството в подкрепа на спорта“ беше озаглавено събитието, посветено и на още една важна троянска годишнина – 65 години от началото на организирания баскетбол в града ни, поставено от незабравимия спортен деятел и ентусиаст Иван Христов-Ицата (баскетболната годишнина се навърши през 2019 г., но за жалост остана неотбелязана – бел. ред.). Специални гости бяха ветерани баскетболисти, спомоществователи на баскетболния клуб, ръководството на Община Троян.

ВЪВ ФОКУСА на концертната програма бяха изпълненията на малчуганите от добре известните и обичани читалищни състави – Детската музикална школа, Вокална студия „Усмивка“, Студия „Гласове“ и Фолклорен ансамбъл „Траяна“. А шоуто бе обогатено с мултимедийна презентация за развитието на баскетбола в Троян през тези над шест десетилетия. И с още нещо – в читалищното фоайе бе организиран благотворителен базар с предмети, осигурени от БК „Чавдар”, бизнесмените Герман Гачевски („TSD Services“) и инж.Марин Радевски („Калинел“), „Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД, Дружеството на троянските писатели, родители на деца, трениращи баскетбол в троянския клуб. Имаше и дарителска кутия.

Сред предметите в благотворителния търг
ОБЩО 3500 ЛВ. е събраното от благотворителната инициатива (2318 лв. от билети за концерта и 1182 лв. от базара и дарителската кутия), а след приспадането на разходите (167 лв. за афиши и 300 лв. за осигуряване на нафта за отопление на салона) чистата сума е 3030 лв., съобщиха от читалищното ръководство. Събраните средства от „Изкуството в подкрепа на спорта“ до стотинка ще бъдат предоставени за подпомагане на дейността на БК „Чавдар – най-успешния клуб на Троян в колективните спортове за всички времена, който и в момента удържа водещата си позиция.

Певци, музиканти, танцьори и спортисти заедно на сцената
„ТОЛКОВА отдавна се надявах да се случи – културата и спортът заедно в името на децата на Троян, не един срещу друг, не един пред друг, а заедно. Поздрави на Народно читалище „Наука - 1870 г.“  и на Баскетболен клуб „Чавдар“ за чудесния пример. Благодарност на Станка Марешка (секретаря на читалището) и на Петър Лалев (председателя на клуба) за взаимните толерантност и разбиране и за емоционалното събитие за набиране на средства за баскетболния клуб. Така се възпитават деца“, коментира в профила си във фейсбук кметът Донка Михайлова.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |