„Чавдар“ едвам би юношите на ЦСКА – 105:100 в продължението

* „Шумен“ разгроми „Славия“ и запази първото място * Не искам да бъда лош пророк, но първото място и тази година, в тази мини групичка от шест отбора, май ще ни се изплъзне

Баскетбол, „А“ РБГ, Сезон 2019/2020
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ, но за малко чуждестранния легион на „Чавдар“, в пълния си състав, да загуби срещу 17-годишните юноши на ЦСКА (15 декември). Понеже имам доста основателна причина да не наблюдавам мача на живо в заличката в Троян, проследих го минута по минута по интернет и трябва да призная, че страшно бях изненадан от развоя му. От първата до последната минута „бебетата“ на ЦСКА водеха и лазеха по нервите на троянският треньор и учудената публика. Кой можеше да си допусне такова нещо, самият аз мислех, че ще играем с 19-годишните си юноши и накрая ще се радваме на истинска троянска победа. Уви, от тях дори един не помириса игрището и ако не беше 32-годишния Станислав Славейков, всичко отиваше по дяволите. В края на краищата логиката възтържествува и опитът надделя над младостта, макар и в продължение – 105:100 за „Чавдар“.

Момент от продължението срещу ЦСКА, Троян, 15 декември
НАКРАТКО как се развиха събитията на терена. Първа четвърт – непрекъснато водачество на младоците от ЦСКА, София – 26:21. Втора четвърт – смяна на водачеството и частта е спечелена от „Чавдар“ – 27:25, двата отбора се прибират за почивка при резултат 51:48 за гостите. Третата четвърт, която в досегашните мачове винаги е била преломна за нашия отбор, също беше добра, но само колкото да запази паритета – 23:20; и равенство – 71:71. В последната четвърт софиянчетата дръпнаха с 8 точки, но изглежда не си повярваха, че могат да победят, не издържаха психически и докараха частта до 23:23, а мача – до продължение. Там вече мъките на „Чавдар“ свършиха и батковците разплакаха децата. Както отбелязах по-горе, главният виновник за победата бе Славейков с 24 т.,15 борби и дабъл-дабъл, Райко Дундалов се отчете с 20 т., а 18 т. отбеляза Тодор Колев.

Вярната троянска публика бе препълнила заличката ни
В ДРУГИЯ важен за нас мач „Шумен“ размаза „Славия“ със 120:82 и макар с равен брой точки с „Чавдар“ ще зимува в края на сезона като първи в групата. Не искам да бъда лош пророк, но първото място и тази година, в тази мини групичка от шест отбора, май изглежда като бленуван мираж и ще ни се изплъзне. Дано не съм прав, но тъжното е, че троянците, местните играчи в наши тим, не участват в пиесата Какъв ще е епилогът ще видим… На всички мои читатели: Весела Коледа! И евентуално нови срещи след Нова Година!

Стефан Генков, треньор по баскетбол
Снимки: Венци Кукенски, Владимир Босев

Още по темата, сезон 2019/20 г.:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |