Троян отново в „Научи се да караш ски“

* Общо 100 ученици от пет троянски училища ще се пробват със ските – 50 с алпийските и 50 с писалките; обучението е на три етапа, приключва в края на месеца * На 30 януари на Беклемето – състезание за излъчване на четиримата най-добри
Ски
ЗА ВТОРА поредна година Община Троян се включва в проекта на Българската федерация по ски (БФСки) „Научи се да караш ски“ –  организиран в партньорство с Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката и с финансовата подкрепа на мобилния оператор А1. Този път участват общо 100 ученици от пет училища в общината (градските СУ „Васил Левски“, СУ „Св. Климент Охридски“ и НУ „Христо Ботев“, СУ „Васил Левски“ в с. Черни Осъм и ОУ „Васил Левски“ в с. Борима). Като 50 от децата ще се учат да карат алпийски ски, а другите 50 – ски писалки (за бягане). Занятията ще се проведат на три етапа: първият бе от 13-16 януари и вече приключи, вторият върви в момента – 20-23 януари, и последният е в края на месеца, 27-30 януари.

НА 30 ЯНУАРИ на Беклемето ще се проведе състезание за определяне на четиримата победители в двете дисциплините (ски алпийски и ски бягане), които ще представят Троян на националното състезание в Банско. По проекта са издадени и специални брошури с кратка информация и насоки за поведението на пистата, съвети за използване на седалков лифт, съвети за използване на влек и друга полезна информация.

ПРЕЗ 2019 Г., при първото си участие в „Научи се да караш ски“, Община Троян получи отличие от БФСки – специалната награда за принос в развитието на проекта. Тогава ски се учиха да карат 50 деца от 4 троянски училища.

Станислава Вачева, PR на Община Троян
Снимка: БТА 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |