Кметът на Троян обучава кмета на Ловеч

* Троянският градоначалник и зам.-председател на НСОРБ Донка Михайлова и колегата й Калин Каменов от Враца, член на управителния съвет на сдружението, ръководиха обучителната среща на кметове и общински съветници от Северозападния район
Местна власт
Донка Михайлова и Калин Каменов на срещата във Вършец
КМЕТЪТ на Троян Донка Михайлова, която е зам.-председател на Националното сдружение на общините в Република България и колегата й от управителния съвет на НСОРБ и кмет на Враца Калин Каменов бяха обучители на кметовете и общинските съветници от нашия Северозападен район на развитие, обхващащ областите Враца, Монтана, Видин, Ловеч и Плевен. Мащабната управленската сбирка, организирана от НСОРБ, се състоя на 23 януари, четвъртък, в курортното селище Вършец, Монтанско.

СРЕД УЧАСТНИЦИТЕ в обучението бе и кметът на Ловеч Корнелия Маринова, която е в началото на втория си кметски мандат. Също – кметът на община Летница Красимир Джонев, доайен по кметуване в Северозападния район, спечелил на местните избори през 2019 г. седмия си мандат и още един многомандатник на кметския пост, Златко Живков, застанал за шести пореден път начело на община Монтана. Сред обучаемите бе и най-младият общински съветник в страната за мандата 2019-2023 г. – 12-класникът Косто Томов от община Мездра.

ВЪЗМОЖНОСТИТЕ и проблемите, които поставя пред местните администрации изпълнението на общинските секторни и хоризонтални политики, бе темата на лекцията на г-жа Михайлова. Градоначалникът, каращ третия си пореден мандат, сподели опита на Троян като една от малкото общини в страната, чийто воден ресурс се управлява от общинско ВиК дружество („ВиК Стенето“ ЕООД). Както и троянския опит в областта на сметосъбирането, опазването на околната среда и делегираните държавни дейности в сферата на образованието, здравеопазването и социалните дейности, където от особена важност са механизмите за взаимодействие на общината с държавните структури, гражданите, неправителствения сектор и бизнеса. 

Сред участниците, в средата в червено – кметът на Ловеч Корнелия Маринова, Вършец, 23 януари
„НАЙ-ТРУДНО им е на новоизбраните кметове. Признах им, че трудно ще им предадем знания за всичко, че трябва да извървят пътя си и да изстрадат грешките си. И да се научат най-вече от тях. Посъветвах ги да приемат зависимост само от гражданите. Да е успешен мандатът им!“, коментира в профила си във фейсбук след срещата Донка Михайлова.

Т21, по информация от сайта на НСОРБ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |